Välkommen till

Vidblicksgatan 3

Vidblicksgatan 3
2:a Nedre Johanneberg

Funktionalism med generösa ytor, öppen spis & balkong i söderläge

Paradläge i en ljuvligt röd tegelfastighet anno 1936! Välkomna till en generös tvåa om 69 kvm med stort vardagsrum och sovrum, tyst boendemiljö, fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt söderbalkong mot den lugna innergården. Klassisk funkisarkitektur med hög takhöjd, serveringsgång och öppen spis. Ytterligare ett plus är att lägenheten har nya fönster och säkerhetsdörr. Välskött förening med engagerad styrelse, god ekonomi, låga avgifter samt stor takterrass.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt.

Rakt fram från hallen ligger vardagsrummet som är generöst utformat och präglas av tidstypisk öppen spis, vacker fiskbensparkett, stort fönsterparti samt utgång till en balkong i söderläge mot den lugna innergården. Vardagsrummet erbjuder sociala ytor som kan inredas med både soffhörna och matplats.

Via en serveringsgång från hallen nås lägenhetens kök och sovrum. Serveringsgången har ett tidstypiskt serveringsskåp samt fyra platsbyggda garderober med överskåp.

Trivsamt kök som erbjuder goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Köket har köksinredning i vitt med handtag i rostfritt, bänkytor i svartmelerad laminat och stänkskydd i svart liggande kakel. Den maskinella utrustningen kommer från Electrolux och utgörs av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. I köket ryms en mindre matplats. Golvet kläs av tarkett som har underliggande plastmatta och väggarna är målade i vitt. Två fönster bidrar med ljusinsläpp. Det finns möjlighet att göra om lägenheten till en trea om man önskar genom att dela av köket och skapa ett litet arbetsrum, se alternativ planritning.

Med ingång från både serveringsgången och vardagsrummet nås lägenhetens rymliga sovrum som har gott om plats för en dubbelsäng samt ytterligare möblering, Goda förvaringsmöjligheter finns i två garderober. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade i en behaglig olivgrön ton. Ett stort fönsterparti som sträcker sig längs ena kortsidan bidar med ljusinsläpp och fönsterbrädan i mörk sten är en fin bevarad detalj.

Till sist har vi badrummet som renoverades 2014. Helkaklade väggar i vitt och blå plastmatta på golvet. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, dusch samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Ikea som installerades 2016.


I Nedre Johanneberg har allt du nära till allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker samt evenemangsstråket med Liseberg, Scandinavium och Ullevi. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och restauranger. Det finns även bra kommunikationer med två stombussar som trafikerar området.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta