Välkommen till

Eklandagatan 14

2:a Lorensberg

Tjugotalstvåa med mysig balkong i ostört gårdsläge

I en klassisk tjugotalsfastighet finner ni denna ljusa fina tvåa som har generös takhöjd och vackra originaldetaljer såsom spröjsade fönster med djupa nischer i kalksten, spegeldörrar och serveringsskåp. Alla fönster samt balkongen vetter mot den lugna innergården vilket skapar en mysig oas och en tyst boendemiljö trots det centrala läget mitt i stan. Nyrenoverat kök och badrum från 2022/2021 och fina ytskikt i tidlös färgskala. Liten trevlig brf med fin innergård!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning och förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av mörkt trägolv och väggarna är nymålade i en sandfärgad ton. Lägenheten har genomgående generös takhöjd vilket ger en härlig känsla av rymd.

Väl tilltaget vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti med utsikt mot den lummiga innergården. Vardagsrummet kan inredas med både soffa och matsalsbord för ett stort middagssällskap vilket ger ett rum för både avkoppling och umgänge. Här finns även förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av originalparkett i fiskbensmönster och väggarna är nymålade.

Köket totalrenoverades 2022 med köksinredning i grått från Ikea med mässingsbeslag och bänskiva i komposit från Silestone. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Bosch), kolfilterfläkt (Bosch), varmluftsugn (Samsung) , diskmaskin (Ikea) samt kyl/frys (Smeg). Samtliga vitvaror är från 2022 förutom kyl/frys. Golvet kläs av nyinlagd premiumlaminat ovanför originalgolvet och väggarna är nymålade i vitt. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och härifrån nås även en mysig balkong med ostört gårdsläge.

Rofyllt och rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrig inredning. Förvaringsmöjligheter i en generös garderob. Golvet kläs av trägolv i original som är behandlat 2022 och väggarna är nymålade i grått. Fint ljusinsläpp från ett stort fönster med lugnt gårdsläge.

Badrummet är renoverat 2021 med tidlösa materialval. Golvet kläs av grå klinker och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i klarglas. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

I Lorensberg bor ni i ett av stadens populäraste områden med närhet till det mesta. Här promenerar man enkelt ner till såväl Avenyn, Vasastaden och Korsvägen som evenemangsstråket. En kort vacker parkpromenad leder dig till Avenyn och Götaplatsen med stadens kulturutbud och trendiga restauranger som Mr P och Toso, Södra vägen med mysiga restauranger och butiker är alldeles runt hörnet. Nära till hands finns populära Näckrosdammen med sina fina grönområden. Goda kommunikationer med flera bussar och spårvagnar från närliggande Korsvägen inklusive flygbussen till Landvetter.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta