Väldisponerad femma med balkong i sydvästligt läge

Alexander Jelicic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0736-58 24 94 alexander.jelicic@lundin.se
David Söderholm
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Vidblicksgatan 1

5:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
7 390 000 kr
Avgift:
5 773 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
121 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Vidblicksgatan 1,
412 57 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Alexander
Välkommen att kontakta Alexander

Lundin Värdering

Boka nu
Säljarens bild
Säljarens bild

Beskrivning

Nu har vi äntligen äran att få presentera denna fantastiska femrummare på Vidblicksgatan 1. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusinsläpp från tydliga fönsterpartier som bidrar till en luftig atmosfär. Bevarade detaljer och fina golv såsom fiskbensparkett är genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. I Nedre Johanneberg har allt du kan önska såsom grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas ni av en ljus och rymlig entré med plats för fri avhängning. Hallen bidrar till en extra lyxig känsla med dess bevarade fiskbensparkett som sedan fortlöper i bostaden. I anslutning till hallen finner ni även en gästtoalett som består av WC samt handfat. I hallen finns det även plats för önskat möblemang samt garderober.

Köket har bevarad originalinredning som bidrar med charm och de vita skåpsluckorna med tidstypiska beslag kombineras med bänkytor i gråa kalksten och stänkskydd i klassiskt vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av gasspis med inbyggd varmluftsugn, fläkt, diskmaskin från Siemens samt en extra bred kyl & frys från Siemens. Här finns goda förvaringsmöjligheter samt arbetsytor. Här finner vi även ett djupt fönsterparti som bidrar med ett härligt ljusinsläpp in över kökets fina trägolv samt dess vita skåpsluckor.

I anslutning till köket finner vi en gång som leder oss till sovrum 4. Här finns det även med förvaringsmöjligheter. Sovrummet har bevarade originalgarderob samt originalplankgolv. Här finns det plats för säng samt skrivbord.

Vidare så tillkommer sovrum 2 & 3 som ursprungligen var ett rum. Även i dessa sovrummen så får man plats med säng samt skrivbord och annat önskat möblemang. Rummen har skjutdörrar samt kläs av fiskbensparkett och har vitmålade väggar.

I fil med vardagsrummet finner ni det generösa allrummet/matsalsrummet. Här finns det generösa ytor för att ha ett matsalsrum med långbord med önskat möblemang såsom vitrinskåp. Eller varför inte förlänga vardagsrummet med ett allrum.

Ljust och rymligt badrum med stor öppen dusch med en hög takhöjd. Inredningen består av WC, handfat med kommod, spegel, dusch samt hyllor som bidrar med förvaringen. Badrummet kläs av kalksten längst duschväggen samt vitt kakel.

Massivt vardagsrum med plats för allt man kan eftersträva. Med dess två fönsterpartier som bidrar till ett ljusinsläpp från det sydvästliga läget in till vardagsrummets fiskbensparkett till dess härliga känsla. Här finns det plats för större soffgrupp samt bord, Tv med bänk samt önskat möblemang. Vardagsrummet kläs av fiskbensparkett, målade väggar samt bevarade taklister.

I anslutning till vardagsrummet finner vi en lyxig entré in mot master bedroom. Två platsbyggda originalgarderober med överskåp tillför dess goda förvaringsmöjligheter, men även plats för fler garderober i sovrummet. Här finns det plats för större säng, skrivbord, garderober samt önskat möblemang. Sovrummet kläs såväl som andra rummen i fiskbensparkett med nymålade väggar. Här innehar man även lyxen att få tillgång till den generösa balkongen som är belägen i sydvästligt läge!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 7 390 000 kr

Avgift: 5 773 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån tillkommer avseende kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,68%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 1 600 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 900 kr/månadFörsäkring: 400 kr/månadÖvrigt: 300 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vidblicksgatan 1, 412 57 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1936

Lägenhetsnummer: 00021/1502

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6. Hiss finns.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 121 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Bostaden är enligt lägenhetsförteckningen registrerad som 4 rok men
disponeras som 5 rok.

Övrigt: Lägenheten förfogar över ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Grönsiskan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 25 lägenheter varav 1 hyresrätt och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Grönsiskan äger fastigheten Johanneberg 7:1 som förvärvades år 2005. Föreningen består av 25 lägenheter varav 1 upplåts med hyresrätt och 1 lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum och den tekniska förvaltningen sköter föreningens styrelse tillsammans med företaget Wira. Fastigheten är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar genom Nordic Försäkring. Föreningen får även hyresintäkter från en hyreslokal.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2019-11-14. Energiprestanda 138 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en 20-årig underhållsplan som ses över löpande.

Kommande underhåll:
Enligt information från styrelsen (2022-05-05) kan följande underhåll bli aktuellt från 2024-2025. Byte av fönster och balkongdörrar samt förbättra fasad och takkonstruktion.

Utförda renoveringar och arbeten:
1985 Stor ROT- renovering genomfördes.
2007 Entrén, trapphuset, nya dörrar mot gatan och innegården samt hissen renoverades såväl invändigt som maskinerier och el.
2009 OVK - besiktning
2011 Översyn av tak
2015 Ventilationen rensades och en OVK-besiktning genomfördes
2017 Dränering framsidan och ny ytbeläggning på parkeringsplatserna samt renovering av gång till entré
2018-2019 Dränering av gårdssidan av fastigheten, renoverat föreningens lokal, renoverat föreningens tvättstuga samt byggt om soprum till barnvagnsrum. Nytt soprum på gården
2020 Plattläggning och cykelställ under tak uppfördes på gården.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal för TV och bredband via Comhem. Detta ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg.

Parkering: Föreningen innehar två garage (1550 kr/mån) och fem parkeringsplatser (680kr/mån), till dessa är det separat kö.
För den som är folkbokförd på Vidblicksgatan 1 är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

Gemensamma utrymmen: Det finns en gemensam tvättstuga i källaren.

Övrigt: Föreningen är delaktig i Grönsiskans samfällighetsförening gällande gården med övriga fastigheter i kvarteret. Gården med sittplatser och utrymme för grillning är tillgänglig för samtliga medlemmar i föreningarna inkluderad i samfälligheten. Föreningen har två städdagar per år då medlemmarna samlas och städar upp i och omkring huset.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning