Såld

Gemensam pool, inglasad söderbalkong med utsikt över Eriksbergsdockan & vattnet

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ostindiefararen 21

1:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 502 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
30 kvm
Våning:
6/8, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Ostindiefararen 21,
417 65 Göteborg
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

Med attraktivt läge vid Eriksbergsdockan ligger denna kvadratsmarta etta med stor inglasad balkong i soligt söderläge och utsikt mot vattnet. Lägenheten präglas av ljusa stilrena materialval och hög komfort. Här erbjuds en öppen planlösning med sovalkov, Marbodalkök, bra förvaring samt helkaklat badrum med tvättavdelning. Låg avgift! Populär förening med mycket god ekonomi samt flera gemensamhetslokaler, övernattningslägenheter, bastu och en stor uppvärmd utomhuspool med soldäck.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning och ytterligare förvaringsmöjligheter i en väl tilltagen klädkammare med Elfa-system. Lägenheten har genomgående ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Ljust allrum där kök, vardagsrum och sovalkov är gemensamt i en öppen planlösning. Här kan man möblera med soffa och i sovalkoven finns en självklar plats för sängen. Från allrummet når ni även bostadens väl tilltagna och inglasade balkong i söderläge med trätrall och lamellgardin som blir som ett extra rum. Här kan ni njuta av sol från tidig morgon till kvällen samt fin utsikt över Eriksbergsdockan och vattnet.

Köket har köksinredning i vitt med rostfria beslag som kombineras med bänkytor i mörkgrå laminat och stänkskydd i grått kakel. Vitvarorna består av glaskeramikhäll, köksfläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Invid fönstret i köket ryms en matplats.

Tidlöst helkaklat badrum med grått klinkergolv i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare med avlastningsbänk och överskåp.


Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.


Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 502 kr/månad. Avgiften består av en kapitaldel om 388 kr samt en driftdel om 1 114 kr. I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer att obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 224 kr/mån. Vatten- och elförbrukning debiteras kvartalsvis efter mätning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,38572%. Andel av årsavgift kapital 0,72480 respektive drift 0,53741%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 472 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadVatten/avlopp: 130 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ostindiefararen 21, 417 65 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2013

Lägenhetsnummer: 262/1502

Våningsplan: Våningsplan 6 av 8. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 30 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör två källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Ängön i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 103 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Ängön i Göteborg äger fastigheten Sannegården 63:1 med adress Ostindiefararen 19, 21, 29 & 31. Byggnadsprojektet har genomförts som totalentreprenad av HSB Produktion i Göteborg HB.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen tillämpade vid upplåtelsen differentierade insatser, vilket innebär att vissa bostadsrätter har löst ut kapitalandelen i föreningen och får därmed en exceptionellt låg avgift. Ungefär en tredjedel av lägenheterna har nyttjat denna möjlighet. Lägenheter med kapitalkostnad har fått en sänkt avgift på kapitaldelen eftersom föreningens räntekostnader har sänkts. Vid årsskiftet 2021/2022 höjdes driftdelen av avgiften med 10% samt el med 6%.
I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer att obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 192 kr/mån. Vatten- och elförbrukning debiteras kvartalsvis efter mätning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägget för alla medlemmar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2015-04-21. Energiprestanda 105 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och det finns inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren då fastigheten är relativt nybyggd.
2012 byggdes huset som har miljöklass silver.
2014-2015 utfördes 2-årsbesiktning av fastigheterna.
2015 installerades heltäckande brytskydd på samtliga låsta dörrar i källarplan.
2016 utfördes OVK.
2017 utfördes ny stålkonstruktion till poolen samt byte av fasadbelysning.
2020 värmeinjustering och miljöklassificering samt injustering av ventilationssystemet och ny OVK med godkänt resultat.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telia för Triple Play innefattande bredband om 100/100 MB via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften. Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang.

Parkering: Föreningen förfogar över 29 garageplatser som är belägna i garaget under huset. Kostnad ca 1 000 kr/månad (1 100 kr/mån med förråd). Vissa av platserna har elbilsladdare. I dagsläget är det lång kö, minst 8 år.

Bättre möjlighet till parkeringsplats finns i områdets bergsgarage. Garaget ägs av samfälligheten Eriksbergs Garagesamfällighet (EGS), vilket Ängön är delägare i. Apcoa administrerar dessa platser, 08-55630670. Kostnad för att hyra en plats är ca 1 000 kr/månad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gemensam tvättstuga, föreningslokal, två gästlägenheter, bastu samt uppvärmd utomhuspool på gården. Samtliga gemensamma utrymmen bokas digitalt via föreningens bokningsportal.

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Båtplatser:
I Eriksbergsdockan finns en småbåtshamn för ett 60-tal båtar, platserna administreras av GREFAB.

Övrigt: Se gärna föreningens fina hemsida, www.brfangon.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning