Såld

Underbar tjugotalscharm i hjärtat av Bagaregården

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gustavsplatsen 1A

3:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 642 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
82,9 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1928
Adress:
Gustavsplatsen 1A,
416 69 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

I ett av Bagaregårdens landshövdingehus i tjugotalsklassicistisk stil finner ni denna mysiga trea i etage. Lägenheten har många vackra bevarade originaldetaljer som brädgolv, listverk, synliga bjälkar och vinklar upp till vindens nock. Väldisponerad planlösning med genomgående ljusflöde från fönster i flera väderstreck. Smakfullt renoverat kök och badrum. Stort underbart sovrum samt ett mindre rum på övre plan som kan användas som barn-, gäst-, eller arbetsrum. Bra förvaringsmöjligheter i såväl lägenheten som i de två tillhörande förråden.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt plats för möblering och ytterligare förvaring. Golvet är vackra original plank och följer bostaden.

Stilrent renoverat badrum med grå klinker tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegel, samt duschhörna med vikbara väggar i klarglas. Lyxigt med golvvärme!

Modernt och trivsamt kök med bevarade charmiga detaljer och stort skafferi. Skåpsluckor och lådor i vitt med rostfria beslag. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Ett matbord med 2-3 sittplatser har en självklar plats i köket, perfeltkt för frukost, vardagsmiddagen eller ett glas vin under tiden maten lagas. Fönstret bjuder på utsikt mot den idylliska innergården. Vita väggar tillsammans med vackra golv i original.

Mysigt och rogivande vardagsrum där en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel enkelt får plats. Det ljusa ytskikten tillsammans med ljusinsläppet från fönstret bidrar till känslan av rymd. Via vardagsrummets matsalsdel tar ni trappan upp till den ombyggda vinden som idag disponeras av två mysiga sovrum.

Bevarade detaljer som synliga takbjälkar, framtagen murstock i tegel och härliga takfönster präglar dessa rum.

Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummet är riktigt rymligt och ger gott om svängrum. Här finns utrymme både för liten arbetshörna samt mys/läshörna.

Via det spröjsade pardörrarna tar ni er in till bostadens andra sovrum som idag används som barnrum. Även här erbjuds goda förvaringsmöjligheter och ytterligare plats för övrig möblering. Hela våningen är fyllt av detaljer, charm och ger en riktigt mysig karaktär.

Tvättar gör du i föreningens tvättstuga, enkelt och smidigt att boka. HSB Brf Omberg 1 finner man hög trivselfaktor bland de boende. Förutom läget och de charmiga bostäderna finns en stor fin gemensam innergård med många sittgrupper som bjuder in för att sällskapa, mysiga grillkvällar sommartid samt njuta av grönskan. Nytt charmigt lusthus på gården som kan användas av medlemmarna, perfekt för tillställningar eller middagar i en grön oas. I varje trappuppgång finns även en balkong för gemensam nyttjande, är din frukost i solen eller njut av en bok här.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 642 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 212 kr/mån för Telia triple play tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,59531%. Andel av årsavgift är 1,59531%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gustavsplatsen 1A, 416 69 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1928

Lägenhetsnummer: 67/1203

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 82,9 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör två förråd.

Tillträdesdag: 2022-02-15 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Omberg nr 1 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 91 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Omberg 1 ligger i stadsdelen Bagaregården där föreningen äger fastigheterna Bagaregården 18:1 med därpå uppförda bostadshus. Föreningen har allt mellan 1ROK - 4ROK och den sammanlagda boytan i föreningen är 4467 kvm. Adresserna till fastigheten är Gustavsplatsen 1A-1N. Fastigheten ritades av arkitekten Conny Nyquist som även ritat många andra byggnader i området under samma period. Föreningen är en av Göteborgs äldsta bostadsrättsföreningar, den fjärde av HSB. Kvarteret Omberg, de tre systerföreningarna som ligger längs med Stockholmsgatan, var bland de första fastigheterna med rinnande varmvatten i badrummen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god och stabil ekonomi med väldigt låg belåning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2018-07-11. Energiprestanda 105 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
De renoveringar som planeras framöver är:
ca 2027 Renovering skorstenar.
ca 2030 Byte av stående stammar för vatten och avlopp.

Urval av genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1983 genomfördes stambyte
2012 Kontroll av stammar. Rören kommer att kontrolleras igen längre fram för att se om de behöver åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska stammarna bytas runt år 2030. Samma år installerades nya 3-glasfönster.
2013 Installation av moloker för sophantering.
2014 Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång. Samma år installerades en avgasare i undercentralen för att gynna värmecentralen samt en besiktning utfördes av badrummen i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 badrum genomgick besiktning.
2015 Föreningen besiktade ytterligare 5 badrum.
2016 filmning av stammar.
2017-2018 relining av avloppsstammarna i bottenplattan.
2019 spolning av stående stammar.
2020 radonmätning genomförd med godkända resultat. Under samma år genomfördes besiktning och åtgärder av vissa takfönster. Det genomfördes även byte av undertaksplatta vid entrén.
2021 utfördes ommålning av fasad.

TV och bredband: Föreningen har en gemensam gruppanslutning med Telia Fiber. I avgiften ingår digital-tv (paketet Lagom), bredband (250/250 Mbit/s via fiber) samt bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget).

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad. Det finns även 2 tim gratis parkering på flertalet gator i området alt. avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.

Gemensamma utrymmen: Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget mellan uppgång D och E. Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00. Här kan man boka veckotvätt eller månadstvätt. Mellan utgången mot Stockholmsgatan och uppgång D ligger det gemensamma cykelrummet. Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen utanför Omberg 2. Föreningen har en gemensam innergård med lusthus och trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnlek.
Förningen har en stor gemensam innergård med gräsytor, planteringar, stenläggning, lusthus och grillplatser.

Övrigt: För att bygga upp på vinden, köpa loss vindsutrymme och bygga upp etage krävs ett stämmobeslut på årsstämman. Man måste alltså lämna in en motion till årsstämman, vilken också måste godkännas på stämman. Föreningen har i dagsläget ett stort intresse från flera medlemmar om att bygga upp. För mer information kontakta föreningens styrelse.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.omberg1.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning