Såld

Stilsäkert boende med fina materialval & stor balkong med utsikt över takåsarna

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sonya Hedenbratts Gata 3

2:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 246 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sonya Hedenbratts Gata 3,
412 49 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av omtyckta Örgryte/Torp finner ni denna toppmoderna och ljusa bostad som har allt! Lägenheten erbjuder optimal planlösning med generösa ytor som bjuder in till umgänge, fantastisk balkong i högt läge, sobert kök samt stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt och högkvalitativa materialval samt vitvaror. Här behöver ni inte välja mellan stadens generösa utbud och puls eller grönskans härliga promenadstråk runt Delsjön - här bor ni med optimalt läge till båda!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren välkomnas ni in i en väl tilltagen hall där goda förvaringsmöjligheter ges i en platsbyggd skjutdörrsgarderob till vänster. Här finns plats för en avlastningsmöbel samt avhängning av ytterkläder. Väggarna är genomgående målade i ljus färgton och golvet kläs genomgående av vacker ekparkett.

Ett par steg in i bostaden möts ni av de inbjudande och sociala ytorna. Stora fönsterpartier öppnar upp rummet och skapar rymd. Den generösa storleken gör att flera möbleringsalternativ ges och rummet går att inreda med soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang. Härifrån har ni direkt utgång till den stora balkongen som blir en härlig oas att slå sig ner vid under sommarens varma dagar.

Modernt och stilrent kök med utvalda detaljer som gör skillnad. Köksinredningen är vit och från högkvalitativa Marbodal med mörk bänkskiva i kvartskomposit samt stänkskydd i marmorerat kakel som sträcker sig upp på väggen. Intill fönstret får ett matbord för goda middagar plats. Goda förvaringsmöjligheter ges i flertalet skåp och lådor samt goda arbetsytor för den som tycker om att laga mat. Den maskinella utrustningen består av fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är i vitt utförande och är från Electrolux.

I anslutning till vardagsrummet når ni det harmoniska sovrummet med plats för dubbelsäng och här ges generösa förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob längst ena väggen. Två väggar är målade i en ljuvlig grå/grön kulör.

Helkaklat badrum med svart klinkergolv och stora kakelplattor på väggarna i marmorerat mönster. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med vikbara dörrar. En separat tvätt-del med kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt ovanliggande bänkskiva för avlastning förenklar vardagens sysslor. Ett väggskåp bidrar till extra förvaring och för extra komfort erbjuds golvvärme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 246 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, varm -kallvatten avfallshantering samt basutbudet från Tele2 för bredband, telefoni och digital-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9953%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 395 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sonya Hedenbratts Gata 3, 412 49 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: B1203/1203

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Ängshusen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 70 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ängshusen bildades 2014 och samma år bebyggdes fastigheten Torp 50:5 med NCC som entreprenör. De två byggnaderna består av 70 lägenheter och en gemensamhetslokal.
Lägenhetsfördelning:
2 st. 1 r.o.k.
9 st. 2 r.o.k.
32 st. 3 r.o.k.
27 st. 4 r.o.k.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life. I dagsläget finns inga planerade avgfitsförändringar (2022-06-02).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrade hos Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.
Varje boende omfattas av det bostadsrättstillägg till den fastighetsförsäkring som föreningen upphandlat med Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2018-12-14. Energiprestanda 76 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Husen är relativt nybygga så det finns inga planerade renoveringar framöver.
2021 utfördes 5-års besiktning av fastigheten, det upprättades en underhållsplan, brandskyddskontroll har genomförts samt OVK besiktning har gjorts med godkänt resultat.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät. Basutbud från Tele2 för bredband 250/250, telefoni och digital-TV ingår i avgiften, utökat utbud bekostas själv av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering: Det finns garage under husen med 80 parkeringsplatser varav föreningen förvaltar 56 platser genom delägd samfällighetsförening. Det finns garageplatser för bil och MC. Det är i dagsläget ca 1 års kö till bilplatserna. För köinformation: Skicka e-post till garage@angshusen.se. Garageplatsen följer inte lägenheten vid ägarbyte. Kostnaden för garageplats är för närvarande för bil 900 kr/mån och för MC 500 kr/mån.

Det finns två poolbilar från M på parkeringen vid Sten-Åke Cederhöks gata. För mer information och bokning se Ms hemsida, www.m.com.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör förråd som är belägna på källarplan. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
I föreningen finns en gemensamhetslokal med kök och wc, övernattningslägenhet, bastu med duschrum, hobbyrum samt miljörum. Cykelrum finns i källaren. Det finns även cykelparkering vid entrén. Barnvagnar och rullstolar förvaras på avsatt utrymme i källaren.
Innergård med gemensamt möblemang och grillplats samt lekplats.

Övrigt: Föreningen strävar efter att sänka energiklassningen av fastigheten. Som ett led i detta arbete har föreningen infört individuell mätning av varmvatten. Individuell mätning av varmvatten med avläsning och reglering två ggr per år. Mätning 15 april-15 oktober med reglering månadsavgift för januari samt 15 oktober-15 april med reglering på månadsavgift för juli. I samband med ägarbyte görs ingen avläsning eller reglering av varmvattnet.

Mer information se föreningens hemsida www.angshusen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning