Välkommen till

Birkagatan 47A

2:a Örgryte

Charmfull bostad med vacker fiskbensparkett & balkong i väster

Välkomna till lugnet i staden! Örgryte stoltserar med många härliga grönområden och närhet till såväl natur och bad som till centrum. Bra kommunikationer finns strax utanför dörren. Med enkelhet en trappa upp i huset finner ni denna välplanerade genomgångslägenhet med generös takhöjd och fönster i två väderstreck. Härlig balkong i västerläge, med många soltimmar. Ljust och rymligt kök med gott om förvaring samt utrymme för en stor matplats. Runt huset är det fina grönytor med utemöbler och vacker grönska. Trevlig förening med god stämning!

Läs hela beskrivningen
Benjamin
ansvarig mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Simon
assisterande mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Benjamin
ansvarig mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Simon
assisterande mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder direkt innanför ytterdörren. Det finns ytterligare förvaringsmöjligheter i klädkammaren som är direkt i anslutning till hallen. Golvet kläs av stav-parkett och väggarna är vitmålade.

Ett par steg in i bostaden når ni det inbjudande vardagsrummet. Här kan man med enkelhet inreda med soffgrupp och tillhörande soffbord. Det finns även plats för ett matsalsbord med plats för flera personer. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet har ni direkt anslutning till lägenhetens soldränkta balkong. Här finns yta för att inreda med bord och stolar alternativt solstolar.

Vidare tar vi oss till köket med den bevarade funkischarmen. Köket är stort och välplanerat med gott om förvaring samt ett behagligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Köksluckorna går i vitt och ovan den rostfria bänkskivan sitter mörkt kakel med vit fog. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Invid fönstret finns gott om plats för matbord för flera personer. Golvet är mönstrat och väggarna är målade i vitt.

Bostadens sovrum är rymligt och rofyllt. Här kan får ni med enkelhet plats med stor dubbelsäng samt tillhörande sängbord. För hemmaarbetaren finns även plats för ett skrivbord och en stol. Förvaring ges i garderoben strax intill ingången. Här kläs golvet likaså av fiskbensparkett och väggarna är målade i en behaglig mintgrön ton.

Badrummet har kaklade väggar och plastmatta. Inredningen består av wc, handfat, kommod, spegelskåp och badkar som man kan avnjuta ett bad efter en hård arbetsvecka. Öppningsbart fönster bidrar till vädringsmöjligheter samt ljusinsläpp.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Örgryte Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta