Välkommen till

Eklandagatan 14

Eklandagatan 14
3:a Lorensberg

Klassisk spatiös tjugotalslägenhet med stor potential

I en klassisk tegelfastighet anno 1927 finner ni denna generösa trea om 109 kvm med bra planlösning, generös takhöjd, bevarade originaldetaljer, öppen spis och balkong mot gården i fint läge. Lägenheten är i äldre standard med renoveringsbehov. Kök och badrum stambyttes 2020 och i samband med det totalrenoverades badrummet. Köket har bevarade serveringsskåp och skafferi som bidrar med charm. Här har ni möjlighet att skapa en egen dröm! Hiss i huset och fin innergård att njuta av.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhänging samt två platsbyggda garderober. Golvet kläs av plastmatta och väggarna är klädda i tapet.

Direkt till vänster ligger köket som har härligt ljusinsläpp från två spröjsade fönster med grönskande utsikt samt utgång till lägenhetens balkong som vetter mot innergården. Köket har äldre köksinredning med lindblomsgröna luckor. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl och frys. I köket finns bevarade platsbyggda serveringsskåp, skafferi samt flertalet högskåp vilka bidrar med charm. Golvet kläs av plastmatta och väggarna är vitmålade tillsammans med en fondvägg i träpanel.

Lägenheten har tre generösa rum i fil som kan inredas som vardagsrum, matsal och sovrum. Alla rummen har klassisk fiskbensparkett och väggarna är klädda i tapet. Mittenrummet har en öppen spis som blir ett fint inslag medan de två andra rummen har ljusinsläpp från stora fönsterpartier.

Det finns även ytterligare ett rum som är rymligt och passar perfekt som sovrum. Golvet kläs av plastmatta och väggarna är klädda i tapet. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Totalrenoverat och stambytt badrum från 2020 med klassiska materialval. Helkaklade väggar i vitt kombineras med grått golv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, väggskåp och badkar.

I Lorensberg bor ni i ett av stadens populäraste områden med närhet till det mesta. Här promenerar man enkelt ner till såväl Avenyn, Vasastaden och Korsvägen som evenemangsstråket. En kort vacker parkpromenad leder dig till Avenyn och Götaplatsen med stadens kulturutbud och trendiga restauranger som Mr P och Toso, Södra vägen med mysiga restauranger och butiker är alldeles runt hörnet. Nära till hands finns populära Näckrosdammen med sina fina grönområden. Goda kommunikationer med flera bussar och spårvagnar från närliggande Korsvägen inklusive flygbussen till Landvetter.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta