Välkommen till

Södra vägen 6B

1:a Lorensberg

Totalrenoverad sekelskiftesetta med fungerande kakelugn

I en tidstypisk tegelfastighet anno 1906 finner ni denna totalrenoverade etta om 52 kvm med lugnt gårdsläge och egen uteplats. Lägenheten stoltserar med generös takhöjd, bevarat plankgolv, stuckaturer och fungerande kakelugn som pricken över i:et. Vardagsrum med sovalkov och kök i halvöppen planlösning där generösa fönsterpartier ger en luftig känsla. Mycket välskött och lågt belånad bostadsrättsförening. En riktig liten oas mitt i city med närhet till ett förstklassigt restaurangutbud, evenemangsstråket och Trädgårdsföreningens grönska.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober. I taket sitter infällda spotlights. Vid entrén ligger ett grått golv men i övrigt har lägenheten plankgolv i original som är slipade 2015, genomgående vitmålade väggar samt en generös takhöjd som bidrar med rymd.

Härligt kök med höga fönster och pardörrar i glas ut till uteplatsen som har lugnt gårdsläge. Köket totalrenoverades 2015 med köksinredning i vitt från Ikea, mörkgråa bänkytor och vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer. Taket ramas in av fin stuckatur och det finns även en takrosett.

Via en bred öppning från köket når man vardagsrummet som är lättmöblerat och har en naturlig sovalkov. Rummet präglas av ett generöst fönsterparti, bevarade stuckaturer och takrosett samt en dekorativ fungerande kakelugn som bidrar med både värme och hög mysfaktor.

Renoverat badrum från 2015 som har klassiska materialval som mörkgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med rundade vikbara glasdörrar. I taket sitter infällda spotlights.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta