Välkommen till

Alfhemsgatan 7

2,5:a Linnéstaden

Tjugotalsdröm intill Slottsskogen

I ett vackert 1920-talshus med de för tiden typiska förträdgårdarna och vackert gula tegelfasaderna, visar vi snart detta kolossalt fina hem med massor av charm, bevarade detaljer och kvalitéer. Väldisponerade ytor med ett generöst vardagsrum som rymmer alla funktioner och med öppen spis i bruk. Tidlöst renoverat kök med möjlighet att återskapa den gamla kammaren och få ett extra litet sovrum intill, ett inre hallrum som vi kallar för biblioteket, med platsbyggda bokhyllor och yta för ett stort matbord om man föredrar så. Rogivande sovrum beläget mot gården med flertalet garderober och helkaklat badrum med dusch.

Luftiga rum med högt i tak och ytskikten lämnar en fin bas att inreda efter. Alfhemsgatan ligger gömd från trafikerade gator i myllrande Linnéstaden och intill underbara Slottsskogen. Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på annika.landqvist@lundin.se.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till våning tre och välkomnas in en precis lagom stor hall. Plats för ytterkläder och skor intill entrén och bra med förvaringsmöjligheter lämnas via en rymlig klädkammare. Genomsyn mot bostadens ”halva”, köket nås direkt till höger.

Golv: Original ekparkett.
Väggar: Målade vita.

Kök
Elegant kök med sobra materialval renoverat år 2016. Vita profilerade skåpsluckor, vitt kakel med fasade kanter och bänkskiva i marmor. Bra arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och kyl samt frys i rostfritt utförande. För er som önskar så finns möjligheten att återskapa originalplanlösningen, ett mindre sovrum mot Alfhemsgatan, den gamla kammaren helt enkelt.

Planlösningens utformning idag lämnar plats för ett köksbord intill fönstret och samsas väl med sällskapsrum. Vi kan säga att köket ligger i halvöppen plan med vardagsrum och avgränsas via en köksö, en härlig frukostplats som också erbjuder extra porslinsförvaring.

Golv: Original plank.
Väggar: Målade vita.

Sällskapsrum
Väl tilltaget vardagsrum med en ljuvlig öppen spis och med stora fönster som låter ljuset flöda. Ett stort rum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, sittgrupp och matbord.

Golv: Fiskbensparkett i original.
Väggar, snickerier, tak: Målade Jotun 2168 Doft (1606-Y75R).

Matsal/bibliotek
Bostadens halvrum med en helt underbar platsbyggd och dessutom inmålad bokhylla. Idag disponeras ytan för soff- och tv-häng.

Golv: Fiskbensparkett i original.
Väggar, snickerier, tak: Målade Jotun 20055 Dusty Rose (4414-Y76R).

Sovrum
Intill ovan nås sovrummet som ligger tyst och lugnt in mot gården. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Läshörna, byråer och skrivbord. Mycket förvaringsmöjligheter lämnas via flertalet garderober.

Golv: Plank original
Väggar: Målade vita.
Snickerier, garderober och tak: Målade Jotun 7613 Northern Mystic (6508-G39Y).

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen. Renoverat år 2016. Smakfulla val, väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med hexagonklinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med wc, handfat med kommod och spegel samt dusch med vikbara glasade dörrar.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta