Välkommen till

Teknologgatan 2

Teknologgatan 2
2:a Nedre Johanneberg

Stilren design & bevarat hantverk i elegant tjugotalsklassicistisk stil

Från sorlet på Avenyn promenerar ni upp mot de anrika, karaktäristiska byggnaderna med sina rödklädda tegelfasader omringade av vacker grönska och stenbelagda murar. Här slås ni direkt av områdets pampiga elegans och atmosfär, något som kännetecknar Nedre Johanneberg. På fjärde våningen i byggnaden på Teknologgatan 2 kombineras jordnära färger, naturmaterial och varmt pigmenterade träslag med välbalanserad fingertoppskänsla. Hela bostaden är ett hantverk av bevarade och tidsenliga ursprungsdetaljer, detta tillsammans med kvalitativa material och stilren design skapar en rustik minimalism med djup och värme. Tillvaron i hemmet förgylls av två rymliga balkonger i olika väderstreck som i sällskap av höga fönster och vackra pardörrar inger en känsla av rymd.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Hemmet får ett ombonande ljusinsläpp i två väderstreck från de stora fönsterpartierna med munblåsta glas. Det ger hemmet ett vackert ljus som skiftar under dagen och framhäver de fina originaldetaljer som är bevarade. De behagliga kulörerna på väggarna ger ett rofyllt intryck som kombineras enhetligt med ett genomgående och tröskellöst ekparkett lagt med fiskbensförband som har en varm pigmentering. Den platsbyggda förvaringen i hallen utgörs av garderober som har pardörrar med ramfront, målade i samma kulör som väggarna bevarar ett tidsenligt intryck som balanserar med interiörens rustika minimalism.

Den franska balkongen har utsikt över Teknologgatan, med en vy som pryds av trädkronor och grönska, som ger hemmet en levande känsla.

Pardörrarna från vardagsrummet ansluter in till sovrummet och skapar en rymd för hela hemmet. För att understryka enhetligheten är de platsbyggda garderoberna i likadant utförande som i hallen och löper längsmed väggen.

Det kunde vara ett kök någon annanstans i fjärran när skuggspel i drömskt dröjande ljus skimrar genom balkongens pardörrar över det rustikt minimalistiska köket med naturen som inspiration. Det platsbyggda köket från Nordiska kök kläds i varm mörkbetsad ek som tillsammans med kalkstenbänkskivan framhäver naturmaterialens harmoniska/jordiga balans och skapar en tidlös oas för hemmets hjärta. De starka kontrasterna skapar dynamik som gör köket unikt och personligt. Genom att låta material stå i kontrast till varandra fylls rummet med identitet och det vackra i minimalismen förstärks. Ett linjärt, naturinspirerat träkök med utanpåliggande ramverk i varma jordiga toner och eleganta detaljer. Kombinerad kyl och frys är integrerat bakom trädörrarna placerade i högskåp. Snickerierna består i huvudsak av underskåp med låda på skenor där förvaringsmöjligheterna är genomtänka med bland annat måttanpassade besticksatser helt efter lådans bredd för att optimera funktionen. I övrigt finns två dekorativa hyllplan och vitrinhängning, tydligt och funktionellt. Kökets mittpunkt förstärker det rustika intrycket som sätter den rätta finishen är den italienska gasspisen i rostfri design från Bertazzoni.

Badrummet inreds med klinker lagt i fiskbensförband av marmor. Det gröna halvkaklade väggarna i liggande förband pryder även den platsbyggda kommoden som har samma skåpsluckor som i köket. Blandare och takdusch i mässing utförande, platsbyggd väggnisch i duschen, WC, integrerad spegel längsmed hela väggen och handdukstork.

Badrummet inger en enhetlig känsla med övriga hemmet där inspiration hämtats från Frankrike och inget har lämnats åt slumpen. Klinker lagt i fiskbensförband av marmor möter gröna halvkaklade väggarna i liggande förband vilket även pryder den platsbyggda kommoden och bryts av med samma skåpsluckor som i köket. En välvald kombination av färg och material som matchas med blandare och takdusch i mässings utförande. I duschen har man byggt in en väggnisch och längs med hela väggen löper en integrerad spegel som skapar effekt och karaktär.

Klädkammaren används i nuläget som förvaringsutrymme men det är framdraget och förberett för att installera tvättmaskin.


Renoveringar 2019:
- Golv: Fiskbensparkett i ek lagt i flöde genom bostaden & tröskellöst.
- Målade väggar.
Kök:
- Platsbyggt kök från Nordiska kök, stomme med fanérad luckor i rustik minimalism.
- Bänkskiva: Jura Grey kalksten
-Vitvaror: Gasspis i rostfri design från Bertazzoni. Helintegrerad extra hög diskmaskin från Miele. Rostfri fläkt från Fjäråskupan. Integrerad kombinerad kyl & frys från ASKO. Blandare från Tapwell.
Badrum:
- Fiskbensklinker i marmor, golvvärme och handdukstork. Halvkaklade väggar och kommod i mörkgrönt. Kran och blandare från Tapwell & WC.
Garderober: Platsbyggda garderober med parluckor från Nordiska kök.
Klädkammaren: Förberett/framdraget för tvättmaskin.

Förråd - Tillhörande källarförråd i samma trappuppgång.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Nedre Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta