Topprenoverad bostad med underbar balkong i soligt läge i 55+ boende

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fabriksgatan 29

3:a Gårda

Kortfakta

Pris/Bud:
2 550 000 kr
Avgift:
6 672 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
72 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1986
Adress:
Fabriksgatan 29,
412 51 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högt upp i huset finner ni denna ljusa och topprenoverade lägenhet med generösa sällskapsytor, två fina sovrum samt stora fönsterpartier i två väderstreck som bidrar till genomgående härligt ljusinsläpp. Bostaden totalrenoverades 2021 med nya ytsikt, nytt kök samt nytt badrum med utvalda stilrena detaljer. Från vardagsrummet når ni den rejält tilltagna balkongen i ett soligt läge med utsikt över föreningens prisbelönta trädgård samt Mölndalsån som slingrar förbi. I Tornhusets hjärta finner ni restaurang, vacker inglasad veranda, salonger, musikrum samt bemannad reception. Ni har promenadavstånd & goda kommunikationer till Götaplatsen, Liseberg, Scandinavium, Valhallabadet, Ullevi, Svenska mässan & Focus affärscentrum. Välkommen hem!

Brf Tornhuset erbjuder ett unikt boende för er som är mellan 55-75 år när ni flyttar in.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus hall med mycket rymd och med plats för avhängning. Goda förvaringsmöjligheter ges i platsbyggda garderober med skjutdörrar längst ena väggen. Golvet är genomgående ekparkett och väggarna i hallen är målade i vitt.

Bostadens kök nås in till vänster med sober inredning där gråa luckor snyggt bryts av av bänkskiva i sten. Stänkskyddet i vitt kakel sträcker sig upp längst hela väggen. Intill det ljusa fönstret får ett matbord för goda middagar plats. En halv köks-ö bidrar till avlastning samt förvaring och är en social plats att umgås vid när ni lagar mat. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spishäll, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Socialt och inbjudande vardagsrum där flera möbleringsalternativ ges med soffgrupp, tv-bänk, större matbord samt övrigt möblemang får plats. Tack vare sin generösa storlek går rummet enkelt att dela upp med hjälp av inredning. Fönster i två väderstreck öppnar upp och skapar ett fint ljusflöde genom rummet. Härifrån har ni direkt utgång till den underbara balkongen med slående utsikt över den grönskande innergården och några av Göteborgs finaste landmärken.

I anslutning till vardagsrummet finner ni två rum som går att inreda som såväl sovrum, gästrum, kontor eller efter eget behov. Två stora fina rum med gott om plats för säng, garderober, skrivbord samt övrigt möblemang. Fönster i båda rum som bidrar till ljusinsläpp.

Bostadens badrum är helkaklat med klinkergolv i granit som fortsätter upp på väggarna och skapar en helhet och lyxig känsla. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegel med bakomliggande belysning, duschhörna med glasdörr, tvättmaskin samt vägghängt skåp för extra förvaring. För extra komfort erbjuds handdukstork samt behaglig golvvärme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 550 000 kr

Avgift: 6 672 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och fiber-tv från Telia. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 1350 kr/mån som avser matkuponger.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,8719%. Andel av årsavgift är 0,87%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Fabriksgatan 29, 412 51 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1986

Lägenhetsnummer: 751

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 72 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Tornhuset. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 121 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Tornhuset registrerades år 1984 och köpte år 1985 fastigheten Gårda 27:1. Fastigheten består av 8 flerbostadshus som stod klara 1986.
Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 10 208 kvm fördelade på 121 bostäder med en sammanlagd yta om 7 944 kvm samt lokaler med en yta på 2 264 kvm. Lägenheterna är fördelade på 58 st 2 rok, 56 st 3 rok samt 7 st 4 rok. Husen byggdes i en hästskoform runt klocktornet till kontorsbyggnaden på en av de gamla fabrikstomterna i en unik miljö i Gårda.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. Föreningens ekonomi är god och stabil. Avsättningar för framtida underhåll och förbättringsarbeten sker löpande. Avgifterna har varit oförändrade sen 2005 och styrelsen har inga planer på att höja avgiften.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-06-16. Energiprestanda 122 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Våren 2022 utförs uppgradering av passersystemet. Under året planeras även underhåll av tak på bostadsdelen samt översyn av värme och ventilation.
Urval av utförda renoveringar:
Omfattande underhållsarbeten har genomförts senaste åren med eget kapital. Bland annat ombyggnad och renovering av hissarna i huset, målning och byte av fönster i Tornhuset, ommålning av lägenhetsfönster samt ommålning av Marmorgången. Under 2020 utfördes renovering av fönster samt relining av stammar i Tornhuset.
2021 utfördes byte av taket på tornhuset samt relining av stammar i bostadsdelen.

TV och bredband: Tv-lagom via Telia och fiberbredband 100/100 ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har ett garage i källarplan där man kan hyra en garageplats för 950 kr/mån. Det är låg omsättning på platserna och ca 4 års kö. Adressen är inte berättigad till boendeparkering. Det finns andra alternativ till parkering i området. Exempel är Göteborgs Stads garage på Tomtegatan. Läs mer på www.parkeringgoteborg.se. Föreningen har även 10 gästplatser vid Tritongatan.
Föreningen har ett garage i källarplan där man kan hyra en garageplats för 950 kr/mån. Det är låg omsättning på platserna och ca 4 års kö. Adressen är inte berättigad till boendeparkering. Det finns andra alternativ till parkering i området. Exempel är Göteborgs Stads garage på Tomtegatan. Läs mer på www.parkeringgoteborg.se. Föreningen har även 10 gästplatser vid Tritongatan.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd samt tre gemensamma tvättstugor. Det finns två låsta cykelförråd, det ena nås via garaget på Tritongatan medan det andra nås via Fabriksgatan. För att ha tillgång till det låsta cykelförrådet som nås från Fabriksgatan betalar man 40kr/mån och får då en egen plats.

Restaurangen är Tornhusets hjärta och dagliga mötesplats för de boende. Här äter man utsökt lunch varje dag, utom lördagar då det är stängt, tillagad av våra egna duktiga kockar. Restaurangen är belägen i Tornhusets bottenplan och har trevliga, ljusa lokaler. Här kan man som boende äta sin mat. Men man kan också hämta maten och äta den i den egna våningen. Boendes gäster är välkomna att äta i restaurangen. Kaffet kan drickas på den inglasade verandan mot trädgården, om man så önskar. I restaurangen kan man också beställa mat till privata fester i restaurangen eller gästmatsalen.

I Tornhuset finns förutom restaurangen för de boende också en salong. Den är byggd i fil med musikrummet som har flygel och musikanläggning. Här finns också bibliotek och gästmatsal för 12 personer. Hela sällskapsvåningen används för olika sammankomster såsom bridgespel, brasaftnar, musikarrangemang, föredrag och mycket annat. Sällskapsrummen får även användas för privata fester.

I Tornhusets andra våning finns tre gästrum varav två med dusch. Här finns också data/hobbyrum, och lokaler för hår- och fotvård samt massage. Översta våningen domineras av gymnastiksalen med motionsredskap, shuffleboard, bordtennis och biljardbord samt bastu.

I Tornhusets gymnastiksal finns möjlighet till många olika aktiviteter. Här har man vanlig gymnastik men också stillsam qigong liksom bordtennis och shuffle. Biljard och dart kan man ägna sig åt på detta våningsplan. Utöver de fysiska aktiviteterna spelar man i salongen bridge ett par dagar i veckan. Det anordnas brasaftnar, litteraturcirkel, korsordslösning och en mängd andra sammankomster.

Husets egna medlemmar bidrar med förslag till arrangemang och kommittéer för trevliga och välbesökta tillställningar allt från musikarrangemang till föredrag.

I trädgården spelar man boule, har grillfester och umgås vid en fika eller ett glas vin under den varmare årstiden.

Övrigt: För att beviljas medlemskap i föreningen krävs en ålder mellan 55-75 år och den sökande måste ska vara frisk och kunna klara sig själv. Varje medlem har en obligatorisk räkning från föreningen vilket gäller måltidskuponger för 1350 kr/person och månad. Se mer information se föreningens trevliga hemsida: www.brf-tornhuset.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
Området innehåller såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse.

Stadsdelen är med sitt strategiska läge ett populärt område. I de egna kvarteren och i grannområdena finns ett utmärkt serviceutbud. I Focus-huset finns mataffär, butiker och matställen.
Flera träningsställen ligger på nära avstånd. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Kommunikationerna i området är mycket goda. Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation samt Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. För den bilburne finns bra parkeringsmöjligheter.

Området har gott om föreningar inom kultur och idrott som riktar sig till alla åldrar. För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll.

Gröna oaser finner man i de prunkande innergårdar som hör till många av bostadshusen. Längs åarna löper fina promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet. Näckrosdammen och Trädgårdsföreningen är exempel på vackra parker i närheten av Gårda.

Gårda inbjuder till ett behagligt boende i nydanande Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning