Snart till salu

Väldisponerad tvåa med bevarade originaldetaljer

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Vidblicksgatan 8

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
3 831 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
58 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Vidblicksgatan 8,
412 57 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Lundin Värdering

Boka nu
Bov erbjuder stenugnsbakade pizzor, naturviner och andra delikatesser
Bov erbjuder stenugnsbakade pizzor, naturviner och andra delikatesser
Populära espressobaren Mahogny
Populära espressobaren Mahogny
Landala Torg
Landala Torg
Näckrosdammen
Näckrosdammen
Götaplatsen och Avenyn
Götaplatsen och Avenyn

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

I ett klassiskt 30-talshus från nyklassicismens tid finner ni denna ljusa tvåa med rum i fil, fin utsikt och vackra originaldetaljer såsom stavparkett, plankgolv, serveringsskåp, skafferi och inbyggda garderober. Väldisponerad planlösning med härliga sällskapsytor som erbjuder generöst vardagsrum och kök med ljus matplats. Renoverat kök och badrum med genomtänkta materialval.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för avhängning i en inbyggd garderob och vidare kommer man till en möblerbar inre hall med ytterligare förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av oljad stavparkett i original och väggarna är målade i färgen Sans från Jotun Lady Pure Color vilket är genomgående i hela lägenheten. En vacker tidstypisk innerdörr med spröjsat glas blir en fin detalj.

Till höger från hallen finner ni bostadens kök som renoverades 2013. Köket har bevarad originalinredning som bidrar med charm och de vita skåpsluckorna med tidstypiska beslag kombineras med bänkytor i ljus marmor och stänkskydd i klassiskt vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av gasspis och inbyggnadsugn från Smeg, kolfilterfläkt från Franke, diskmaskin från Bosch samt kyl med frys från Whirlpool. Köket har tidstypiskt serveringsskåp och skafferi samt innerdörr med glas. Golvet kläs av hårdvaxoljat plankgolv i original. Köket nås från både hallen och vardagsrummet. Invid fönstret ryms en ljus matplats.

I fil med köket ligger vardagsrummet som är bostadens hjärta då det ansluter till alla rum. Rummet präglas av ett burspråk med fönster i tre väderstreck som bjuder på rikligt ljusinsläpp och fin utsikt över de tegelröda fasaderna. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Här återfinns den oljade stavparketten i original och färgen Sans på väggarna.

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som har plats för dubbelsäng och fåtölj. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp. Även här kläs golvet av oljad stavparkett i original och väggarna är målade i den ljusa färgen Sans.

Snyggt badrum renoverat 2013 med svart hexagon klinker från Byggfabriken och helkaklade väggar i vitt med svart fog. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av handfat och wc från Duravit, kommod med marmorskiva, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med avskiljande glasvägg samt takduschset med både handdusch och taksil från FM Mattsson. Det är även förberett för att installera tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Föreningen har ett stambyte på gång ca 2022/2023. Enligt föreningens styrelse är planeringen att i samband med stambytet riva badrummen och det är högst troligt att föreningen står för den kostnaden. Inga vidare beslut är tagna.


I Nedre Johanneberg har allt du nära till allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. På närliggande Gibraltargatan ligger populära espressobaren Mahogny och restaurangen BOV som har stenugnsbakade pizzor, naturviner och andra delikatesser. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker samt evenemangsstråket med Liseberg, Scandinavium och Ullevi. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosparken nås med lätthet, likaså Chalmers och Landala torg med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Det finns även bra kommunikationer med bussar som trafikerar området.

Information Ekonomi

Avgift: 3 831 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband. Avgift för förbrukning av el tillkommer. Beloppet är ett schablonbelopp för tidigare års förbrukning och justeras halvårsvis efter avläsning.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,807%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 926 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 476 kr/månadFörsäkring: 300 kr/månadÖvrigt: 150 kr/månad
Posten övrigt avser gas. Elen är ett schablonbelopp för tidigare års förbrukning och justeras halvårsvis efter avläsning. Säljarna har 2022-05-13 en summa om 180 kr/mån för elen, efter justering. Denna kostnad är alltså ej konstant utan kan ändras efter personlig förbrukning i hushållet.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vidblicksgatan 8, 412 57 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1935

Lägenhetsnummer: 52/1401

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Göken i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 18 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten Göteborg, Johanneberg 4:10 med adress Vidblicksgatan 8 år 2005.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Simpleko. Föreningen har god ekonomi och låg belåning per kvadratmeter. Genomsnittet i Göteborg är 6000 kr/lån per kvm och denna förening har 3 299 kr/lån per kvm. Lånet på ca 1 000 000 kr ska omförhandlas 2024 och lånet på ca 3 000 000 kr ska omförhandlas 2026. Föreningen höjer avgifterna med 3% årligen i juni/juli.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkring i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen, skadedjursförsäkring och även tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare (observera att denna ej ersätter hemförsäkring).

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2020-08-10. Energiprestanda 161 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Välskött och stabil bostadsrättsförening som under de senaste åren har renoverat en hel del. Bland annat tak, stammar (relining), och entrén.
Föreningen upprättade under 2017 tillsammans med Sustend AB en underhållsplan för fastigheten.
Föreningen håller på med en utredning gällande fasad, fönster och balkonger samt byte av kall/varmvattenledningar i badrum. Efter besiktning av varm- och kallvattenledningar har man klarlagt att de måste bytas inom en snar framtid. Kall- och varmvattenledningarna som går till badrummen är original vilket resulterar i att de kommer behöva bytas och samtidigt som detta utförs byter man även ut den relinade avloppstammen eftersom tätskiktet måste brytas. I dagsläget finns ingen exakt tidsplan och inga vidare beslut tagna (2022-06-10).

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2 ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över två garageplatser och två parkeringsplatser som ligger framför garagen. Dessa hyrs ut separat, dvs att hyra garage ger i inte fri åtkomst om inte även parkeringsplatsen finns tillgänglig. Föreningen har i dagsläget ett garage ledigt, dock ute på annons. Gällande kön till parkeringsplatserna är det 4 boende som väntar i kö (2022-05-04). Kostnaden för parkering är 919 kr/mån och justeras per KPI varje år.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: På översta våningen i fastigheten finns en renoverad tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel.
Föreningen har en innergård med trevlig sittgrupp, grillplats och eftermiddagssol. Här finns även parkering för cyklar under tak.
Innergården har ett rikt växtliv med grönskande träd och fågelkvitter under sommarmånaderna.

Övrigt: Föreningen har ett gemensamt elavtal. Avgift för förbrukning tillkommer med ett schablonbelopp för tidigare års förbrukning och justeras årligen i mars månad efter avläsning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning