Välkommen till

Fridkullagatan 17C

2,5:a alt. 3:a Johanneberg

Ljus femtiotalslägenhet med lugn balkong mot grönska

Välkomna till denna charmiga 2,5:a med ljusa väldisponerade kvadratmetrar som lätt kan göras om till en trea, originalkvalitéer och solig balkong mot sydväst i lugnt läge mot grönskande omgivningar. Lägenheten har genomgående stil med bevarad charm som fönsterbrädor i sten, originalgolv, tidstypiska handtag samt charmigt originalkök med originalbeslag. Trivsamma sällskapsytor, rofyllt sovrum med gårdsläge, helkaklat badrum som är moderniserat 2021 samt ett mindre rum som kan användas som arbetsrum, barnrum eller klädkammare. Mycket förvaring i såväl garderober som kök och två stora förråd. Stabil förening med god ekonomi och låg belåning. Promenadavstånd in till stan och gratis parkering på gatan (24h).

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning. Golvet kläs av parkett och väggarna har en ljus tapet med bladmönster. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med rymd. Från hallen nås ett mindre rum som disponeras som ett trivsamt och ljust arbetsrum. Här finns förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med spegeldörrar. Tack vare fönstret och sin generösa utformning passar rummet utmärkt att använda som barnrum. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i grönt.

Väl omhändertaget och nymålat originalkök från 1949 med originalbeslag och ljus matplats invid fönstret. Med sina tidstypiska snedställda överskåp ända upp till taket erbjuds mycket förvaringsutrymme. Bänkytor i rostfritt och stänkskydd i svartvitt kakel samt en platsbyggd redahylla med glasbehållare. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, kolfilterfläkt, kyl med frys samt en varsamt inbyggd diskmaskin. Golvet kläs av parkett och väggarna har en ljus retromönstrad tapet i kombination med vitt.

Ljust och rymligt vardagsrum som präglas av stora fönsterpartier och leder till lägenhetens balkong. Vardagsrummet är lättmöblerat och kan rymma både soffgrupp och matsalsbord. Golvet kläs av originalparkett och väggarna är målade i grönt.

Mysig balkong i soligt sydvästläge, lugnt belägen mot härlig grönska. Taket ger skydd mot regn och skuggar sovrummet. Golvet kläs av trätrall i lärk. Balkongen är utrustad med markis.

Rymligt sovrum i rofyllt gårdsläge med dubbelfönster som tillför dagsljus. Två originalgarderober till tak bidrar med förvaring. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och byrå eller arbetshörna. Golvet kläs av originalparkett och väggarna är nytapetserade med Ginko i grönt från Boråstapeter.

Helkaklat badrum från ca 1988 som har moderniserats under 2021. Ljust sandfärgat klinkergolv och vitt blankt 15x15 kakel på väggarna med en bård som är täckt med kakeldekor. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vikväggar i glas.

Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och närhet till Chalmers. Närheten till stadens nöjen och grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen och Carlanderska gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med två stombussar som trafikerar området och det är även promenadavstånd in till stan.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta