Välkommen till

Vidblicksgatan 8

Vidblicksgatan 8
2:a Nedre Johanneberg

Väldisponerad tvåa med bevarade originaldetaljer

I ett klassiskt 30-talshus från nyklassicismens tid finner ni denna ljusa tvåa med rum i fil, fin utsikt och vackra originaldetaljer såsom stavparkett, plankgolv, serveringsskåp, skafferi och inbyggda garderober. Väldisponerad planlösning med härliga sällskapsytor som erbjuder generöst vardagsrum och kök med ljus matplats. Renoverat kök och badrum med genomtänkta materialval.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för avhängning i en inbyggd garderob och vidare kommer man till en möblerbar inre hall med ytterligare förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av oljad stavparkett i original och väggarna är målade i färgen Sans från Jotun Lady Pure Color vilket är genomgående i hela lägenheten. En vacker tidstypisk innerdörr med spröjsat glas blir en fin detalj.

Till höger från hallen finner ni bostadens kök som renoverades 2013. Köket har bevarad originalinredning som bidrar med charm och de vita skåpsluckorna med tidstypiska beslag kombineras med bänkytor i ljus marmor och stänkskydd i klassiskt vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av gasspis och inbyggnadsugn från Smeg, kolfilterfläkt från Franke, diskmaskin från Bosch samt kyl med frys från Whirlpool. Köket har tidstypiskt serveringsskåp och skafferi samt innerdörr med glas. Golvet kläs av hårdvaxoljat plankgolv i original. Köket nås från både hallen och vardagsrummet. Invid fönstret ryms en ljus matplats.

I fil med köket ligger vardagsrummet som är bostadens hjärta då det ansluter till alla rum. Rummet präglas av ett burspråk med fönster i tre väderstreck som bjuder på rikligt ljusinsläpp och fin utsikt över de tegelröda fasaderna. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Här återfinns den oljade stavparketten i original och färgen Sans på väggarna.

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som har plats för dubbelsäng och fåtölj. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp. Även här kläs golvet av oljad stavparkett i original och väggarna är målade i den ljusa färgen Sans.

Snyggt badrum renoverat 2013 med svart hexagon klinker från Byggfabriken och helkaklade väggar i vitt med svart fog. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av handfat och wc från Duravit, kommod med marmorskiva, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med avskiljande glasvägg samt takduschset med både handdusch och taksil från FM Mattsson. Det är även förberett för att installera tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

I Nedre Johanneberg har allt du nära till allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. På närliggande Gibraltargatan ligger populära espressobaren Mahogny och restaurangen BOV som har stenugnsbakade pizzor, naturviner och andra delikatesser. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker samt evenemangsstråket med Liseberg, Scandinavium och Ullevi. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosparken nås med lätthet, likaså Chalmers och Landala torg med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Det finns även bra kommunikationer med bussar som trafikerar området.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta