Snart till salu

Vindslägenhet med en av Almedals bästa balkonger

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Bomgatan 6B

2:a Almedal

Kortfakta

Avgift:
2 380 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
40 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1930
Adress:
Bomgatan 6B,
41264 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
ICA Maxi Mölndalsvägen
ICA Maxi Mölndalsvägen

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Högst upp i huset bland gemytliga landshövdingekvarter och grönskande natur ligger denna charmiga vindslägenhet med karaktäristiska snedtak och vinklar. Lägenheten är perfekt planerad så snedtaket inte kompromissar med någon boyta. Tack vare läget högst upp i huset bor man i princip insynsskyddat och balkongen är en av Almedals bästa med sitt höga läge som ger sol från tvåtiden tills solen går ned. Som ett extra plus bor man i en stabil BRF med god ekonomi och mysig innergård samtidigt som man har nära till allt!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall som har grått klinkergolv med underliggande golvvärme och vitmålade väggar. Här finns plats för fri avhängning samt hyllförvaring.

Vidare möts man av vardagsrum och kök i öppen planlösning med härligt gavelläge som bjuder på ljusinsläpp från flera fönsterpartier samt utgång till en underbar balkong med högt och soligt läge. Vitlaserat parkettgolv och målade väggar.

Köket har köksinredning i original med stort skafferi, smarta förvaringslösningar och karaktäristisk snedtaksdetalj. Ovan arbetsytorna i laminat sitter stänkskydd i kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av en ljus heltäckningsmatta och väggarna är målade. Två fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som är renoverat 2015/2016. Mörkgrått klinkergolv med underliggande golvvärme och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, vägghängd handfatskommod, handdukstork, duschhörna med rundade vikbara glasväggar och takdusch samt toppmatad tvättmaskin från Electrolux.

Almedal har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför ytterdörren och det är även nära till grönområden. Kort avstånd till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium med mera samt massor av trevliga små restauranger och krogar. Området vid Mölndalsvägen håller på att utvecklas till ett av de mest kreativa och spännande i Göteborgstrakten just nu.

Information Ekonomi

Avgift: 2 380 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,36%. Andel av årsavgift är 1,36%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 545 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 400 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bomgatan 6B, 41264 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930

Lägenhetsnummer: 13/1302

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 40 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som 2 rum och kök men är registrerad som 1 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Balkong/Uteplats: Balkong i nordvästläge.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Bommen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 53 lägenheter varav 3 hyresrätter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Bommen bildades år 2003 och består av 49 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger fastigheterna Krokslätt 11:1, 11:2, 11:8 och 11:9 som består av fyra flerbostadshus med adresserna Bomgatan 6 A-C, 8 A-B, 10 A-C samt Helmutsrogatan 3 A-B.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Välskött och stabil förening med god ekonomi. Föreningens hyreslägenheter utgör en dold tillgång och när de säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen. Föreningen har nyligen gjort om en lokal till bostadsrätt som inväntar godkännande från Stadsbyggnadskontoret och därefter kommer säljas (2021-11-18). I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar men det kan eventuellt bli aktuellt med en sänkning (2021-11-18).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Gjensidige till och med 2021-12-31. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen, dock ej kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Beställd.

Renoveringar: Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2017 av SBC och som sträcker sig fram till och med 2046.
I dagsläget pågår renovering av föreningslokal efter vattenskada. Framöver planeras upprustning av källargångar och tvättstugor
2022 Renovering av trapphus samt installation av laddstationer för elbilar.
Urval av utförda renoveringar:
1977 - ROT-renovering
1996 - Vindslägenheter byggs. Samma år utfördes byte av fasadplåt samt nya balkonger
1997 - Omläggning av tak
2004 - Avvägningsdubbar monterade, installation av portlås, renovering av tvättstuga på Bomgatan 10B, ny utebelysning samt målning av panel på fasaden
2005 - Renovering av badrum, dränering av källare på Helmutsrogatan
2006 - Förberedande arbete för grundförstärkning/dränering
2009 - Grundförstärkning och dränering samt renovering av tvättstuga på Helmutsrogatan
2010 - OVK (Obligatorisk ventilationskontroll), sopsorteringssytem byts ut mot slutna behållare samt fasadtvätt
2011 - Fläktsystemuppdatering i torkrum i båda tvättstugorna, ny tätningsmassa i källarutrymmen mot innergård, ny metalldörr på Bomgatan samt renovering och målning av tak
2012 - Installation av portar till innergård
2013 - En av lokalerna renoveras och blev föreningslokal
2014 - En modern tvättmaskin har köps in och nya koddosor med regnskydd
2015 - Nya torktumlare inköpta, reparation av fläktsystem i torkrummet till tvättstugan på Bomgatan 10 B samt nya tvättmaskiner inköpta till tvättstugan
2016 - Renovering av lokal, omvandling till bostad
2018 - OVK genomfördes
2019 - Fasadtvätt inklusive reparation av fasaden
2020 - Byte av takfläktar
2020-2021 - Ombyggnad av lokal till lägenhet.
2021 renovering av stammar för avlopp.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. Grundutbudet för TV ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 30 parkeringsplatser. Plats kan hyras för ca 250 kr/mån. I dagsläget är det tre personer i kö, kötid beräknas från ca 3 mån upp till ett år (2021-11-18). Laddstolpar för elbil kommer installeras under 2022. Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkering i andrahand. Gratis parkering finns att tillgå på Bomgatan och intilliggande gator efter kl 18:00. Det finns även betalparkering i området.

Gemensamma utrymmen: Gemensamma tvättstugor i uppgångarna Bomgatan 10B och Helmutsrogatan 3B som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. I 10B finns även mangel. I föreningen finns även barnvagnsrum cykelförvaring under tak samt återvinningsstation. Det finns även en föreningslokal om ca 43 kvm bestående av kök, allrum, toalett och förråd. Lokalen lämpar sig väl för fester, möten samt andra tillställningar och det finns även möjlighet att övernatta i lokalen. Kostnaden för att hyra föreningslokalen är för närvarande 200 kr per dygn söndag - torsdag och 350 kr per dygn fredag - lördag.
Grönskande innergård omgiven av hus som har utemöbler och två fasta grillar.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
För mer information se föreningens årsredovisning och hemsida: www.brfbommen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Planritning