Välkommen till

Viktor Rydbergsgatan 25

2,5:a Nedre Johanneberg

Högt läge & solig gårdsbalkong i väster

På anrika Viktor Rydbergsgatan i Nedre Johanneberg och högt upp i en tegelröd 30-talsfastighet finner ni denna genomgångslägenhet med klassisk planlösning och generös takhöjd. Lägenheten är omsorgsfullt renoverad med bevarade tidstypiska detaljer såsom stavparkettgolv, spegeldörrar, profilerade lister och fönsterbänkar i sten. Härliga sällskapsytor, fönster i två väderstreck och en underbar gårdsbalkong i västerläge med sol från lunch till solnedgång. Mycket välskött brf med låg belåning. Perfekt boende med ett attraktivt läge som passar den som uppskattar lugnet men som ändå vill nå Götaplatsen och stadens puls på bara ett par minuter.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning. Golvet kläs av fiskbenspakrett och väggarna är målade i vitt.

Direkt till höger ligger köket som har utgång till en härlig balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Köket har klassisk köksinredning i vitt, bänkytor i grålaminat och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, frånluftsfläkt, diskmaskin (Miele, 2017) samt kyl med frys (Electrolux, 2020). Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondtapet. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Vidare in i lägenheten kommer man till en inre hall som kan inredas som matsal eller arbetsrum. Rummet ligger mitt emellan vardagsrummet och sovrummet och har en stor öppning mot vardagsrummet. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet erbjuder generösa sällskapsytor och rummet präglas av vacker fiskbensparkett, tidstypiska taklister, takrosett och bevarade fönsterbänkar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot Viktor Rydbergsgatan.

Lugnt beläget sovrum med fönster mot innergården. Här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i två garderober samt två mindre klädkammare. Tidstypiska taklister och takrosett samt bevarade spegeldörrar. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondtapet.

Helkakaklat badrum med ljust sandfärgat klinkergolv och helkaklade ljusa väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, dusch med skjutdörrar, handdukstork samt toppmatad tvättmaskin.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta