Välkommen till

Folkungagatan 11B

Folkungagatan 11B
3:a Stampen

Charmig och modern trea högst upp i huset med balkong i sydvästläge

Lugnt beläget i gårdshuset, mellan två innergårdar, ligger denna tysta trea med charmig planlösning, genomgående högt i tak och fönster i två väderstreck. Välplanerat kök i modern stil och erbjuder gott om förvaring samt pardörrar ut till en stor balkong i sydvästerläge. Badrum med fina tidlösa materialval och praktisk tvättmaskin. Bra förening med låga avgifter!

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder bland annat ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen på kort gångavstånd.

Läs hela beskrivningen
Ida
ansvarig mäklare
Ida Goding
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Ida
ansvarig mäklare
Ida Goding
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 62 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Högst upp i huset välkomnas ni in i en ljus hall med god plats för avhängning. Ljuset från fönsterpartiet i köket letar sig hela vägen ut i hallen. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ljust furugolv som är genomgående för hela bostaden.

Köket finner ni till höger från hallen. Köket är luftigt och modernt. Inredningen går i mintgrön färg med släta köksluckor tillsammans med mässing knoppar. Ovan bänkskivan i marmor sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen bestå av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin och en integrerad kyl och frys. Ovan bänkskivan sitter spotlights.

Från denna del av bostaden når ni bostadens balkong i söderläge, byggd 2017 med utsikt mot omgivningen. Den är stor och rymlig med plats för en loungegrupp med bord för att kunna sitta ned och njuta av tillvaron. En stor markis skymmer solen årets lite varmare dagar.

Vardagsrummet är en utmärkt plats där ni kan umgås med vänner och familj. Vardagsrummet ger utrymme för olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp och tv-möbel. Väggarna är målade i grått.

Bostaden har två sovrum, det större erbjuder plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. God förvaring för kläder och skor sker via fem garderober. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de ljust målade väggarna med en lite mörkare fondvägg. Det mindre sovrummet ger plats för en enkelsäng alternativt arbetsplats.

Det helkaklade badrummet har stilrena materialval. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i rökt glas. En toppmatad tvättmaskin underlättar vardagssysslorna.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Stampen
Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta