Topprenoverad gavellägenhet med milslång utsikt över staden

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Jenny Lindsgatan 8

3:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 350 000 kr
Högsta bud:
3 350 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
3 224 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
58 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1940
Adress:
Jenny Lindsgatan 8,
416 62 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Danska vägen, Cafe no 77
Danska vägen, Cafe no 77
Danska vägen, Lejonet & Björnen
Danska vägen, Lejonet & Björnen
Danska vägen, The Joint street food
Danska vägen, The Joint street food

Beskrivning

I ett av Lundens charmigaste landshövdingshus finner ni denna nyrenoverade bostad med genomgående högkvalitativa materialval och ytskikt. Här erbjuds generösa ytor som bjuder in till umgänge, två sovrum, lyxigt badrum samt exklusivt kök. Med unikt gavelläge på höjden har ni här en slående, milslång utsikt över vår vackra stad. Välkommen till en bostad att kalla ert hem!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren välkomnas ni in i en ljus hall med gott om förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob samt möjlighet till avhängning av ytterkläder. Genomgående är bostaden målad i en ljusgrå/beige kulör för en enhetlig bas. Golvet i hallen kläs av mörkt klinker.

Ett par steg in möter ni de sociala delarna med generöst ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier i två väderstreck. Utsikten är milslång och helt magisk över Göteborg. Här inne erbjuds flera möbleringsalternativ med soffgrupp, tv-bänk, matbord samt övrigt möblemang. Jordnära färger för att skapa en harmonisk bas att inreda efter.

Exklusivt kök med inredning i mörk trä, mörk bänkskiva samt beslag och blandare i svart. Det mörka bryts snyggt av med stänkskydd i vitt kakel som går upp längst halva väggen och blir en del av inredningen. Härs ges goda förvaringsmöjligheter samt arbetsyta för den som tycker om att laga mat. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, induktionshäll, inbyggd mikro, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Intill vardagsrummet finner ni ett av bostadens två sovrum. Här får en dubbelsäng plats samt tillhörande sidobord. Från det ljusa fönstret har ni fantastisk utsikt!

Det andra sovrum ligger bakom köket till vänster in från hallen. Rummet är i dagsläget inrett som gästrum och går utmärkt att inreda som barnrum, kontor eller sovrum. Otroligt fint ljusflöde från öppningsbart fönster.

Helkaklat lyxigt badrum med marmorerat klinkergolv och kakel. Inredningen är genomtänkt och färgskalan är utvald. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med vikbara dörrar samt taksil samt tvättmaskin som förenklar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 350 000 kr

Avgift: 3 224 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten & bredband.

Andelstal: Andel av årsavgift är 5,54%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 400 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Jenny Lindsgatan 8, 416 62 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1940

Lägenhetsnummer: 7/1003

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt SS 21054:2020.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Jennylindsgatan 8. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 22 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Göteborg Lunden 14:10 förvärvades 2010. Fastigheten bebyggdes 1940 och rotrenoverades 1991-1992. Fastigheten består av 1 st flerbostadshus i 3 våningar, källare och delvis inredd vind. Bostadsrättsföreningen har för övrigt under året stärkt inbrottsskyddet med Smart DNA-märkning samt aktivt deltagande i Grannsamverkan.

Föreningens ekonomi: Fastighetskötsel och teknisk förvaltning utföres utav HSB Göteborg. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nordic Life.
Avgiften kommer under 2022 höjas med ca 2-3%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrade hos Söderberg & Partners Insurance Consulting AB.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2013-01-04. Energiprestanda 128 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Arbetet med en ny underhållsplan för fastigheten har under hösten påbörjats i samarbete med HSB och är blev klar våren 2021. Underhållsplanen har visat att fastigheten är i gott skick tack vare de flera underhållsarbeten och investeringar som utförts under årens lopp.

Kommande renoveringar 2022/2023:
Omfattande fasadarbeten, målning av densamma.

Under året 2021:
- Fiberinstallation i fastigheten.
- Ny belysning monteras över entréer, innergård och parkeringar i anslutning till fastigheten
Under året 2020:
- LED-armaturer samt rörelsesensorer har installerats i källare.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Tele2, vilket innebär att samtliga hushåll har tillgång till "8 favoriter", dvs 8 valbara TV-kanaler som ingår i månadsavgiften till föreningen. Dessutom finns drygt ett tiotal analoga kanaler. Snart kommer det att installeras fiber hos oss, och vår nya internetleverantör blir Bahnhof. Nedan finns en liten informationsbrochyr från dem. Till en början kommer det endast vara Internet (och telefon för den som vill) som kommer från Bahnhof.

Parkering: Det finns 7 st parkeringsplatser i anslutning till fastigheten på Brunkebergsgatan 9 som går att hyra för 350 kr/mån. Om man är intresserad av att parkeringsplats kontaktar man styrelsen som sätter upp dig på kölistan nedan. Parkeringsplatserna kan endast hyras av föreningsmedlemmar. För tillfället är det kö (10 personer (2022-05-03) ) till parkeringsplats.

Boendeparkeringstillstånd krävs för att få parkera på gatorna i närliggande områden. Tillstånd ansöks hos trafikkontoret i Göteborg.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning