Välkommen till

Olivedalsgatan 16

Olivedalsgatan 16
3:a Linnéstaden

Totalrenoverad trea med bevarade originaldetaljer

Välkomna till en topprenoverad hörnlägenhet med stora fönsterpartier och generöst ljusinsläpp. Lägenheten är välplanerad med stora ytor, högt i tak och vacker fiskbensparkett. De bevarade originaldetaljerna ger liv till en i övrigt modern bostad. Det stilrena exklusiva köket från Marbodal har högkvalitativa vitvaror och en social köksö mot vardagsrummet. Sovrummet är stort och ljust med vackra dragdörrar för möjligheten att skärma av. I anslutning till hallen finns ett gästrum som med fördel kan inredas till kontor, barn- eller gästrum. Renoveringen färdigställdes 2021.

Läs hela beskrivningen
Benjamin
ansvarig mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Benjamin
ansvarig mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Hallen är smart planerad med plats för ytterkläder och avlastning. Ytterligare förvaring finner ni direkt intill, i en bevarad originalgarderob. Bostaden har en vacker fiskbensparkett, väggar målade i en ljusgrå kulör tillsammans med fina stuckaturer, takrosetter och listverk.

Ett par steg in i bostaden når ni köket som genom en öppen planlösning och köksö skapar ett socialt och öppet rum. De stora fönsterpartierna med burspråk ger ett generöst ljusinsläpp och fin utsikt över området. Vardagsrummet har rymligt med plats för soffgrupp samt ett större matbord. Köket är totalrenoverat från 2020 och noga utvalt från Marbodal. Luckorna är klassiska och släta i en ljusgrå kulör med silvriga knoppar. Generösa arbetsytor i marmor samt en platsbyggd köksö i samma design. Köket är utrustat med kyl, frys, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och varmluftsugn – varav allt är nytt.

Längre in i bostaden finner ni sovrummet, som har fönsterpartier i två väderstreck, som även här ger ett underbart ljusinsläpp. Rummets storlek ger plats för dubbelsäng, skrivbord och annan förvaring eller avlastning. I rummet finns också två inbyggda och rymliga originalgarderober.

Det mindre sovrummet nås från hallen och kan med fördel användas som barnrum, arbetsrum eller gästrum. I dagsläget är det smakfullt inrett som ett arbetsrum, perfekt för er som arbetar mycket remote. Även här finns möjlighet till förvaring, i två platsbyggda garderober.

Badrummet är helkaklat i vit klinker med mörkblåa detaljer. Utrustningen består av kommod, WC, handfat, dusch och en ny tvättmaskin.

Till lägenheten tillkommer det både vindsförråd och källarförråd. Föreningen erbjuder en gemensam tvättstuga i källaren samt en gemensam bastu för föreningens medlemmar. Som boende i föreningen har ni även tillgång till föreningens gemensamma balkonger som vetter mot den lummiga innergården.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta