Såld

Fräsch lägenhet med mycket karaktär & balkong högt upp i huset

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Paradisgatan 16

1,5:a Gamla Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 622 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
55 kvm
Våning:
4/8, hiss
Byggår:
1980
Adress:
Paradisgatan 16,
413 16 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Kevin
Välkommen att kontakta Kevin

Beskrivning

Välkommen till denna vackra bostad i hjärtat av Gamla Masthugget! En fräsch lägenhet med en optimal planlösning i vinklar samt en härlig balkong. Lägenheten har genomgående jordnära färger med genomtänkta materialval och fina golv. Goda förvaringsmöjligheter genom en klädkammare samt praktiskt avskärmat sovrum. Här bor ni i ett lugnt och trivsamt område, helt insynsskyddat med närhet till kommunikationer, affär, skola och barnomsorg samt grönskande Slottsskogen endast en kort promenad bort.

Lägenhetens disponeras enligt följande:

Ljus och välkomnande hall som öppnar upp för resterande del av bostaden. Väggarna kläds av en ljus beige färg målad 2021och golvet pryds av ekparkett som är lagt 2021. Plats för fri avhängning runt hörnet och till höger finner ni ett förråd som 2020 målades om och där nytt laminatgolv är lagt.

Charmigt och modernt kök med mörk köksinredning som har en känsla av helhet med den mörka bänkskivan och det ljusa kaklet. Väggarna är även här 2021 målat i samma beiga kulör och golvet är ekparkett från 2021. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, keramikhäll, diskmaskin, inbyggd mikro, inbyggd ugn samt kombinerad kyl och frys. En stor köksö bidrar till generösa arbetsytor samt förvaring. Ett fint fönster ger ett härligt ljusinsläpp och här finns gott om plats för goda middagar med vänner och familj. I anslutning till köket finner ni en klädkammare med mycket förvaring som 2020 målades om och fick nytt laminatgolv.

Socialt och ljusa vardagsrum med mycket karaktär där fantastiskt ljusinsläpp kommer från stora fönsterpartier med utsikt över härliga takåsar samt en skymtande vy över Masthuggskyrkan. Med direkt utgång till den stora balkongen öppnas rummet upp och rymd skapas. Här inne får soffgrupp, tv-bänk samt förvaring plats. Rummet är målat 2020 i en harmonisk grå färg. De privata delarna skärmas av genom en industri-vägg med fönster där säng, sidobord samt byrå får plats.

Fräscht badrum med vitt kakel och klinker i en ljust grå ton. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, tvättmaskin, badrumsskåp samt duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 622 kr/månad. i avgiften ingår värme, vatten samt el.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,40301%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Paradisgatan 16, 413 16 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1980

Lägenhetsnummer: 83/1103

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8. Hiss finns.

Storlek: 1,5 rum. Boarea 55 kvm. Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren. Bostaden är registrerad som 1 rok i lägenhetsutdraget men disponeras som 1,5 rok.

Övrigt: Till lägenheten hör ett förråd som praktiskt ligger på samma våningsplan som bostaden.

Information Förening

Förening: HSB BRF Lustgården i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olivedal 32:6 som bebyggdes 1981. Inom fastigheten finns 190 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsyta om 13 412 kvm, samt 6 affärslokaler om 361 kvm, som samtliga är uthyrda. Föreningen äger dessutom en gästlägenhet, gym och en snickarbod.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av TidX Förvaltning & den tekniska förvaltningen av SBC. Ekonomin är mycket stabil. Avgiften höjdes med 2% vid årsskiftet 2019/2020. Föreningen planerar avgiftshöjningar på 2% årligen framöver för att finansiera kommande renoveringar. Föreningen kommer även få in kapital från försäljning av nybildade lägenheter. Föreningens lån uppgår till knappt 40 miljoner och har fördelaktiga räntenivåer.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-01-09. Energiprestanda 134 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Underhållsplaner för 5, 10 och 30 år finns som föreningen arbetar efter. Årliga avsättningar sker till en reparationsfond som ska finansiera kommande reparationer och underhåll.

Gjorda renoveringar:
2005-2006 byte av hisselektronik.
2007-2008 garagereperation.
2009-2012 injustering av värmesystem och byte av termostatventiler samt ventilation. Samma period utfördes även renovering av takterrasser, övriga balkonger samt fogar mellan huskroppar.
2013 ombyggnad av mangelrum till ny föreningsexpedition samt högtryckstvätt av garaget.
2014 byte av samtliga ytterfönster samt garagerenovering.
2015 trapphusrenovering.
2016 renovering av trapphuset på Sjomansgatan 3 gjordes med en nu minitvättstuga i källarplan. Trapphuset på Paradisgatan 12 med ny Eden samt renoverad tvättstuga. Korridorerna mellan Sjömansgatan 1 och Paradisgatan 12 samt mellan Paradisgatan 12 och 14. Föreningen har dessutom byggt om och gjort fyra nya lägenheter som är klara och inflyttade. Dessutom sålt utrymmet på P12.
2017 Nya lägenheter färdigställda och upplåtna med bostadsrätt
2018 Hissar (där behov fanns), översyn av tak, ny utfartsport i garaget mot Sjömansgatan, gym, snickarbod, gästlägenhet
2019 Fortsättning med byggnation av nya lägenheter
2020 Nedre gården, avsluta nybyggnation av de nya lägenheterna, hissar (ej alla), upprustning av miljörum.
2020-2021 Har alla ingångar och trapphus ytskikt renoverats med ny belysning.

Planerade renoveringar
Beslutats att sätta in ladd stolpe på samtliga parkeringar i garaget har gjorts men när det görs är inte bestämt.

TV och bredband: TV: Kabel-tv via Com Hem. Bredband: Bredband via Telia.

Parkering: Det finnes garage i föreningen. Till vissa lägenheter är parkeringsplatsen bunden till lägenheten men även 56 lösa platser.

Övrigt: Föreningen skickar löpande ut ett informationsblad, Fikonbladet, för att hålla sina medlemmar uppdaterade. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brflustgarden.se eller läs mer i föreningens årsredovisning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning