Välkommen till

Karl Gustavsgatan 11

Karl Gustavsgatan 11
2:a Vasastaden

Sekelskiftespärla med välbevarad charm

Välkomna till en härlig sekelskiftestvåa i en anrik fastighet anno 1880 mitt i Vasastaden. Sekelskiftesattributen visar sig genom den rungande takhöjden om ca 3 meter, välbevarade brädgolv i original, vackra stuckaturer, takrosett, höga fotlister och höga fönster med djupa fönsternischer. Planlösningen erbjuder ett generöst vardagsrum där man kan umgås i goda vänners lag, ett yteffektivt kök med utrymme för en mindre matplats, stort sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum - förberett för tvättmaskin. Det finns ett tidigare bygglov för balkong som går att ansöka om på nytt!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för avhängning som mynnar ut i en möblerbar inre hall. I taket sitter spotlights med dimmerfunktion som ger god belysning. Lägenheten har genomgående högt i tak, vackra brädgolv i original och vitmålade väggar.

Direkt till höger vid entrén ligger det yteffektiva köket med fönster mot innergården. Köket har köksinredning i högblankt svart och vitt, gråa bänkytor i det klassiska mönstret virrvarr samt stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Här ryms en mindre matplats för två personer.

I fil med köket ligger det luftiga sovrummet som även det är lugnt beläget mot innergården. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt garderober. För klädförvaringen står en klädkammare.

På vänster sida om hallen ligger det generösa och sociala vardagsrummet som stoltserar med vackra stuckaturer, pampig takrosett och höga fotlister. Här kan man inreda med soffhörna och matplats. Två höga fönster med djupa fönsternischer ger rummet ett fint ljusinsläpp.

Tidlöst badrum som har grafitgrå klinker med underliggande golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork och duschhörna med vikdörrar i glas. Här är även förberett för tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Lägenheten har tidigare haft bygglov på balkong som nu ej längre är aktivt. Det går att söka nytt bygglov på balkongen och efter godkännande från SBK få bygglovet aktivt igen. Allt bekostas av bostadsrättsinnehavaren själv. Balkongen placeras i så fall mellan kök och sovrum.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta