Ljus & fin tvåa med härlig balkong i söderläge

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Anders Zornsgatan 21C

2:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
2 990 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
3 398 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Anders Zornsgatan 21C,
412 72 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till populära Anders Zornsgatan och denna ytterst välplanerade tvåa som är belägen näst högst upp i huset. Lägenheten har ett fint ljusflöde och härlig balkong i söderläge. Bostaden präglas av ljusa och klassiska materialval och är totalrenoverad 2015-2016. Generöst vardagsrum med fint burspråk som har utgång till lägenhetens balkong i soligt läge samt yteffektivt kök med material och vitvaror av hög kvalité. Rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt tidlöst badrum med tvättmaskin.

Lägenhetens 53 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Lägenheten har genomgående lackad ekparkett och vitmålade väggar från 2015.

Generöst vardagsrum som präglas av ett stort fönsterparti och härifrån nås även lägenhetens härliga balkong i soligt söderläge. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Från vardagsrummet nås en klädkammare.

Fint ljust kök med vitvaror av hög kvalité som renoverades 2016. Köket har köksinredning i vitt från HTH som kombineras med bänkytor i svart polerad granit och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från AEG förutom fläkten som kommer från Bosch. I köket ryms en matplats för två till fyra personer och fönstret har utsikt mot björkar.

I lägenhetens sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och här finns även bra förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg. Fint ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv (Quarziti River nat rustik 04) och vitt kakel (Cipresti). Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod och spegelskåp Viskan från INR, handdukstork, duschhörna från Macro Skagen med U-glasdörrar, takdusch och blandare från INR samt en toppmatad tvättmaskin från Whirlpool (2016). Badrummet renoverades fackmannamässigt 2016 och certifikat finns. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 990 000 kr

Avgift: 3 398 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för TV, bredband och telefoni tillkommer om 224kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,98%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 555 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 388 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Anders Zornsgatan 21C, 412 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1945. Ombyggnadsår 1986.

Lägenhetsnummer: 15

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Anders Zornsgatan 21. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 30 lägenheter varav 5 hyresrätter och 5 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Anders Zornsgatan 21 köpte huset 2015. Föreningen består av 25 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 5 lokaler. Fastigheten Torp 24:4 är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet ska omförhandlas 2025.

Föreningens ekonomi: Den ekonomisk förvaltningen administreras av Fastum. Avgifterna höjdes med 2% i januari 2022.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar via Nordic försäkring.

Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2015 och som sträcker sig fram till 2025.
Gjorda renoveringar:
2015 - Nya tvättmaskiner till tvättstugan.
2016 - Dränering av fastighetens baksida, besiktning av tak, fasad, fönster och balkonger.
2017 - Syd- och västläge på fastigheten: renovering av fasad samt byte av fönster och balkongdörrar samt balkonger. Samma år byttes även alla horisontella avloppsstammar.
2018 - OVK samt installation av sopskåp.
2019 - Byte eller målning av fönster på gavlarna mot Anders Zornsgatan, mindre planteringsarbeten på gården samt renovering av torkrum.
2020-2021 - Uppgradering av värmesystemet
2022 - Installerades laddstolpar på föreningens parkeringar.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. Fiberhastighet.

Parkering: Föreningen förfogar över 34 parkeringsplatser varav det är ungefär hälften av platserna som har tillgång till el. Möjlighet finns att utöka antalet laddstolpar om behovet finns. Kostnad för att hyra en plats är 370 kr/mån för medlemmar och 685 kr/mån exklusive moms för övriga. Se separat kölista på föreningens hemsida.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör förråd. I föreningen finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum. Det finns även två cykelrum i källare samt en cykelparkering utomhus. Trevlig uteplats med sittgrupp med grillmöjlighet.

Övrigt: Föreningen har en mycket bra hemsida med information: http://www.brfaz21.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning