Välkommen till

Bratteråsgatan 66

4:a Eriksberg

Högt upp i huset, smakfullt renoverade rum, söderbalkong och vy över vattnet

På våning fem och med vy över vattnet finner vi dessa underbara rum, ett hem att verkligen förälska sig i! Gavelläge med ett härligt ljusinsläpp och generösa ytor, tidlösa, smakfulla och fina materialval och södervänd, stor ljuvlig balkong. Väl tilltaget vardagsrum med platsbyggd bokhylla och utrymme för soffgrupp och större matbord, kök intill som egentligen bara avgränsas via köksön. Tre rogivande sovrum, goda förvaringsmöjligheter i garderober och badrum samt gäst-wc inredda med sobra material. Slipade parkettgolv och neutrala, behagliga ytskikt i samtliga rum.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Huset stod inflyttningsklart år 2013 och är beläget i det gamla Kvarnenområdet. Byggnaden är en kopia av det gamla magasin som en gång stod precis här. Fasaderna har restaurerats efter de gamla ritningarna och man har återanvänt hundraårigt tegel från originalbyggnaden, noga nedplockat, tvättat och åter monterat för att bibehålla kvaliteten.

Här bor du med lugnet i en stadsdel som andas kontinental atmosfär med sitt vattennära läge och exklusiva karaktär. Längs kajpromenaden passerar du broar, skulpturer och intressant arkitektur och här finns ett stort utbud av restauranger och caféer. I närområdet finner man all tänkbar service, träningsanläggning, natur och fina strövområden. Bra buss- och båtförbindelser som tar dig in till stan på ca 15 min. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till våning fem och välkomnas in en precis lagom stor hall. Förvaringsmöjligheter utöver hatthylla för ytterkläder och skor erbjuds via skjutdörrsgarderob. I taket sitter dimmerbara spotlightsskenor.

Golv: Klinker grå.
Väggar: Målade år 2020 i greige kulör (Jotun Kalk).

Kök
Snyggt kök med sobra materialval signerat Myresjökök med bra arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Vita profilerade skåpsluckor, vitt kakel med fasade kanter och en gedigen och snygg granitbänkskiva (2018),
Den maskinella utrustningen består av: Induktionshäll (Neff 2018), kolfilterfläkt (Franke, 2013), ugn, mikrovågsugn (Electrolux, 2013), integrerad diskmaskin (Electrolux 2013), kyl samt frys i fullhöjd (Electrolux 2013) och vinkyl som håller champagnen perfekt tempererad (Miele 2018). Planlösningens utformning är optimal och samsas väl med sällskapsrum och matsalsdel som rymmer ett rejält matbord. Vi kan säga att köket ligger i halvöppen plan med vardagsrum och avgränsas via en köksö, en härlig frukostplats som också erbjuder extra porslinsförvaring.

Golv: Ekparkett, slipad och mattlackad år 2020.
Väggar: Målade år 2020 i greige kulör (Jotun Kalk).

Sällskapsrum
Vardagsrum med hörnläge, en underbar platsbyggd bokhylla, fina utsiktsvyer ner mot vattnet och mot Eriksbergskranen, stora spröjsade fönster som låter ljuset flöda. Ett stort rum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, sittgrupp och matbord.

Golv: Ekparkett, slipad och mattlackad år 2020.
Väggar: Målade år 2020 i greige kulör (Jotun Kalk).

Balkong
Med access från vardagsrummet, precis så som man vill ha det. Södervänd och generös i storlek.

Sovrum 3
Nås intill vardagsrummet och disponeras idag som barnrum och rymmer säng, saker och skrivbord. Förvaring via skjutdörrsgarderob.

Golv: Ekparkett, slipad och mattlackad år 2020.
Väggar: Målade år 2020 i ljusgrått (Jotun Tidlös).

Sovrum 2
Nås via hallen och är i ungefär samma storlek som föregående, rymmer säng, saker, skrivbord och skjutdörrsgarderob.

Golv: Ekparkett, slipad och mattlackad år 2020.
Väggar: Målade år 2020 i ljusgrått (Jotun Tidlös).

Sovrum 1
Nås via hallen närmast entrén. Master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Mycket förvaringsmöjligheter lämnas via skjutdörrsgarderob.

Golv: Ekparkett, slipad och mattlackad år 2020.
Väggar: Målade år 2020 i gråblå ton (Jotun Linblå).

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen. Smakfulla val, väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med en grafitgrå klinker. Utrustat med wc, handfat med kommod och spegelskåp. Tvättmaskin och torktumlare båda med ångfunktion, bänk för klädvård och tre väggskåp med trycköppning. Handukstork, dimmerbara spotlights och dusch med vikbara glasade dörrar.

Gäst-wc
Intill badrummet finns bostadens gäst-wc. Även här smakfullt inrett med helkaklade väggar i vitt och golv belagt med grafitgrå klinker, utrustat med wc, handfat med kommod och vägghängd spegel.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta