Såld

Funktionalism med generösa ytor, öppen spis & balkong i söderläge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vidblicksgatan 3

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 374 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
69 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Vidblicksgatan 3,
412 57 Göteborg
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Paradläge i en ljuvligt röd tegelfastighet anno 1936! Välkomna till en generös tvåa om 69 kvm med stort vardagsrum och sovrum, tyst boendemiljö, fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt söderbalkong mot den lugna innergården. Klassisk funkisarkitektur med hög takhöjd, serveringsgång och öppen spis. Ytterligare ett plus är att lägenheten har nya fönster och säkerhetsdörr. Välskött förening med engagerad styrelse, god ekonomi, låga avgifter samt stor takterrass.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt.

Rakt fram från hallen ligger vardagsrummet som är generöst utformat och präglas av tidstypisk öppen spis, vacker fiskbensparkett, stort fönsterparti samt utgång till en balkong i söderläge mot den lugna innergården. Vardagsrummet erbjuder sociala ytor som kan inredas med både soffhörna och matplats.

Via en serveringsgång från hallen nås lägenhetens kök och sovrum. Serveringsgången har ett tidstypiskt serveringsskåp samt fyra platsbyggda garderober med överskåp.

Trivsamt kök som erbjuder goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Köket har köksinredning i vitt med handtag i rostfritt, bänkytor i svartmelerad laminat och stänkskydd i svart liggande kakel. Den maskinella utrustningen kommer från Electrolux och utgörs av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. I köket ryms en mindre matplats. Golvet kläs av tarkett som har underliggande plastmatta och väggarna är målade i vitt. Två fönster bidrar med ljusinsläpp. Det finns möjlighet att göra om lägenheten till en trea om man önskar genom att dela av köket och skapa ett litet arbetsrum, se alternativ planritning.

Med ingång från både serveringsgången och vardagsrummet nås lägenhetens rymliga sovrum som har gott om plats för en dubbelsäng samt ytterligare möblering, Goda förvaringsmöjligheter finns i två garderober. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade i en behaglig olivgrön ton. Ett stort fönsterparti som sträcker sig längs ena kortsidan bidar med ljusinsläpp och fönsterbrädan i mörk sten är en fin bevarad detalj.

Till sist har vi badrummet som renoverades 2014. Helkaklade väggar i vitt och blå plastmatta på golvet. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, dusch samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Ikea som installerades 2016.


I Nedre Johanneberg har allt du nära till allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker samt evenemangsstråket med Liseberg, Scandinavium och Ullevi. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och restauranger. Det finns även bra kommunikationer med två stombussar som trafikerar området.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 374 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 6,37%. Andel av årsavgift är 5,96568%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 495 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 350 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vidblicksgatan 3, 412 57 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1936

Lägenhetsnummer: 1301

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 69 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Information Förening

Förening: Brf Vidblicksgatan 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 20 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Vidblicksgatan 3 äger fastigheten Johanneberg 7:2 med adress Vidblicksgatan 3. Byggnaden är i ett mycket gott skick och man följer en ny reviderad underhållsplan.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Avgifterna sänktes med 10% 1/1 år 2020. Föreningens lokal såldes som råyta 2020 och byggdes om till lägenhet av köparen under 2021, tack vare det så kunde man amortera av 850 000kr på sina lån. Nya stadgar antogs våren 2020. I dagsläget planeras avgiften att vara oförändrad (2022-04-29).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen accepterar delat ägande mellan föräldrar och barn med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-10-28. Energiprestanda 131 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen har en långsiktig underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2048, planen revideras löpande. I dagsläget finns inga planerade renoveringar de närmsta åren.
Följande renoveringar har skett under de senaste åren:
Under början av 1980-talet genomgick byggnaden en större renovering/ombyggnad då badrum renoverades inklusive byte av VA-stammar. I samma period monterades nya fönster, ny el installerades och balkonger renoverades.
1986 - Lades yttertaket om.
1995 - Dränering på gårdssida samma år renoverades även fasadputs mot gård.
2012 - Utökades tvättstugan med ytterligare en tvättmaskin och i torkrummet installerades en avfuktare. I trapphuset samt i övriga gemensamma utrymmen installerades ny belysning med rörelsevakter. Ett nyttlåssystem installerades även på de gemensamma dörrarna. Den tidigare elcentralen har bytts ut mot en ny. Medlemmarna har tillsammans även lagt en ny trall på den gemensamma takterrassen, samt planterat på framsidan.
2014 - Fasadrenovering, ommålning fönster, nya fönster samt bytt teakdörr mot innergård samt ut mot gatan efter originalutförande. Man har även monterat nya säkerhetsdörrar från Daloc.
2015 - Ny fasadbelysning vid entrén, ventilationsgångar har rensats och samtliga spaltventiler i alla lägenheter har rensats/bytts ut.
2016- Översyn av värmesystemet samt byte av samtliga termostater, OVK.
2017 - Ny kopparfasad
2018 - Renovering tvättstuga, renovering av hiss, kompletterande invändig renovering av tidigare genomförd burspråksrenovering, installation av säkerhetsdörrar på entréplan
2019 - Byte av fönster och balkongdörrar till 3-glas, installation av fiber och målning av trapphus. Upprättelse av övernattningsrum för medlemmar att nyttja i källarplan. Föreningen fick även godkänt bygglov för omvandling av lokal till bostadsrättslägenhet.
2020 - Iordningställdes framsidan, häck planterades runt cykelparkeringen, muren putsades samt så la man toppsten i granit.

TV och bredband: Fibertv och fiberbredband via Telia Öppen fiber. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telia gällande tv och bredband 250Mbit, obligatoriskt tillägg till avgiften om 250kr/mån.

Parkering: Föreningar förfogar över två parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 900 kr/mån. Intern kö tillämpas, svårt att säga kötid.

Gemensamma utrymmen: Föreningen erbjuder en fin innergård med altan och sittplatser samt en gemensam takterrass med grill och infravärme. Gemensam tvättstuga finns i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt mangel. I föreningen finns även cykelförråd samt en övernattningslägenhet som är belägen i källaren.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning