Såld

Ljus & välplanerad bostad med bevarade originaldetaljer & balkong i solläge

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Anders Zornsgatan 21C

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 853 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
65 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Anders Zornsgatan 21C,
412 72 Göteborg

Beskrivning

I omtyckta och gemytliga Örgryte finner ni denna fina och välplanerade bostad belägen högst upp i huset. Bostaden erbjuder genomgående ljusa ytskikt, moderna materialval samt vältilltagna rum. Bevarade originaldetaljer gör sig till känna genom vackert parkettgolv, öppen spis samt breda fönsternischer vilket sätter stor charm på detta hem. Här bor ni i en trygg förening med utmärkt läge mellan grönskande Delsjön, mysiga promenadstråk och stadens generösa utbud endast 10 minuter bort!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren kliver ni in i en ljus hall med med goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob samt gott om plats för avhängning. Väggarna är målade i en ljus kulör och golvet kläs av fin parkett.

Ett par steg in i lägenheten nås det sociala och ljusa vardagsrummet som blir hjärtat av bostaden. Från stort fönster och med direkt utgång till balkongen strålar ett fantastiskt fint ljus in som präglar rummet. Den underbara balkongen i perfekt söderläge erbjuder många soltimmar och förlänger rummet under de varma månaderna. Det insynsskyddade läget högst upp i huset är ett stort plus. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ där såväl soffgrupp, tv-bänk samt avlastningsmöbel får plats. Den bevarade öppnaspisen (ej fungerande) höjer mysfaktorn och med lite tända ljus i blir den en fin inredningsdetalj i samspel med de breda fönsternischerna. Väggarna är ljusa och bevarat vackert stavparkett pryder golvet.

Från vardagsrummet når ni det moderna köket med industri-detaljer och jordnära färger. Ljust och generöst för sin storlek med gott om plats för en större matgrupp för trevliga middagar. Köksinredningen är kombinerad med luckor och skåp i både svart och trä. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl och frys samt tvättmaskin.

Bostadens harmoniska sovrum går i ljusa toner och har bevarat originalgolv. Här inne får dubbelsäng, sidobord samt skrivbord plats. Goda förvaringsmöjligheter ges i en inbyggd klädkammare. Med fönster som vetter mot söder ges ett fint ljusinsläpp i rummet.

Det helkaklade badrummet är stilrent med vitt kakel på väggarna och mörkbrunt klinkergolv. Inredningen utgörs av wc, handfat, spegel, handdukstork samt duschhörna med vikbar dörr i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 853 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 224SEK/mån tillkommer för kabel-tv & bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,45%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 555 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 388 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Anders Zornsgatan 21C, 412 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1945

Lägenhetsnummer: 18

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 65 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Anders Zornsgatan 21. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 30 lägenheter varav 5 hyresrätter och 5 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Anders Zornsgatan 21 köpte huset 2015. Föreningen består av 25 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 5 lokaler. Fastigheten Torp 24:4 är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlas 2025.

Föreningens ekonomi: Den ekonomisk förvaltningen administreras av Fastum UBC Förvaltning. Man höjde avgiften med 2% i januari 2020 innan dess har det inte gjorts några avgiftshöjningar sedan föreningen bildades. Avgiften planeras att höjas 2% under januari-22.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar via Nordic försäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2015 och som sträcker sig fram till 2025.
Planerade renoveringar:
2022 - Installera ladd-stolpar på föreningens parkeringar under vår/sommar

Gjorda renoveringar:
2015 - Nya tvättmaskiner till tvättstugan.
2016 - Dränering av fastighetens baksida, besiktning av tak, fasad, fönster och balkonger.
2017 - Syd- och västläge på fastigheten: renovering av fasad samt byte av fönster och balkongdörrar samt balkonger. Samma år byttes även alla horisontella avloppsstammar.
2018 - OVK samt installation av sopskåp.
2019 Byte eller målning av fönster på gavlarna mot Anders Zornsgatan, mindre planteringsarbeten på gården samt renovering av torkrum.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. Fiberhastighet. Bredband: Telenor.

Parkering: Föreningen förfogar över 34 varav 18 med eluttag. Kostnad för att hyra en plats är 370 kr/mån för medlemmar och 685 kr/mån exklusive moms för övriga. Se separat kölista på föreningens hemsida.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör förråd. I föreningen finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum. Det finns även två cykelrum i källare samt en cykelparkering utomhus. Trevlig uteplats med sittgrupp med grillmöjlighet.

Övrigt: Föreningen har en mycket bra hemsida med information: http://www.brfaz21.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning