Snart till salu

Yteffektiv hemtrevlig etta med ljust gavelläge & fin utsikt

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sofiagatan 8A

1:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 190 000 kr
Avgift:
2 481 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
37,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Sofiagatan 8A,
416 72 Göteborg
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Lundin Värdering

Boka nu
Härlanda Park
Härlanda Park
Kulturhuset Kåken
Kulturhuset Kåken
Lilla Sur Bageri
Lilla Sur Bageri
Intill
Intill
Oizo
Oizo
Ölstugan Tullen
Ölstugan Tullen
Delsjöområdets naturreservat
Delsjöområdets naturreservat
Kaffestugan
Kaffestugan
Nordic Wellness
Nordic Wellness

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Högst upp i huset ligger denna ljusa mysiga etta med välplanerade kvadratmetrar och eftertraktat gavelläge. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som har grönskande utsikt mot Härlanda. Lägenheten har genomgående högt i tak, smarta lösningar och är fint renoverad med stilrena materialval. Passar perfekt för både singeln och paret! Lugna Sofiagatan i Strömmensberg som har ett perfekt läge med närhet till såväl grönskande Delsjöområdet som stadens puls.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för fri avhängning och vidare in i den rymliga hallen finns förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob samt utrymme för en arbetshörna eller förvaringsmöbel. Vid entrén kläs golvet av ljusgrå klinker som sedan övergår i parkettgolv och väggarna har en fin blåmönstrad tapet.

Stilrent och trivsamt kök med härlig grönska utanför fönstret. Köket som totalrenoverades 2014 har högblanka luckor i vitt från Ikea med trycköppning och dämpning, bänkytor i massiv valnöt och stilrent vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn (Electrolux, 2015), kolfilterfläkt (Ikea, 2014), integrerad diskmaskin (Ikea, 2014), inbyggnadsmikro (Ikea, 2014) samt kyl med frys (Bosch, 2015). Golvet kläs av vitt laminatgolv och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Underbart allrum som har ett eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som har utsikt mot grönska samt ner mot Härlanda. Allrummet kan inredas med soffa och säng och här finns även bra förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt.

Badrummet totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2005. Ljusgrått klinkergolv kombineras med helkaklade väggar i vitt med en gråblå bård. Inredningen består av wc, handfatskommod (2014), spegelskåp (2014), vattenburen handdukstork samt badkar. Ett litet fönster bidrar med ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. På behagligt avstånd ligger kulturhuset Kåken samt flertalet restauranger och mysiga caféer nere i Kålltorp och Härlanda. Det är även gångavstånd till flera annan vardaglig service som mataffärer med mera. Goda kommunikationerna med både buss och spårvagn som tar er in till stan på cirka 10 minuter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 190 000 kr

Avgift: 2 481 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,93296%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sofiagatan 8A, 416 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1945

Lägenhetsnummer: 11/1301

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 37,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Sofiagatan 8. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 15 lägenheter och 5 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Sofiagatan 8 förvärvade 1944 fastigheten Bagaregården 39:4 med adress Sofiagatan 8. Föreningen består av 15 lägenheter och 5 lokaler som upplåts med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Stabil ekonomi. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. Årsredovisningen för 2021 beräknas vara klar efter stämman i juni. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar men det kan eventuellt bli aktuellt senare i år alternativt 2023 (2022-06-08).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan föräldrar och barn med uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via IF. Ansvarsförsäkring ingår inte för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Beställd.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2018-2048. Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.
Under 2022 planerar man att utföra en energideklaration.
Urval av utförda renoveringar:
1993-1994 stambyte i uppgång 8A.
2003-2005 utfördes rörstambyte och renovering av återstående badrum.
2004 installation av fastighetsnät och anslutning till bredband.
2005-2006 utfördes en obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2006 Elstambyte (byte av el-servisen och husets elinstallationer.
2006-2007 Radonmätning (uppmätta värden ligger under tillåtet gränsvärde).
2007 installerades säkerhetsdörrar till varje lägenhet och i samband med det satte man upp postboxar i entrén och tidningshållare.
2016 Inköp av varmluftsaggregat.
2017 Torktumlare - Värmepumpstumlare, till tvättstugan. Takunderhåll - Lagning av mindre hål och tätning.
2020-2021 OVK Uppskjutet fr 2019 pga tidsbrist.
2020 Byte av yttre förrådsdörr samt källardörr.
2021 Spolning av stammar.

TV och bredband: TV via Tele 2. Bredband via Tele2 och Telenor.

Parkering: Fri parkering på flera gator i området.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även barnvagnsförråd, cykelförråd samt MC-förråd som går att hyra.
Lugn bakgård med gräsmatta och gemensam uteplats.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning