Välkommen till

Hedåsgatan 4A

Hedåsgatan 4A
2:a Vasastaden

Sekelskifteslägenhet med bevarad charm & lugnt gårdsläge

I en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1914 finner ni denna fina tvåa om 69 kvm med rum i fil, dryga 3 meter i takhöjd, bevarade stuckaturer, takrosetter, djupa fönsternischer liksom vackra spegeldörrar. Lägenheten har renoverat kök med hög standard, trivsamma sällskapsytor med fint fönsterparti mot gården, stort sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med dusch. Lägenheten ligger på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser och är en perfekt lägenhet för innerstadsparet. Stabil förening med god ekonomi.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med grått klinkergolv och målade väggar. Hallen är möblerbar och har plats för avhängning. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som ger en känsla av rymd.

Köket är i klassisk stil med fina materialval och här tar man verkligen tillvara på den höga takhöjden med dubbla överskåp. Nymålad köksinredning i grågrön ton kombineras med bänkytor i trä och mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl med frys samt vinkyl. Ett högt dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp. I köket finns en öppning in mot vardagsrummet som blir ett fint inslag och binder samman rummen.

Vardagsrummet stoltserar med ett generöst fönsterparti mot gården samt vackert parkettgolv i holländsk läggning som har oljats mörkt. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Fin stuckatur och takrosett samt väggar klädda i bröstpanel.

Sovrummet är avskilt beläget längst in i lägenheten och har gott om plats för en dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Här återfinns det mörkoljade parkettgolvet i holländsk läggning och väggarna är målade i en matt blå nyans tillsammans med fina taklister. Ett vackert fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har snyggt grönt klinkergolv och helkaklade väggar i en ljus sandfärgad ton. Inredningen består av wc, handfat, spegel med infälld belysning, väggskåp, handdukstork, duschhörna med rundade vikväggar i glas samt både handdusch och taksil.

Från trapphuset når man en gemensam balkong som vetter mot innergården.


Hedåsgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk, Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken finner du stenkast bort. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta