Välkommen till

Burgårdsgatan 12

Burgårdsgatan 12
3:a Lorensberg

Totalrenoverad trea utöver det vanliga

Mitt på ljuvliga Burgårdsgatan i en tidstypisk 20-talsfastighet finner ni denna totalrenoverade drömtrea utöver det vanliga där varje detalj är noga utvald. Låt dig hänföras av vacker fiskbensparkett, höga fotlister, spegeldörrar, fungerande öppen spis och behagliga naturnära material och färgval. Påkostat kök och badrum med platsbyggd inredning från Nordiska kök som inte lämnar något åt slumpen. Som pricken över i:et bor man även i en trevlig och välskött förening med engagerad styrelse, god ekonomi och låg belåningsgrad.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Beskrivning

Bostaden som totalrenoverades 2021 disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig entré som präglas av vackert naturstensgolv i fint mönster med höga fotlister och väggarna är målade i en ljusgrå ton. Här finns plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober.

Vidare kommer man till en inre möblerbar hall där golvet övergår i vacker fiskbensparkett och även här återfinns höga fotlister och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

Fantastiska sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning där den bevarade fungerande öppna spisen är rummets hjärta. Här kan man inreda med soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Vardagsrumsdelen har fint ljusinsläpp från ett klassiskt burspråksfönster och från köket kommer den planerade balkongen att nås. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett med höga fotlister och väggarna är målade i en gregie ton. Platsbyggda elementskydd med fint mönster är ytterligare en detalj som är vald med fingertoppskänsla.

Exklusivt platsbyggt kök från Nordiska kök med knoppar från De Lukk. Bänkytor och stänkskydd i vacker natursten samt sink och blandare i mässing från Tapwell. Den maskinella utrustningen kommer från Siemens och utgörs av induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad inbyggnadsugn/mikro med varmluftsfunktion, integrerad diskmaskin, integrerad kyl med frys samt vinkyl. Köket erbjuder generösa arbetsytor, gott om förvaring samt ett stort skafferi med dubbla dörrar i glas.

Via vackra pardörrar från vardagsrummet nås ett av lägenhetens sovrum som även passar bra som kontor eller gästrum. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i en greige ton.

Lägenhetens största sovrum är kombinerat med en lyxig walk-in-closet som har platsbyggda garderober och helkroppsspegel. Golvet kläs av heltäckningsmatta från Golvabia i en griege ton och väggarna samt garderoberna är målade i samma färg.

Påkostat badrum som är helkaklat i natursten och beige färgsättning med mässingsdetaljer. Inredningen består av vägghängd wc, platsbyggd kommod med dubbla handfat och skåp från Nordiska kök med knoppar från De Lukk, handdukstork i mässing samt platsbyggd dusch med dörr i glas, mässingsdetaljer samt taksil och blandare från Tapwell. En stor spegel bidrar med en känsla av rymd. Det finns även tvättmaskin och torktumlare från LG.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta