Snart till salu

Totalrenoverad trea med bevarade originaldetaljer

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Olivedalsgatan 16

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
2 983 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
74 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Olivedalsgatan 16,
413 10 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
De vibrerande långgatorna en kort promenad bort
De vibrerande långgatorna en kort promenad bort
Stans bästa bageri några minuter från porten
Stans bästa bageri några minuter från porten

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på benjamin.vidovic@lundin.se.

Välkomna till en topprenoverad hörnlägenhet, högst upp i huset på Oliverdalsgatan anno 1930, med stora fönsterpartier som ger generöst ljusinsläpp. Lägenheten är välplanerad med stora ytor, högt i tak och vackert fiskbensbensmönstrad parkett. De bevarade originaldetaljerna så som stuckaturer, garderober och listverk sätter prägel och ger liv till den i övrigt moderna bostaden. Det stilrena och exklusiva köket från Marbodal är utrustat med högkvalitativa vitvaror och en fantastisk köksö. Det ger en inbjudande social planlösning in till vardagsrummet med burspråk. Sovrummet är stort och harmoniskt med ljuvligt ljusinsläpp som har vackra dragdörrar för att skärma av. I anslutning till hallen finns ett gästrum som med fördel kan inredas till kontor eller barn/gästrum. Renoveringen färdigställdes 2021.

I Linné bor man i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. På kort avstånd finns Slottsskogen som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. Goda kommunikationerna med både buss- och spårvagn från närliggande hållplats. Välkomna på visning & välkommen till ett hem att trivas i!

Information Ekonomi

Avgift: 2 983 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,84521%. Andel av årsavgift är 3,00121%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Olivedalsgatan 16, 413 10 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930

Lägenhetsnummer: 00019/1502

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 74 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Enligt faktiskt uppmätning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Alvhemsgatan 6. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 36 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Alvhemsgatan 6 består av 36 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköter SBC. Föreningen arbetar efter en ekonomisk budget kopplad till underhållsplanen. De underhållsarbeten som genomförts under 2020 har samtliga finansierats med befintliga likvida medel, inga lån har upptagits för detta.
Föreningens löpande ekonomi är i god balans. Föreningen har en belåningsgrad på endast 6 081 kr/kvm. Snittet i Göteborg ligger på ca 6 500.
Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2021-01-01 med 5%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-07-01. Energiprestanda 162 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015 – 2045. Underhållsplanen uppdaterades 2018. Det finns inga stora renoveringar planerade framöver.
Utfört underhåll
1987 Rör- och elstambyte. Samma år renoverades även tak och innergård, fönster samt lägenhetsdörrar byttes.
2004 Trapphusrenovering
2008 renoverades gården och samtliga termostater byttes
2010 Omläggning av tak
2013/14 Grundförstärkning
2015 Isolering av brandmur
2016 Spolning av avloppsstammar, Hisskorgar, fogar tegelfasad, renovering portgång & entrédörrar
2017 Värme och VVC förbättringar, bastu och relaxrum
2018 Byte av termostater
2019 Ventilationsförbättringar, OVK-besiktning
2020 Rökgasfläktar eldstäder, laddplats parkering, stenläggning uteplats, ommålning staket parkering.

TV och bredband: Kabel-tv via Com Hem som ingår i avgiften och bredband går att få via Bredbandsbolaget.

Parkering: Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 670 kr/månad. Platserna hyrs ett år i taget. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ett bastu och relaxrum samt ett hobbyrum för möjlighet att snickra och måla. Föreningens tvättstuga har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning