Såld

Landshövdingedröm

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
David Söderholm
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Framnäsgatan 10

1:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 408 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
37 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1928
Adress:
Framnäsgatan 10,
41264 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till Framnäsgatan och denna charmiga bostad belägen högst upp i huset! Här fås den optimala ettan med separat och luftigt kök i mycket bra skick, badrum med tvättmaskin samt väl tilltaget allrum. Hela bostaden andas 20-talscharm och det finns dessutom fint brädgolv framtaget i allrummet. Här bor du med låg månadsavgift i en ekonomiskt stabil förening.

Bostadens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

På tredje våning välkomnas ni in i en luftig hall som erbjuder plats för förvaring i både en klädkammare samt en rejäl garderob med spegeldörrar. Här är väggarna målade i en fin brunbeige ton och golvet täcks av ett praktiskt golv i stenimitation, under detta golv ligger samma charmiga plankgolv som i allrummet för den som önskar ta fram detta.

Ljust och trivsamt allrum som präglas av rikligt med ljusinsläpp från fönstret i tidsenlig stil. Rummet är rymligt och tillsammans med den väl tilltagna takhöjden fås en luftig känsla. Plats finns för säng samt soffgrupp med tillhörande möblemang. Vill man så ryms dessutom ett skrivbord - perfekt för studenten eller hemmajobbaren! Golvet täcks av fint plankgolv i original och väggarna är vita förutom ett parti som är målat i en behaglig grön ton.

Stilrent kök som består av släta köksluckor i grått, ljus bänkskiva samt vitt kakel i halvförband. Här fås gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Plats finns invid fönstret för ett matbord med plats för fyra. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, spisfläkt, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys - allt i rostfritt utförande. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust furugolv.

Ljust och rymligt badrum med grå våtrumsmatta och vita väggar. Här finns en tvättmaskin installerad samt WC, duschkabin, spegel och ett handfat med underliggande kommod.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 408 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,02%. Andel av årsavgift är 4,02153%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Information Bostad

Adress: Framnäsgatan 10, 41264 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1928

Lägenhetsnummer: 1

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 37 kvm. Enligt lägenhetsförteckning.

Information Förening

Förening: Brf Thorburnsgatan 2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1928 och består av 1 st flerbostadshus i 3 våningar. Värdeåret är 1960. Byggnadens totalyta är 1041 kvm varav 970 utgör lägenheter och 71 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Föreningens lokal som tidigare varit en pizzeria har nyligen sålts och ska inom kort göras om till två bostadsrätter och sedan säljas.

Föreningens ekonomi: Brf Thorburnsgatans 2:s ekonomi är god. Inga planerade avgiftshöjningar. Lån per kvadratmeter uppgick 2020 till 5388kr. I april fick styrelsen ansvarsfrihet att sköta försäljningen av den tidigare lokalen på Thorburnsgatan 2A.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Sbc.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Renoveringar: Nedanstående underhåll har utförts:
2004 Lagning och målning av fasad
2004 Renovering av fönster utvändigt
2005 Trädgårdsskjul för sopor
2006 Omläggning av tak
2010 Plattläggning på innergård
2010 Sanering av ventilationssystemet
2011 Relining utförd på avloppsstammarna
2014 Staket på innergård
2015 Fasadputs och målning på nedre delen av fasaden mot gatan
2017 Målning av putsad fasad mot innergården
2019 Fönsterrenovering

Planerade underhåll:
2021: Ventilationskontroll
2024: Relining på avloppsstammarna
2025: Målning av trappuppgångar
2025: Portrenovering
2025: Omläggning av tak
Byte till säkerhetsdörrar.

TV och bredband: Tv: Ansluten till kabelnät. ComHems basutbud för TV ingår i avgiften. Digitala möjligheter finns.
Bredband: Gruppavtal från Comhem 250/50mbit (obligatoriskt tillägg om 138kr/månad tillkommer för bredband).

Parkering: Gratis parkering finns att tillgå på intilliggande gator dygnet runt, samt efter kl. 18.00 på Bomgatan.

Övrigt: Trappstädning:
Sker enligt rullande schema där varje medlem är ansvarig för 2 månader om året (ett trapphus).

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning