Välkommen till

Föreningsgatan 1A

Föreningsgatan 1A
2:a Vasastaden

Smakfullt boende i attraktivt område

I hjärtat av omtyckta Vasastaden finner ni denna ljusa och fina 2:a med stor balkong och vacker utsikt! Här erbjuds öppna och sociala ytor som bjuder in till umgänge, trevligt kök för goda middagar samt ett harmoniskt sovrum. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt samt generösa förvaringsmöjligheter i flertalet garderober och klädkammare. Vill ni koppla av är natursköna Slottsskogen och botaniska trädgården självklara val en kort promenad bort. Det fridfulla läget mitt emellan Vasastadens, Linnés och Hagas fantastiska puls är oslagbart. Välkomna till ett hem att trivas i!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt nedan:

Ni kliver in genom ytterdörren och in i en ljus hall med plats för förvaring i en garderob samt avhängningsmöjligheter till höger. Fint bevarat trägolv och vitmålade väggar. Här ges goda ytor att även få plats med en avlastningsmöbel eller skrivbord. En anslutande klädkammare bidrar till ytterligare förvaring.

Ett par steg in når ni det ljusa och trevliga vardagsrummet. Här möts ni av ett oslagbart ljusinsläpp som kommer från flertalet fönster och balkongdörr. Ljuset skapar rymd och en inbjudande känsla. Här får ni plats med såväl stor soffgrupp, tv-bänk, fåtölj samt matbord. Ni har direkt tillgång till den ljuvliga balkongen med härlig utsikt över det vackra jugendhuset tvärs över gatan. De ljusa ytskikten skapar en enhetlig bas att inreda efter.

Bostadens kök har vit köksinredning med mörk bänkskiva som är uppdelad med en del i rostfritt vilket är praktiskt. Det ovanliggande stänkskyddet är i vitt kakel. Här erbjuds goda ytor att laga mat på samt generösa förvaringsmöjligheter. Intill det stora fönsterpartiet finner ni en given plats för matbord. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spishäll, inbyggd ugn, kombinerad kyl och frys samt tvättmaskin. Här inne är två väggar målade i en grå/beige kulör.

Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng, sidobord samt skrivbord eller byrå. Det stora fönstret släpper in ett fint ljus och skapar en härlig atmosfär. Vitmålade väggar och fint trägolv.

Stilrent och modernt helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna, handdukstork samt vägghängt-skåp.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta