Välkommen till

Lemansgatan 10

Lemansgatan 10
2,5:a Johanneberg

Nyrenoverat med dubbla balkonger

Välkomna till en plansmart genomgångslägenhet om 2,5 rum (används som en trea idag) med generösa sällskapsytor, ett härligt ljusinsläpp och vacker fiskbensparkett. Nyrenoverat kök från 2022 med välvalda material i en tidlös färgskala. Lägenheten har byggts om från en tvåa till en trea och erbjuder nu två sovrum vilket gör den perfekt för paret som vill ha ett extra rum eller den lilla familjen. Ett trivsamt och modernt boende i insynsskyddat läge med grönskande utsikt och två balkonger som erbjuder sol från morgon till kväll.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall som har härligt dagsljus som sträcker sig in från köket. Hallen har plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger klassisk enstavig parkett. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som ger en känsla av rymd samt fina bevarade innerdörrar.

Direkt till höger från hallen ligger köket som är renoverat 2022 med välvalda material i en tidlös färgskala. Köksinredning i vitt från Ikea kombineras med ljusgråa bänkytor och stänkskydd i laminat från Ballingslöv. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Ikea. Ett dubbelfönster ger rikligt med ljusinsläpp och härligt grönskade utsikt.

Innanför köket ligger ett mindre rum som passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Parkettgolv och vitmålade väggar. Fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster.

Väl tilltaget vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti i insynsskyddat högt läge med fri utsikt över trädtopparna samt utgång till en söderbalkong som är en skyddad oas med fri utsikt. Fina fönsterbänkar i natursten och gjutjärnselement som bidrar med charm. Vardagsrummet kan inredas med soffa, stor matplats och övrigt möblemang. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i grått.

Lägenhetens sovrum har plats för en dubbelsäng och arbetshörna eller byrå. Platsbyggd förvaringslösning med flertalet garderober och överskåp samt en klädkammare. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målande i en blågrå ton. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp och härifrån nås bostadens andra balkong som även den har insynsskyddat läge med grönskande utsikt.

Badrummet har grått klinkergolv med behaglig golvvärme och helkaklade väggar i vitt med ett grått fondparti. Inredningen består av vägghängd WC, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med rundade vikväggar i grått glas samt en tvättmaskin från Electrolux. I taket sitter infällda spotlights.

Johanneberg är ett område med karaktäristisk funkisbebyggelse som är känt för sin grönska och närhet till stadens parker. Här bor man i ett citynära läge med Chalmers, Avenyn, Korsvägen och stadens nöjesutbud endast en kort promenad bort. Goda kommunikationer med buss och spårvagnar. Bekvämligheter i form av flera matbutiker, apotek och gym mindre än fem minuter bort. I närområdet finner ni även Mossen och Änggårdsbergens friluftsområden.

Detta är lägenheten för er som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta