Välkommen till

Spånkullen 5

Spånkullen 5
2:a Björkekärr

Högt & fritt gavelläge med solig balkong

Högst upp i huset med insynsskyddat gavelläge finner ni denna välplanerade och stilrena tvåa som har ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck och härlig balkong i soligt läge med kvällssol! Vardagsrum och kök i öppen planlösning med generös takhöjd skapar luftiga ytor för social samvaro och gemenskap. Bostaden erbjuder även ett generöst sovrum med goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare samt badrum med tvättpelare. Här är det bara att flytta in och trivas!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning och förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Lägenheten har klassiska materialval med genomgående ljust 1-stavs trägolv som lades in 2017. Originalgolv finns under det befintliga golvet. Samtliga väggar målades också 2017 med nyanser i vitt och grått.

Luftiga sällskapsytor med generös takhöjd, öppen planlösning och ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt utgång till en fantastisk balkong i bästa västerläge med sol från eftermiddag till sen kväll. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matsalsbord.

Köket är renoverat 2017 med släta högblanka luckor i grå ton, bänkskiva i vit laminat och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Ikea.

Generöst och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i form av en inredd klädkammare med fönster. Fint fönsterparti i vinkel bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt kakel och grå plastmatta på golvet. Inredningen består av vägghängd wc, kommod med ovanpåliggande handfat, spegel med belysning, duschhörna med raka glasväggar samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från 2004.

Björkekärr bjuder på flera mysiga torg som Trätorget, Stabbetorget och Spåntorget, vilka bjuder på bra vardaglig service. Stabbetorget har även egen vårdcentral och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet som innefattar vacker natur medvandringsleder, motionsslingor och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Björkekärr

Skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och två grundskolor, Rosendalsskolan samt Härlandatjärnskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll, tennis, handboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås motionscentrum har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta