Välkommen till

Södra vägen 43

3:a Lorensberg

Mycket fin trerummare i Lorensberg med låg avgift i en skuldfri förening

I ett vackert 1920-talshus vid Götaplatsen finner vi denna rymliga trea med bevarade original detaljer såsom öppen spis, spegeldörrar, takrosetter, serveringsskåp, gjutjärnsradiatorer, spröjsade fönster och profilerade fönsterbänkar i djupa nischer. Takhöjden är generös, och lägenheten har en klassisk planlösning med väl tilltagna rum i fil. Sovrummet, det rymliga köket och balkongen vetter mot en innergård. Helkaklat badrum med tvättmaskin. I grannskapet erbjuds det många av Göteborgs bästa kaféer och restauranger. Avenyns puls finns bara en kort promenad bort och mycket goda kommunikationer precis utanför porten. Flygbussen tar dig till Landvetter inom 20 minuter.
Bostadsrättsföreningen är skuldfri, och den goda ekonomin återspeglas inte minst i den mycket låga månadsavgiften.

Läs hela beskrivningen
Peter
ansvarig mäklare
Peter Johansen
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Victoria
assisterande mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Peter
ansvarig mäklare
Peter Johansen
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se
Victoria
assisterande mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Vardagsrum och matsal/sovrum
Lägenheten har som nämnts en klassisk planlösning med rymliga och luftiga rum i fil. Rummen pryds av takrosetter och höga fotlister. Ljuset strömmar in genom generösa treluftsfönster med spröjs. Vardagsrummet har gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Härlig rymd och känsla. Den öppna spisen är pricken över i'et! Det som i dag används som sovrum kan självfallet användas som matsal och duka upp till stora middagar i goda vänners lag. Som sovrum finns det plats för dubbelsäng med nattduksbord och annan möblemang ryms lätt och ledigt. I båda rummen är golven belagda med ekparkett.

Sovrum
I rofyllt gårdsläge ligger ett mysigt sovrum med plats för både dubbelsäng och skrivbord. Det spröjsade treluftsfönstret fyller rummet med ljus och skapar, tillsammans med den generösa takhöjden, en härlig atmosfär.

Kök
Köket är inbjudande, och det finns gott om plats för ett stort matbord. Det är rejält tilltaget med bänk yta och förvaring.. Skåpen har vita luckor och lådor från Marbodal , och bänkskivan är i ett stycke ceasar stone. Ugnen, micro, fläkten och samt diskmaskin är rostfri design. Kyl och frys är integrerade. Kökets väggar är målade i vitt. De två höga fönstren med utsikt över innergården ger ett stort ljusinsläpp, och köket har även utgång till en delad balkong i västerläge där man kan sitta och njuta av solen och gårdslugnet.

Serveringsgång
En serveringsgång med serverings skåp och två inbyggda garderober från 1920-talet binder samman matsalen, sovrummet, köket och badrummet med hallen.

Badrum
Badrummet som är helkaklat, inrymmer duschhörna, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt WC. Det finns självklart också golvvärme. Taket har infällda och dimbara spottar som ger en bra och behaglig belysning.

Hall
Hallen är välkomnande och öppnar mot vardagsrummet. Ljuset strömmar in, och liksom i övriga lägenheten är det högt i tak. Det finns gott om plats för hatthylla, skoställ, sittbänk med mera. Väggarna är målade i brutet vitt och golvet belagt med ekparkett

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta