Såld

Totalrenoverad trea med bevarade originaldetaljer

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olivedalsgatan 16

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 983 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
74 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Olivedalsgatan 16,
413 10 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en topprenoverad hörnlägenhet med stora fönsterpartier och generöst ljusinsläpp. Lägenheten är välplanerad med stora ytor, högt i tak och vacker fiskbensparkett. De bevarade originaldetaljerna ger liv till en i övrigt modern bostad. Det stilrena exklusiva köket från Marbodal har högkvalitativa vitvaror och en social köksö mot vardagsrummet. Sovrummet är stort och ljust med vackra dragdörrar för möjligheten att skärma av. I anslutning till hallen finns ett gästrum som med fördel kan inredas till kontor, barn- eller gästrum. Renoveringen färdigställdes 2021.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Hallen är smart planerad med plats för ytterkläder och avlastning. Ytterligare förvaring finner ni direkt intill, i en bevarad originalgarderob. Bostaden har en vacker fiskbensparkett, väggar målade i en ljusgrå kulör tillsammans med fina stuckaturer, takrosetter och listverk.

Ett par steg in i bostaden når ni köket som genom en öppen planlösning och köksö skapar ett socialt och öppet rum. De stora fönsterpartierna med burspråk ger ett generöst ljusinsläpp och fin utsikt över området. Vardagsrummet har rymligt med plats för soffgrupp samt ett större matbord. Köket är totalrenoverat från 2020 och noga utvalt från Marbodal. Luckorna är klassiska och släta i en ljusgrå kulör med silvriga knoppar. Generösa arbetsytor i marmor samt en platsbyggd köksö i samma design. Köket är utrustat med kyl, frys, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och varmluftsugn – varav allt är nytt.

Längre in i bostaden finner ni sovrummet, som har fönsterpartier i två väderstreck, som även här ger ett underbart ljusinsläpp. Rummets storlek ger plats för dubbelsäng, skrivbord och annan förvaring eller avlastning. I rummet finns också två inbyggda och rymliga originalgarderober.

Det mindre sovrummet nås från hallen och kan med fördel användas som barnrum, arbetsrum eller gästrum. I dagsläget är det smakfullt inrett som ett arbetsrum, perfekt för er som arbetar mycket remote. Även här finns möjlighet till förvaring, i två platsbyggda garderober.

Badrummet är helkaklat i vit klinker med mörkblåa detaljer. Utrustningen består av kommod, WC, handfat, dusch och en ny tvättmaskin.

Till lägenheten tillkommer det både vindsförråd och källarförråd. Föreningen erbjuder en gemensam tvättstuga i källaren samt en gemensam bastu för föreningens medlemmar. Som boende i föreningen har ni även tillgång till föreningens gemensamma balkonger som vetter mot den lummiga innergården.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 983 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,84521%. Andel av årsavgift är 3,00121%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Olivedalsgatan 16, 413 10 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930

Lägenhetsnummer: 19/1502

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 74 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Enligt faktiskt uppmätning.

Information Förening

Förening: Brf Alvhemsgatan 6. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 36 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Alvhemsgatan 6 består av 36 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköter SBC. Föreningen arbetar efter en ekonomisk budget kopplad till underhållsplanen. De underhållsarbeten som genomförts under 2020 har samtliga finansierats med befintliga likvida medel, inga lån har upptagits för detta.
Föreningens löpande ekonomi är i god balans. Föreningen har en belåningsgrad på endast 6 081 kr/kvm. Snittet i Göteborg ligger på ca 6 500.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-07-01. Energiprestanda 162 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015 – 2045. Underhållsplanen uppdaterades 2018. Det finns inga stora renoveringar planerade framöver.
Utfört underhåll
1987 Rör- och elstambyte. Samma år renoverades även tak och innergård, fönster samt lägenhetsdörrar byttes.
2004 Trapphusrenovering
2008 renoverades gården och samtliga termostater byttes
2010 Omläggning av tak
2013/14 Grundförstärkning
2015 Isolering av brandmur
2016 Spolning av avloppsstammar, Hisskorgar, fogar tegelfasad, renovering portgång & entrédörrar
2017 Värme och VVC förbättringar, bastu och relaxrum
2018 Byte av termostater
2019 Ventilationsförbättringar, OVK-besiktning
2020 Rökgasfläktar eldstäder, laddplats parkering, stenläggning uteplats, ommålning staket parkering.

TV och bredband: Kabel-tv via Com Hem som ingår i avgiften och bredband går att få via Bredbandsbolaget.

Parkering: Föreningen förfogar över fem parkeringsplatser. Kostnaden motsvarar boendeparkering.
Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 670 kr/månad. Platserna hyrs ett år i taget. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ett bastu och relaxrum samt ett hobbyrum för möjlighet att snickra och måla. Föreningens tvättstuga har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning