Välkommen till

Övre Husargatan 19

Övre Husargatan 19
2:a Linnéstaden

Fantastisk bostad med bevarad charm, originaldetaljer och utmärkt läge

I omtyckta Linnékvarter finner ni denna pärla med genomgående fina färgsättningar i en charmig fastighet. Hela bostaden präglas av vackra detaljer som i samspel med det renoverade köket skapar en tidlös och enhetlig känsla. Här erbjuds harmoniskt sovrum, socialt och inbjudande vardagsrum samt exklusivt kök. Utanför porten väntar hela Linnéstadens rika utbud av restauranger och grönskande Slottsskogen en kort promenad bort.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför dörren välkomnas ni in i denna charmiga bostad med generös takhöjd och bevarade detaljer. Golvet kläs av klinker som övergår till fint vitt golv. Ett par steg in finns en inbyggd garderob för förvaring av ytterkläder. Genomgående är samtliga väggar målade i ljus och harmonisk ton.

Vidare in i bostaden når ni det ljuvliga vardagsrummet med mycket karaktär och rymd. Här finner ni fina golvlister, vackra spegeldörrar, bevarad takrosett och stora fönster. Här erbjuds flera möbleringsalternativ med soffgrupp, tv-bänk och kontorshörna. En underbar plats att umgås med familj och vänner på eller att slå sig ner efter en lång dag. Det stora fönsterpartiet bidrar till ett fantastiskt fint ljusinsläpp.

Sobert och exklusivt kök från Marbodal med inredning i jordnära toner med luckor i beige med ovanliggande bänkskiva i vit/ljusgrå marmor som går upp på väggen som stänkskydd. Här erbjuds generös förvaring i skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spishäll, inbyggd mikro, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Intill fönstret finns en självklar plats för matbord och trevliga middagar.

Sovrummet är harmoniskt med vackra bevarade original detaljer i form av stuckaturer, breda dörrkarmar och fina lister. Ett rum med stor charm och en plats för avkoppling. Här inne får säng och sidobord plats och längst ena väggen finns en skjutdörrsgarderob för förvaring.

Helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, duschhörna med vikbar duschvägg i glas, spegel med belysning samt handdukstork.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta