Snart till salu

Charmig tvåa med balkong i väster

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Birkagatan 47A

2:a Örgryte / Kärralund

Kortfakta

Avgift:
3 820 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
52 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Birkagatan 47A,
41656 Göteborg
Välkommen att kontakta Benjamin
Välkommen att kontakta Benjamin

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på benjamin.vidovic@lundin.se.

Välkomna till lugnet i staden! Örgryte stoltserar med många härliga grönområden och närhet till såväl natur och bad som till centrum. Bra kommunikationer finns strax utanför dörren. Med enkelhet en trappa upp i huset finner ni denna välplanerade genomgångslägenhet med generös takhöjd och fönster i två väderstreck. Härlig balkong i västerläge, med många soltimmar. Ljust och rymligt kök med gott om förvaring samt utrymme för en stor matplats. Runt huset är det fina grönytor med utemöbler och vacker grönska. Trevlig förening med god stämning!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder direkt innanför ytterdörren. Det finns ytterligare förvaringsmöjligheter i klädkammaren som är direkt i anslutning till hallen. Golvet kläs av stav-parkett och väggarna är vitmålade.

Ett par steg in i bostaden når ni det inbjudande vardagsrummet. Här kan man med enkelhet inreda med soffgrupp och tillhörande soffbord. Det finns även plats för ett matsalsbord med plats för flera personer. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet har ni direkt anslutning till lägenhetens soldränkta balkong. Här finns yta för att inreda med bord och stolar alternativt solstolar.

Vidare tar vi oss till köket med den bevarade funkischarmen. Köket är stort och välplanerat med gott om förvaring samt ett behagligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Köksluckorna går i vitt och ovan den rostfria bänkskivan sitter mörkt kakel med vit fog. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Invid fönstret finns gott om plats för matbord för flera personer. Golvet är mönstrat och väggarna är målade i vitt.

Bostadens sovrum är rymligt och rofyllt. Här kan får ni med enkelhet plats med stor dubbelsäng samt tillhörande sängbord. För hemmaarbetaren finns även plats för ett skrivbord och en stol. Förvaring ges i garderoben strax intill ingången. Här kläs golvet likaså av fiskbensparkett och väggarna är målade i en behaglig mintgrön ton.

Badrummet har kaklade väggar och plastmatta. Inredningen består av wc, handfat, kommod, spegelskåp och badkar som man kan avnjuta ett bad efter en hård arbetsvecka. Öppningsbart fönster bidrar till vädringsmöjligheter samt ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Avgift: 3 820 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,39287%. Andel av årsavgift är 2,39287%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 028 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Birkagatan 47A, 41656 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Torp 32:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 10/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 52 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Birka 45- 47. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 35 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Birka 45-47 innehar tomträtten till fastigheten Torp 32:3 belägen på adresserna Birkagatan 45 och 47. Föreningen innehar totalt 35 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har också två lokaler som hyrs av en restaurang respektive en ideel förening. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt och avtalet löper till och med 2026.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2014-10-27. Energiprestanda 128 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Inom den närmsta tiden finns inga stora renoveringar inplanerade.
Föreningen kommer behöva se över taket inom en tioårsperiod.
Utförda renoveringar:
1986-1987 Stambyte, el, tak, fasad och fönster.
2005 Byte av ytterdörrar på baksidan av pizzerian, inbrottssäkring av ytterdörrar till källargång samt källarfönster, förbättrat utseende och skydd på garagedörrarna samt dagvattenbrunn på garageuppfarten har åtgärdats.
2008 OVK besiktning utfördes.
2010 Besiktning av fastighetens yttre har genomförts, underhållsplanen har gåtts igenom och reviderats, service på maskinerna i tvättstugan, pizzerian har fått nya hängrännor och en brandbesiktning utfördes.
2011 Ventilationsarbete.
2013 Nya planteringar och nya entrédörrar
2014 Besiktning av balkonger, upprustning av de som behövdes samt tvätt och målning, målning av källarfönster och källardörrar samt energideklaration.
2015 Byte av garageportar, fasadtvätt samt injustering av värmen .
2016 Ny asfaltsbeläggning på alla gångytor samt p-plats, ny stenmur runt p-platserna, två nya p-platser, byte av samtliga termostatventiler i lägenheterna, revidering av underhållsplanen samt injustering av värmen.
2017 Underhållsspolning av rörstammarna, filmning av rörstammarna, filmning av rör under husplattan samt OVK.
2018 Utfördes renovering av Bankmannalokalen.
2019-2020 Utfördes relining av stammarna under bottenplattan. Man gjorde även en radonmätning som fick bra resultat med ungefär en tiondel av gränsvärdet.

Planerade underhåll:
Under 2022 planeras ett omfattande underhållsarbete i trapphusen att genomföras.

TV och bredband: Föreningen har fiber via Telenor. Digital-tv (basubud), bredband med hastighet 100/100 samt IP-telefoni.

Parkering: Föreningen förfogar över 27 parkeringsplatser som kan hyras för 225 kr/mån samt 4 garageplatser som kan höras för 450 kr/mån. I dagsläget är det ca 3 månaders kö till parkering och ca 10 års kö till garage. Snöröjning och städning av parkeringsplats/garage står innehavaren själv för. I övrigt är det gratis parkering på omkringliggande gator.
Föreningen förfogar över 27 parkeringsplatser som kan hyras för 225 kr/mån samt 4 garageplatser som kan höras för 450 kr/mån. I dagsläget är det ca 3 månaders kö till parkering och ca 10 års kö till garage (2020-08-27). Snöröjning och städning av parkeringsplats/garage står innehavaren själv för. I övrigt är det gratis parkering på omkringliggande gator.

Gemensamma utrymmen: Cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren på 47 B samt 45 B. Tvättstugan ligger i källaren i uppgång 47. Tvättstugan är utrustad med: två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Det finns även en kall- och en varmmangel. Det finns även en "spontantvättstuga" som man ej kan boka upp utan nyttjas när den är ledig. Spontantvättstugan är utrustad med: en tvättmaskin och en torktumlare. Mycket lätt att få tid i tvättstugan.

Det tillkommer två källarförråd till lägenheten.


Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning