Välkommen till

Kapplandsgatan 144

3:a Högsbo

Ljus och inbjudande bostad med stor potential, originalgolv & inglasad balkong

Varmt välkomna till denna trevliga och fina bostad i omtyckta Högsbo! Här finner ni optimal planlösning, stora sociala ytor som bjuder in till umgänge, två vältilltagna sovrum samt badrum med plats för tvättmaskin. En inglasad balkong nås från vardagsrummet och är ett extra rum även på vintern. Genomgående vackra trägolv, stora fönsterpartier och generösa förvaringsmöjligheter skapar alla förutsättningar att göra detta till ert hem. Här bor ni med gångavstånd till alla bekvämligheter så som livsmedelsbutik, frisör, gym och lekplatser.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i hallen där plats för förvaring ges i garderober samt hatthylla. Golvet kläs av fin ekparkett och väggarna är ljusa. Intill finner ni en stor klädkammare som bidrar till generösa förvaringsmöjligheter.

Vidare in når ni det ljusa och luftiga vardagsrummet. Här finner ni charm i detaljer som fiskbensparkett och vackra fönsterbrädor. Fint ljusinsläpp från flertalet fönster och härifrån har ni direkt utgång till den inglasade balkongen. Med sin generösa storlek erbjuder rummet flera möbleringsalternativ med plats för såväl soffgrupp, tv-bänk, fåtölj, matbord för hela familjen samt övrigt möblemang.

I anslutning till vardagsrummet finner ni ett av bostadens två sovrum. Stort och rymligt med plats för dubbelsäng, skrivbord samt garderober.

Charmigt kök med vit köksinredning och generösa bänkytor med ovanliggande stänkskydd i vitt kakel. Öppningsbara fönster bidrar till såväl vädringsmöjligheter som ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spis med ugn samt kombinerad kyl och frys. Här finns plats för ett matbord för goda middagar.

I hallen har ni direkt tillgång till bostadens andra sovrum. Även detta erbjuder plats för säng, byrå eller skrivbord. Ljust och harmoniskt rum att ladda sina batterier i.

Helkaklat badrum med klinkergolv som går i en beige ton och kaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna. Här är det förberett för att kunna sätta in en tvättmaskin.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta