Välkommen till

Lundgrensgatan 2

2:a Lorensberg

Kvadratsmart tvåa med låg avgift i BRF med god ekonomi

I ett vackert 20-talshus beläget på en lugn återvändsgata finner ni denna kvadratsmarta lägenhet som upplevs större än sina 35 kvm. Tack vare att man gjort om dispositionen med kök och vardagsrum i öppen planlösning så har man skapat ett separat sovrum med fönster och bra förvaring. Välskött förening med mycket god ekonomi och låga avgifter samt en gemytlig och mysig innergård. Perfekt centralt läge granne med Renströmsparken.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhägning samt förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob. Golvet kläs av vitspräcklig marmor och väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondvägg i dov gyllene persikofärgad nyans.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Köket är genomtänkt utformat och utrustat med glaskeramikhäll, varmluftsugn, fläkt samt kyl och frys. Generösa bänkytor i trä och snyggt marmorkakel. Golvet i köksdelen kläs av vitspräcklig marmor medan vardagsrumsdelen kläs av parkett och väggarna har vitmålade tapeter. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

På andra sidan hallen ligger sovrummet som är rymligt och erbjuder plats för både dubbelsäng samt bra förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober med spegeldörrar. Golvet kläs av parkett och väggarna målade tapeter i en dovt ljusgrön nyans. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet är helkaklat med ljusgrått kakel och golvet kläs av klinker i en något mörkare grå nyans. Inredningen består av wc, handfat, spegel, spegelskåp, samt dusch. Renoverat fackmannamässigt 2016 och certifikat finns.

I Lorensberg bor ni i ett av stadens populäraste områden med närhet till det mesta. Här promenerar man enkelt ner till såväl Avenyn, Vasastaden och Korsvägen som evenemangsstråket. En kort vacker parkpromenad leder dig till Avenyn och Götaplatsen med stadens kulturutbud och trendiga restauranger som Mr P och Toso, Södra vägen med mysiga restauranger och butiker är alldeles runt hörnet. Närhet till Chalmers och flera av Göteborgs Universitets byggnader samt goda kommunikationer med flera bussar som avgår från närliggande hållplats inklusive flygbussen till Landvetter.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta