Ljus & hemtrevlig bostad med fina ytskikt och detaljer

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fyrmästaregången 14

2:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
2 350 000 kr
Avgift:
2 119 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
39 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1969
Adress:
Fyrmästaregången 14,
413 18 Göteborg
Välkommen att kontakta Kevin
Välkommen att kontakta Kevin

Lundin Värdering

Boka nu
Föreningen har även gym och bastu
Föreningen har även gym och bastu
Samt övernattningslägenhet
Samt övernattningslägenhet

Beskrivning

I hjärtat av Masthugget finner ni denna trevliga bostad med optimal planlösning. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter, socialt kök som har öppen planlösning mot vardagsrummet, harmoniskt sovrum med garderober och grönskande innergård utanför fönstret. Utanför har ni nära till kommunikationer som tar er enkelt runt stan och närhet till alla bekvämligheter. Med härliga ytor att umgås med vänner på och att slå sig ner vid efter en lång där är detta ett hem att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren välkomnas ni in i en ljus hall med plats för avhägning av ytterkläder samt plats för en hallmöbel. Väggarna är vitmålade och golvet kläs av laminatgolv.

Ett par steg in möts ni av ett härligt ljusinsläpp och det stora trevliga vardagsrummet. Här erbjuds flera möbleringsalternativ med soffa, tv-bänk, matbord samt övrigt möblemang. Även här inne är det ljusa ytskikt för en enhetlig bas att inreda efter. Utanför det ljusdränkta fönsterpartiet har ni den grönskande innergården.

Stilrent kök med vit inredning och vacker bänkskiva. Ovanliggande stänkskydd i mosaik går upp längst väggen. Här ges goda förvaringsmöjligheter i såväl skåp som lådor. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spishäll, inbyggd ugn samt kombinerad kyl och frys.

Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och sidobord. Garderober bidrar till goda förvaringsmöjligheter. Stort fönsterparti bidrar till ljuvligt ljusinsläpp.

Badrummet går i neutrala toner med ljusa väggar och ljust golv. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 350 000 kr

Avgift: 2 119 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten & kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,04525%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Information Bostad

Adress: Fyrmästaregången 14, 413 18 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1969

Lägenhetsnummer: 509/0509

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 39 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Lägenheten är registrerad som 1 rok på lägenhetsutdraget men disponeras som 2 rok.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 1 172 lägenheter varav 25 hyresrätter och 81 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening och består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsföreningen bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm upplåtelsebar yta: 444 kr (2020). Föreningen höjde avgifterna med 3% i januari 2021 för att planera inför kommande investeringar/underhåll och omförhandling av tomträttsavgälden. Tomträttsavgäld sträcker sig framtill 4 augusti 2025.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2021-01-13. Energiprestanda 97 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2020-2022: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2020-2026: Trapphusrenovering
2020-2027: Relining av befintligt avloppssystem
2020-2027 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2020-2024: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och Internet via iTUX
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Kan hyras för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), pingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.
Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

Övrigt: Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.

Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget mot centrala Göteborg.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!