Välkommen till

Falkenbergsgatan 13B

3:a Johanneberg / Fredriksdal

Högst upp i huset, ljust genomgångsläge & västerbalkong

En välrenoverad 50-talspärla med fina bevarade detaljer, ytterst trevliga kvadratmeter och västervänd balkong. Högst upp i huset och insynsfritt med stora gräsytor mellan husen. Genomgående planlösning och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Generöst tilltaget vardagsrum, fint kök, två rymliga sovrum, gott om förvaring och helkaklat badrum med dusch och möjlighet till tvättmaskin.

I Brf Göteborgshus nr 13 finner man hög trivselfaktor bland de boende. Välplanerade bostäder, en underbar gemensam park och flertalet gemensamhetsutrymmen som tex relaxavdelning med bastu, festlokal och biljardrum.

Kvarteret Ruskens hus började uppföras år 1948, ritade av arkitekter från Svenska Riksbyggens eget arkitektkontor. Kvarteret består av en relativt lång vinklad länga samt fem lamellhus grupperade kring ett halvslutet gårdsrum. Husen är av sten i tre våningar med gula tegelfasader. Karaktäristiska drag är valmade sadeltak täckta med enkupigt rött tegel, glasade entrédörrar med utskjutande tegelomfattningar samt utanpåliggande balkonger med täta räcken av korrugerad plåt.

Omgivningarna har allt man kan önska. Behövliga bekvämligheter finns på gångavstånd, Nordic Wellnes, Willys och Ica Maxi, flertalet fik och restauranger och det underbara smultronstället Maison Caillard Boulangerie & Pâtisserie. Här har säljaren lagt en mindre förmögenhet på croissanter genom åren.

Förutom grönskan runtomkring bor ni även med lagom promenadavstånd till Safjällets naturreservat för rekreation och motion. Bra kommunikationer med stombuss 19 från Sörgårdsskolan och spårvagnarna nummer 2 och 4 med hållplats Elisedal. Bekväma avstånd till hela stadens utbud av nöjen, kultur och shopping.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi välkomnas in i möblerbar hall varifrån vi når bostadens alla rum. Plats för avhängning och skor intill entrén, originalöverskåp och en stor klädkammare med generösa förvaringsmöjligheter nås i hallens bortre del.

Golv: Ljus klinker.
Väggar: Målade i vitt.

Kök
Fint kök med klassiska materialval, bra arbetsytor och förvaringslösningar. Tidlöst vita skåpsluckor, grå bänkskiva av laminat och ljusgrått kakel. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer.
Den maskinella utrustningen består av: Induktionshäll (Husqvarna, 2018), varmluftsugn (Husqvarna, 2018), köksfläkt (Franke, 2018), diskmaskin (Cylinda, 2019) och kyl samt frys (Husqvarna, 2016) i rostfritt utförande.

Golv: Ljus klinker.
Väggar: Målade ljust gröna i kulören ”Timotej”.

Vardagsrum
Via fina glasade originalpardörrar nås vardagsrummet. Stort härligt rum med gott om plats för en större matgrupp och soffgrupp med tillhörande möblemang.

Golv: Fiskbensparkett i original.
Väggar: Målade i vitt.

Balkong
Med access från vardagsrummet, precis så som man vill ha det. Västervänd och generös i storlek med sol från lunch till kväll.

Sovrum
Master bedroom lugnt beläget in mot parken som rymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring via skjutdörrsgarderob.

Golv: Massivt furugolv, vit-tonat.
Väggar: Tapetserade i grönt.

Sovrum
Även detta i god storlek. I dagsläget disponeras rummet som gästrum och kontor men går såklart lika väl att använda som barnrum eller som ett master bedroom.

Golv: Målat laminatgolv.
Väggar: Målade i grönblå ton.

Badrum
Badrummet renoverades i föreningens regi i samband med stambytet och har sedan uppdaterats med ny inredning år 2019, Stilrena ytskikt med helklaklade väggar i vitt och golv belagt med grafitgrå klinker. Utrustat med wc, handfat med kommod och spegel (2019), dusch med glasad vägg (2019), handukstork och förberett för att installera tvättmaskin.

Ekonomi
Bostad
Förening

Karta