Såld

Tidlös skandinavisk stil & mycket låg avgift. Nybyggt 2020

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordenskiöldsgatan 19

1:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 549 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
50 kvm
Våning:
1/9, hiss
Byggår:
1956
Adress:
Nordenskiöldsgatan 19,
413 09 Göteborg
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

Välkomna till en stor etta om 50 kvm med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt tidlösa materialval i skandinavisk stil som nyproducerades 2020. Lugnt belägen med fönster mot innergården. Lägenheten har ett bekvämt läge på våning ett men då huset är i suterräng bor man ändå högt upp med insynsskyddat läge. Marbodalkök med vitvaror från Electrolux, stort helkaklat badrum, avskild sovalkov samt goda förvaringsmöjligheter i en rymlig skjutdörrsgarderob. Välskött förening med utmärkt ekonomi och låga avgifter!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för fri avhängning som mynnar ut i en inre möblerbar hall med förvaringsmöjligheter i en garderob, ett städskåp samt en generös skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Härifrån nås även en avskild sovalkov och det finns utrymme för en arbetshörna. Vid entrén ligger praktiskt grått klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Ljust vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här kan man inreda med soffa och matplats. Ljusinsläpp från generösa fönsterpartier med lugnt och insynsskyddat gårdsläge.

Köket har köksinredning från Marbodal i tidlöst vitt som kombineras med bänkskiva i hårdvaxoljad ask och stänkskydd i vitt liggande kakel. Ovan arbetsytorna sitter infällda dimbara spotlights. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys.

Välplanerat badrum med grått klinkergolv och vita stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt tvättmaskin.

I Linnéstaden bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. På kort gångavstånd ligger Slottsskogen som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. Goda kommunikationerna med både buss- och spårvagn från närliggande hållplats.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 549 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel av årsavgift är 2,05242%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Nordenskiöldsgatan 19, 413 09 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1956

Lägenhetsnummer: 24

Våningsplan: Våningsplan 1 av 9. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Bergfästet 13-11. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 22 lägenheter och 7 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bergfästet 13-11 äger fastigheten Olivedal 13:11 med adress Nordenskiöldsgatan 19. Fastigheten bebyggdes 1956 och föreningen förvärvade fastigheten 2003.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har god ekonomi där bidragande faktorer är stora hyresintäkter som är en stor trygghet för föreningen samt mycket likvida medel i kassan. Under 2019 byggdes två nya lägenheter där det tidigare garaget varit, försäljningen av dessa inbringade intäkter till föreningens kassa. Föreningen har som målsättning av fortsätta vara en äkta förening. Föreningen beslutade att höja avgifterna med 5% i januari 2022.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till och frånluft.

Energideklaration: Utförd 2021-04-29. Energiprestanda 110 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017 och 2046.
I dagsläget pågår ett ventilationsprojekt i fastigheten och framöver ska man även starta ett energieffektiviseringsprojekt.
Gjorda renoveringar:
2021 Byte låssystem.
2020 Renovering av en av affärslokalerna, kontrollerat fläktar för öppna spisar och sotning, bytt alla reglage samt många takfläktar, öppnat upp väggar i trapphusets bottenvåning för att få en bättre tillgänglighet till inre lokal samt inre trapphus.
2019 Byggnation av två nya lägenheter i föreningens garage.
2018 Renovering av fönster och tvättstuga.
2016 Renovering av lokal.
2014-2015 Förstärkning av tak i garage med nytt bjälklag samt renovering av ytskikt i garage, relining köksstammar och avloppstammar samt renovering av hiss.
2013-2014 Målning och omläggning av tak.
2013 Nya radiatorventiler och termostater.
2012 Förbättring ventilation i lokal.
2009 Ombyggnad av lokal till lägenhet.
2005-2006 Renovering av balkonger samt fasadrenovering.
2004 Omläggning av tak.
1990 Nybyggnation av badrum och avloppsstammar.

TV och bredband: Digital-tv small och bredband 100 Mbit från Telia ingår i avgiften.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Föreningens egna parkeringarna är prioriterade för lokalhyresgäster. Finns i princip ej i fastigheten för bostadsrättsinnehavare.

Garage finns i närliggande kvarter med möjlighet att hyra in sig i mån av plats.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga som renoverades 2018.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning