Yteffektiv etta med stor potential & perfekt läge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Sprängkullsgatan 13

1:a Haga

Kortfakta

Pris/Bud:
1 980 000 kr
Avgift:
1 683 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
26 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1987
Adress:
Sprängkullsgatan 13,
411 23 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till historiska Haga och detta fantastiska landshövdingehus i nyrenässansstil med rikt dekorerad fasad samt brutet tak med vindskupor och hörntorn som uppfördes 1886 av byggmästare J H Jacobsson. Här finner ni denna ombildade lägenhet om 26 kvm som tidigare varit föreningens gästlägenhet. Lägenheten är i behov av renovering men har stor potential att bli en riktig pärla.

Välskött förening med fantastiska innergårdar och flera gemensamhetslokaler. I mysiga Haga bor man näst intill trafikfritt med närhet till allt, såsom trevliga caféer, restauranger, affärer och omtyckta marknader.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhägning och utrymme för garderober. Hallen är lägenhetens mittpunkt och binder samman rummen.

Köket är litet men har det man behöver i form av diskho, spis samt kyl/frys i halvhöjd. Invid fönstret som vetter mot Sprängkullsgatan ryms en matplats.

Vardagsrummet kan inredas med soffa och även här vetter fönstret mot Sprängkullsgatan.

På andra sidan av lägenheten med fönster mot gården finner ni ett litet sovrum/sovalkov.

Till sist har ni även en separat wc och duschrum.

Haga är ett genuint område med gammal bebyggelse och mycket charm. Stadsdelen har en mycket folk i rörelse samtidigt som det är en lugn stämning. Haga Nygata erbjuder många unika småbutiker, caféer och restauranger. Några som varmt rekommenderas är Möller, Sjöbaren, Hemma hos och bio Capitol. Sköna, gröna oaser finner man vid Haga Kyrkan och längs med hela kanalen. Närhet till Handelshögskolan, Pedagogen och andra institutioner inom Göteborgs universitet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 980 000 kr

Avgift: 1 683 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer att obligatoriskt tillägg för HDTV, bredband och IP-telefoni om 140 kr.

Andelstal: Andel av årsavgift kapital 0,542166 och drift 0,514614.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sprängkullsgatan 13, 411 23 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1987

Lägenhetsnummer: 64

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 26 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning.

Övrigt: Det finns ett förråd till lägenheten på ca 5 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB BRF Herkules 1987. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 66 lägenheter och 5 lokaler.

Allmänt om föreningen: BRF Herkules bildades år 1987 och äger fastigheterna Haga 28:4 samt Haga 28:8 med adresserna Sprängkullsgatan 7-13, Haga Nygata 26-32, Haga Östergata 27-29 och Husargatan 10-12. Föreningens lokaler har ett mycket attraktivt läge längs populära Haga Nygata ger föreningen ett avsevärt bidrag till föreningens intäkter på driftssidan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen är i gott ekonomiskt skick och har god kassalikviditet. Årsavgifterna är delade i en drifts- och en kapitaldel och varje medlem får därmed möjlighet att påverka sin egen avgift. Pengarna som föreningen får in från medlemmarna i form av frivilligt kapitaltillskott används för att amortera på lånen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar. Bostadsrättstillägg ingår för samtliga lägenheter.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2020-12-23. Energiprestanda 106 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en 30 årig underhållsplan som följs upp i samarbete med HSB Göteborg. Avsättningar görs årligen för att täcka kommande underhåll.
Under 2022 planeras termostatbyte och injustering av värmesystem, ommålning av delar av fasader runt Haga Nygata och Sprängkullsgatan samt ommålning av trapphus på Husargatan, gången mellan gårdarna samt tvätt av alla plastmattor.
2023-2026 endast mindre underhåll.
Genomförda renoveringar:
1989: Omfattande renovering. Byte/renovering tak, stammar, el, trapphus och fasader.
2006: Översyn ventilation, spolade avloppsstammarna och målade trapphus.
2009: Underhåll av tak.
2014: Målade om tak och fasad på landshövdingehusen längs med Haga Nygata och Sprängkullsgatan.
2015: Totalrenoverat fastigheten på Haga Nygata. Total kostnad för saneringen av hussvamp blev ca 27 mkr, vilket finansierades med upptagande av nya lån våren 2015.
2015: Modenisering av hiss på Husargatan 12
2016: Ommålning av fasader på utsidan och insidan mot gården samt taket på Haga Östergata 27-29 och Sprängkullsgatan 9
2017: Byte av centrala fläktar på tak samt reparation av tak på föreningslokal
2019: Ommålning av fönster, fasader och tak på Sprängkullsgatan 7A och B samt 13. Vid Husargatan 10 och 12 tvättades/målades svalgångar, balkonger, fönster och ytterdörrar.
2021: Utfördes byte av alla gamla lysrörsarmaturer och gamla takarmaturer som ersattes med kostnadsfria LED-armaturer med sensorer. Hissen på Husargatan 10 renoverades.
2022: utfördes OVK samt ommålning av trapphus Husargatan och gången mellan gårdarna samt tvätt av alla plastmattor.

TV och bredband: Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Tele2 för leverans av fiberbredband, HD TV och IP-telefoni.

Parkering: Det finns ett antal parkeringsmöjligheter i närområdet. Ett är Göteborgs Stads Parkering AB som erbjuder hyra av P-tillstånd för bil eller mc i bl a P-huset på Skolgatan. För att få reda på tillgång av P-tillstånd ta då kontakt med Göteborgs Stads Parkerings AB.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns föreningslokal, gästlägenhet, gym, bastu, en liten snickarbod samt cykelrum. Det finns även två tvättstugor, båda är belägna i fastigheten mot Sprängkullsgatan 9-11 och utrustade med tvättmaskin, torktumlare och torkrum.
Föreningen har två välskötta innergårdar med flertalet sittgrupper och grillmöjligheter.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.brfherkules.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövding¬ehus och tegelhus från 1800-talet och början av 1900-talet tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil.

Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av mysiga och personliga butiker och matställen. Gågatan är, liksom många av Hagas gator, belagd med gatsten. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som t.ex. Bondens marknad och en klassisk julmarknad. Hagabadet ryms i anrika Ren¬strömska badet och är ett hus för alla sinnen.

Haga är en stadsdel för alla åldrar. För barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan och för studen¬ten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter. Här finns allt på nära håll; vårdmottagningar, apotek, mataffärer och träningsställen.

Här finns flera sköna, gröna oaser i närheten. Haga kyrkoplan, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger alla på nära avstånd. En kort promenad eller cykeltur leder ner till Södra Älvstranden och Göte¬borgs hamnmiljö.

I Haga lever man ett rikt storstadsliv i unik och mysig Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning