Såld

Totalrenoverad sekelskiftesetta med fungerande kakelugn

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra vägen 6B

1:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 690 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
52 kvm
Våning:
1/5, ej hiss
Byggår:
1906
Adress:
Södra vägen 6B,
412 54 Göteborg

Beskrivning

I en tidstypisk tegelfastighet anno 1906 finner ni denna totalrenoverade etta om 52 kvm med lugnt gårdsläge och egen uteplats. Lägenheten stoltserar med generös takhöjd, bevarat plankgolv, stuckaturer och fungerande kakelugn som pricken över i:et. Vardagsrum med sovalkov och kök i halvöppen planlösning där generösa fönsterpartier ger en luftig känsla. Mycket välskött och lågt belånad bostadsrättsförening. En riktig liten oas mitt i city med närhet till ett förstklassigt restaurangutbud, evenemangsstråket och Trädgårdsföreningens grönska.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober. I taket sitter infällda spotlights. Vid entrén ligger ett grått golv men i övrigt har lägenheten plankgolv i original som är slipade 2015, genomgående vitmålade väggar samt en generös takhöjd som bidrar med rymd.

Härligt kök med höga fönster och pardörrar i glas ut till uteplatsen som har lugnt gårdsläge. Köket totalrenoverades 2015 med köksinredning i vitt från Ikea, mörkgråa bänkytor och vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer. Taket ramas in av fin stuckatur och det finns även en takrosett.

Via en bred öppning från köket når man vardagsrummet som är lättmöblerat och har en naturlig sovalkov. Rummet präglas av ett generöst fönsterparti, bevarade stuckaturer och takrosett samt en dekorativ fungerande kakelugn som bidrar med både värme och hög mysfaktor.

Renoverat badrum från 2015 som har klassiska materialval som mörkgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med rundade vikbara glasdörrar. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 690 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 100kr/mån för uteplats arrende/nyttjanderätt för altan.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,721%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Södra vägen 6B, 412 54 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1906

Lägenhetsnummer: 100029/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 52 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Förening

Förening: BRF Södra Heden Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 19 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Södra Heden Göteborg bildades 2010 och förvärvade samma år fastigheten Heden 27:18 i Göteborgs kommun. Fastigheten består av ett flerbostadshus med nybyggnadsår 1906. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 680kvm och fördelas på 19 lägenheter samt lokalyta om 122 kvm. Alla lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo/Husjuristerna. Föreningens anses ha en mycket god ekonomi med en låg belåning om endast 963 kr/kvm samt en hög soliditet om 95 % (2020 årsredovisning). Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 1% per år pga ökade driftskostnader och avsättning till yttre fond.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2020-03-31. Energiprestanda 136 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Nödvändiga reparationer på fastigheten utförs löpande.
Grundförstärkning planeras om cirka 2 år.
Urval av utfört underhåll:
2011 Nya fastighetsdörrar för uppgångar samt nya elstammar i fastigheter fram till lägenhet.
2012 Renovering av ventilationskanaler samt rökgaskanaler, injustering av värmesystem med nya stamventiler, samt renovering och provtryckning av eldstäder. Samma år gjordes även projektering för kommande grundförstärkning och nytt gårdsbjälklag. Startdatum är ej beslutat, kontinuerlig kontroll av mätpunkter utförs och nytt beslut tas inom 5 år (2022)
2013 Byte av fönster i uppgång 6B, lägenheter mot innergård. Byggnation av 8 balkonger mot innergården uppgång 6B som bekostades av bostadsrättsinnehavarna.
2014 Underhåll av balkonger i uppgång 6A.
2017 Mindre reparationer av tegelfasad mot Södra vägen samt förstärkning av brandskydd i trapphusen
2019 Renovering av garagedörrar och målning av vissa fasadytor. Tätning av hål i fastighetens markplan och källare har gjorts, fällor har placerats ut – idag är råttproblemet åtgärdat. Samma år utfördes även en temporär förstärkningsåtgärd av gårdsbjälklag i väntan på kommande grundförstärkning.
2020 Stambyte på vänster sida av 6A har genomförts och nu är hela vänstra sidan bytt. På högra sidan av 6A har en del av stammen relinats. Värmesystemet och vattenledningar har setts över och kompletteras med nya rör. Taket har inspekterats och lagades på ett ställe.

TV och bredband: Tv och fiberbredband via Tele2. Grundutbud av tv ingår i avgiften.

Parkering: Föreningens parkering är endast tillgänglig för hyresgäst av lokal (kundparkering). I närområdet finns flera parkeringshus såsom P-hus Avenyn/Heden samt Lorensbergs parkeringshus.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen på innergården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även en liten föreningslokal och gemensamt cykelrum.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.
Varje år arrangeras vår och höststädning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning