Välkommen till

Lundgrens trappor 4

Lundgrens trappor 4
2:a Lorensberg

Tjugotalspärla med stor söderbalkong & attraktivt läge

I ett vackert tjugotalshus beläget på lugna Lundgrens Trappor som är en egen oas mitt i stan finner ni denna mysiga lägenhet med luftig takhöjd, många bevarade originaldetaljer och fönster mot gården. Härlig balkong i soligt söderläge med grönskande utsikt mot kanske områdets finaste innergård. Renoverat kök och badrum med klassiska materialval, härligt vardagsrum, generöst sovrum med pardörrar ut till balkongen samt en hall med öppen spis. Välskött förening med mycket god ekonomi samt perfekt centralt läge granne med Landeriparken och Näckrosdammen.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhänging. I hallen finns en dekorativ öppen spis som tillsammans med ljusinsläppet från vardagsrummet ger ett fint välkomnande. Golvet kläs av parkettgolv i original och väggarna är målade i vitt. Bostaden har genomgående generös takhöjd som ger en luftig känsla.

Härligt vardagsrum som präglas av vacker fiskbensparkett, fina pardörrar och dekorativ takrosett. Här kan man inreda med soffa och matsalsbord. Det spröjsade fönstret med fönsterbänk i sten bidrar med fint ljusinsläpp och charm.

Köket har köksinredning i ljusgrått från Ikea som kombineras med bänkskiva i ek, vit porslinsvask och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Bosch, 2015), kolfilterfläkt (Ikea, 2019), inbyggnadsugn (Ikea, 2019), inbyggnadsmikro (Siemens, 2015), integrerad diskmaskin (Ikea, 2019) samt kyl med frys (Ikea, 2019). Golvet kläs av brädgolv som är målat schackrutigt i vitt och grått och väggarna är målade i vitt. Bevarat skafferi med spegeldörr och hyllplan som bidrar med charm. Spröjsat fönster i lugnt gårdsläge. Köket är renoverat 2015 och 2019.

Det rofyllda sovrummet är väl tilltaget och har pardörrar ut till den underbara balkongen som vetter mot den grönskande innergården. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng med tillhörande sängbord, arbetshörna och garderober. Golvet kläs av vitmålat plankgolv och väggarna är målade i den underbara färgen Annas Closet från Flügger.

Klassiskt badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, spegelskåp och kommod i mörkt träslag, handdukstork, dusch med duschvägg samt tvättmaskin (Electrolux, 2020). Renoverat 2015.

I Lorensberg bor ni i ett av stadens populäraste områden med närhet till det mesta. Här promenerar man enkelt ner till såväl Avenyn, Vasastaden och Korsvägen som evenemangsstråket. En kort vacker parkpromenad leder dig till Avenyn och Götaplatsen med stadens kulturutbud och trendiga restauranger som Mr P och Toso, Södra vägen med mysiga restauranger och butiker är alldeles runt hörnet. Nära till hands finns populära Näckrosdammen med sina fina grönområden. Goda kommunikationer med flera bussar och spårvagnar från närliggande Korsvägen inklusive flygbussen till Landvetter.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta