Välkommen till

Sofiagatan 8A

Sofiagatan 8A
1:a Strömmensberg

Yteffektiv hemtrevlig etta med ljust gavelläge & fin utsikt

Högst upp i huset ligger denna ljusa mysiga etta med välplanerade kvadratmetrar och eftertraktat gavelläge. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som har grönskande utsikt mot Härlanda. Lägenheten har genomgående högt i tak, smarta lösningar och är fint renoverad med stilrena materialval. Passar perfekt för både singeln och paret! Lugna Sofiagatan i Strömmensberg som har ett perfekt läge med närhet till såväl grönskande Delsjöområdet som stadens puls.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för fri avhängning och vidare in i den rymliga hallen finns förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob samt utrymme för en arbetshörna eller förvaringsmöbel. Vid entrén kläs golvet av ljusgrå klinker som sedan övergår i parkettgolv och väggarna har en fin blåmönstrad tapet.

Stilrent och trivsamt kök med härlig grönska utanför fönstret. Köket som totalrenoverades 2014 har högblanka luckor i vitt från Ikea med trycköppning och dämpning, bänkytor i massiv valnöt och stilrent vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn (Electrolux, 2015), kolfilterfläkt (Ikea, 2014), integrerad diskmaskin (Ikea, 2014), inbyggnadsmikro (Ikea, 2014) samt kyl med frys (Bosch, 2015). Golvet kläs av vitt laminatgolv och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Underbart allrum som har ett eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som har utsikt mot grönska samt ner mot Härlanda. Allrummet kan inredas med soffa och säng och här finns även bra förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt.

Badrummet totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2005. Ljusgrått klinkergolv kombineras med helkaklade väggar i vitt med en gråblå bård. Inredningen består av wc, handfatskommod (2014), spegelskåp (2014), vattenburen handdukstork samt badkar. Ett litet fönster bidrar med ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. På behagligt avstånd ligger kulturhuset Kåken samt flertalet restauranger och mysiga caféer nere i Kålltorp och Härlanda. Det är även gångavstånd till flera annan vardaglig service som mataffärer med mera. Goda kommunikationerna med både buss och spårvagn som tar er in till stan på cirka 10 minuter.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Strömmensberg
Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta