Såld

Bevarad 30-tals charm & smidesbalkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ålandsgatan 3

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 223 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
51 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Ålandsgatan 3,
41132 Göteborg
Ålandsgatan
Ålandsgatan
Föreningens mysiga innergård
Föreningens mysiga innergård
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Föreningens mysiga innergård
Föreningens mysiga innergård
Vädringsbalkong som nås från trapphuset
Vädringsbalkong som nås från trapphuset

Beskrivning

I en vacker tegelfastighet anno 1936, i de unika kvarteren i Nedre Johanneberg, finner ni denna härliga tvåa som präglas av generös takhöjd samt tidstypiska detaljer som fiskbensparkett och fönsterbänkar i marmor. Trivsam planlösning med rum i fil, nyrenoverat kök från Marbodal med vitvaror från Electrolux, helkaklat badrum, fint ljusinsläpp samt smidesbalkong med eftermiddags- och kvällssol. Här kan man även njuta av föreningens trevliga innergård samt bastu i toppen av huset. Liten välskött förening med god ekonomi och låga avgifter som är belägen på en lugn återvändsgata.

De unika kvarteren i Nedre Johanneberg uppfördes under 1920- och 30-talen efter stadsingenjör Albert Lilienbergs nya plan för Johanneberg som togs fram under 1910-talet. Vacker arkitektur präglar området med oregelbundna gatu- och gårdsrum, tegelmurade fasader och sparsmakad klassicistiskinspirerad dekor. En vacker miljö helt enkel med ett underbart läge strax ovanför Avenyn bor ni lugnt och avskilt med Näckrosdammens grönska runt hörnet. I närområdet ligger den populära kaffebaren Mahogny Coffee och restaurangen BOV. Här finns också grönsakshandlare samt flertalet minilivs, och det tar bara några minuter att gå till Landala Torg - ett levande stadsdelstorg med bland annat mataffär, gym och apotek.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 223 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 244kr/mån tillkommer för tv, bredband och telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,22968%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 160 kr/månadFörsäkring: 140 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ålandsgatan 3, 41132 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1936

Lägenhetsnummer: 1303/1203

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 51 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i nordvästläge med eftermiddags- och kvällssol. Balkongen har trätrall som ingår i köpet.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Johanneberg 4:18. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 25 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Johanneberg 4:18 registrerades 2001-05-30 och köpte fastigheten med samma namn 2002. Föreningens adress är Ålandsgatan 3.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av Revisorsringen/Nabo. Föreningens ekonomi är mycket stabil med en belåning på 3 881 kr/kvm. Snittbelåningen i Göteborg är 6000 - 8000 kr/kvm.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft och självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-02-20. Energiprestanda 145 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig till 2030.
Under 2022 planeras spolning av rör, försegling av takpannor samt tätning av fönster.
Urval av utförda renoveringar:
1990-1991 ROT-renovering
2012 Utbyte av entrédörr och porttelefon
2013 Installation av reglerutrustning för styrning fjärrvärmecentral
2014 Spolning av avloppsstammar, diamantslipning + kristallisering av stengolv samt uppfräschning av Bastu (målning och nya möbler)
2015 Plåtarbeten, vinden fönster mot gården
2016 Plåtarbeten och målning takfotsränna (mot gatan), byte av låssystem: lägenheter och gemensamma utrymmen samt byte av kallmangel i tvättstugan
2017 Byt av sopdörr och karm samt Byte av båda ventilationsfläktar (kök/badrum)
2018 Byggde ny uteplats med trädäck
2019 Målning fasad innergård samt byte till säkerhetsdörrar (bekostat av varje enskilda medlem)
2020 Målning av soprum, dörrbyte från innergård samt porten från Ålandsgatan, tätning av fönster samt radonmätning med godkänt resultat.
2021 Renovering/uppdatering av bastu.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Tele2 gällande tv, bredband och telefoni. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 244kr/mån.

Parkering: I föreningen finns tre garageplatser som det är lång kö till. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, hobby/fixarrum samt en relaxavdelning med bastu och dusch på våning 6 med svårslagen utsikt. Gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, stort torkrum, mangel och toalett.
Lugn och lummig gård som har trädäck med matplats.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Gemensam höst- och vårstädning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning