Välkommen till

Engelbrektsgatan 33A

Engelbrektsgatan 33A
2:a Lorensberg

Minutiöst renoverad i stilrent toppskick Skuldfri förening på attraktiv adress

Högt upp i en ståtlig hörnfastighet anno 1918 ligger denna unika tvåa om 94 pampiga kvm, som präglas av stora rumsvolymer och fantastiskt ljusinsläpp. Fin utsikt mot grönskande Vasaparken och dess lugn samtidigt som man bor bara ett kvarter från storstadspulsen på Avenyn. Bostaden har en genomtänkt planlösning och här blandas elegant 1910-tal med modern design och exklusiva materialval. Som pricken över i:et finns även en stor balkong i söderläge som vetter mot gården. Här bor ni även i en välskött obelånad brf med god ekonomi som ger ett tryggt och kvalitativt boende vilket bland annat avspeglar sig i de låga avgifterna.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob med skjutdörrar. I hallen finns även plats för fri avhängning samt övrigt möblemang. Redan här möts ni av härlig rymd tack vare den generösa takhöjden som är genomgående för bostaden. Väggarna är ljust målade.

Vidare in i lägenheten når ni vardagsrummet med underbart ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med djupa nischer. Fina tidstypiska detaljer i form av stuckaturer och höga golvlister är bevarade. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matplats samt övrigt möblemang. Väggarna är ljust målade.

Välplanerat kök med trevliga arbetsytor och köksö. Köket präglas av ett underbart ljusinsläpp från höga fönster med djupa nischer samt utgång till lägenhetens balkong i underbart söderläge som vetter mot gården. Köksinredningen är i svart högglans med bänkskiva samt stänkskydd i svart. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd samt vin-kyl. Köksön utgör även en matplats med plats för barstolar. På golvet ligger en grå klinker och väggarna är ljust målade.

Från köket nås lägenhetens gästtoalett. Väggarna kläs av blå mosaik och på golvet ligger ett grått kakel. Inredningen består av wc och handfat.

Rymligt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Även sovrummet bjuder på ett generöst ljusinsläpp från ett högt fönster med djupa nischer samt de tidstypiska stuckaturer och höga golvlisterna. Goda förvaringsmöjligheter i fem garderober. Sovrummets väggar är målade i en ljus färg.

Helkaklat badrum med grått kakel på väggarna och grå klinker på golven samt svart mosaik på väggarna i duschen. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, dusch med taksil och glasvägg samt tvättmaskin och torktumlare.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta