Exklusiv etagelägenhet högst upp i huset med två balkonger & underbar takterrass

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Åke Falcks Gata 5

5:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
11 250 000 kr
Avgift:
6 130 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
125,5 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Åke Falcks Gata 5,
412 49 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Varmt välkomna till denna exklusiva etagelägenhet som har allt man kan önska sig i hjärtat av omtyckta Örgryte/Torp. Här präglas hela bostaden av ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i varje rum, generös takhöjd som skapar otrolig rymd och två underbara balkonger i två väderstreck. Bostaden erbjuder härliga sociala ytor som bjuder in till umgänge med hela familjen, tre sovrum och två badrum varav det ena med separat tvätt-avdelning. En trappa upp finner ni även er egna takterrass med oslagbar utsikt över takåsarna och grönskan. Här bor ni i ett populärt område i en välskött förening och med gångavstånd till underbara Delsjön samt endast 10 minuter från stadens puls.


Bostaden disponeras enligt nedan:

Ni tar hissen högst upp i huset och når ytterdörren. Innanför välkomnas ni in i en ljus hall med genomgående vitmålade väggar och vackert ekparkettgolv. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i två skjutdörrsgarderober med spegeldörrar samt plats för såväl avhängning av ytterkläder samt hall-möbel. Lägenheten har underliggande golvvärme i samtliga rum för extra komfort.

Ett par steg in möter ni det otroligt fina ljusinsläppet som kommer från två väderstreck. I varje rum finner ni stora fönsterpartier från golv till tak som öppnar upp och skapar en oslagbar rymd. Detta hem har mycket karaktär med en ovanligt generös takhöjd och på vissa platser öppet upp till nock. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök bidrar till goda ytor att umgås på. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ och är idag inrett som matsal där hela familjen får plats och samlas efter en lång dag för en god middag. Härifrån når ni en av bostadens balkonger. Här ute går det utmärkt att inreda med bord och stolar och är en plats att nyttja hela året som ett extra rum då balkongen är inglasad.

Modernt och stilrent kök från Marbodal med vit inredning och kvalitativa vitvaror från Siemens. Generös förvaring erbjuds där skåp sträcker sig upp till tak. En praktisk halv-köksö bidrar till goda arbetsytor för den som tycker om att laga mat och är en plats att umgås vid. Den gråa vattenfallsköksbänken passar utmärkt med stänkskyddet i kakel och de rostfria beslagen. Den maskinella utrustningen består av inbyggd fläkt, spishäll, inbyggd mikro och ugn i praktisk höjd, integrerad diskmaskin, kyl i fullhöjd samt kombinerad kyl och frys. Intill fönstret har ni en given plats för matbord. Härifrån har ni tillgång till en trevlig balkong att avnjuta morgonkaffet på.

En trappa upp når ni etagevåningen. Här möts ni av ett fantastiskt ljusinsläpp som kommer från stora skjutdörrar i glas som går från golv till tak. Allrummet går med enkelhet att inreda som vardagsrum med soffa, fåtölj, byrå samt tv-bänk. Två trappsteg upp kliver ni ut på den magiska takterrassen. Här ute kan ni välkomna våren och känna de varma strålarna från solen och spendera otaliga sommarkvällar. Här slår ni er ner, finner ro och njuter av den slående utsikten över takåsar och grönska.

Master bedroom på detta våningsplan ger en hotell-känsla med plats för stor dubbelsäng och avlastningsmöbel. Fönstret vetter mot balkongen och skapar en bild likt en tavla.

Ett helkaklat badrum nås från allrummet på övreplan. Mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar ger ett klassiskt intryck. Inredningen består av vägghängd wc, handfat, spegel samt duschhörna. Golvvärme för extra komfort erbjuds.

På entréplan har ni två sovrum som nås från hallen. Det ena är inrett med dubbelsäng och har förvaring i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Från detta sovrum har ni utgång till balkongen som även nås från köket. Ett fint ljusinsläpp präglar hela rummet.

Det andra sovrummet är inrett med säng och skrivbord. Förvaring ges i två platsbyggda garderober. Rummet går utmärkt att inreda som sovrum, kontor, gästrum eller barn-rum.

I hallen finner ni bostadens stora lyxiga helkaklade badrum. Genomtänkt planlösning men duschhörna och tvätt-avdelning längst in i rummet. Ett optimalt sätt att skärma av de mer privata delarna av badrummet. Golvet kläs av mörk klinker och väggarna vitt kakel. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod med ovanliggande stor spegel och avlastningsyta, duschhörna med glasvägg samt tvättmaskin och torktumlare. Tvätt-avdelningen erbjuder vägghängt skåp för förvaring samt bänkskiva som förenklar vardagssysslorna. För extra komfort erbjuds handdukstork och golvvärme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 11 250 000 kr

Avgift: 6 130 kr/månad. I avgiften ingår värme, bredband och tv genom telia triple play. Individuell mätning av el och vattenförbrukning debiteras separat på avgiftsavin.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,70877%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 200 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Åke Falcks Gata 5, 412 49 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017

Lägenhetsnummer: 3252/1402

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 125,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Studio 2 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 96 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Studio 2 registrerades 2013 och äger fastigheten Torp 50:9 med adress är Åke Falcks gata 1-11 samt Myggan Ericsons gata 2-12. Föreningen består av lamellhus i 4-5 plan. Byggprojektet genomfördes på totalentreprenad av HSB med inflyttning 2017.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. Föreningen höjde avgiften 1/7 - 2022.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2019-08-15. Energiprestanda 87 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Då bostadshusen nyproducerades 2017 har föreningen inga planerade renoveringar inom det närmsta.
2019 utfördes 2-årsgarantibesiktningen.
2020 beviljades nytt bygglov för inglasning av balkonger. Bygglovet gäller i 5 år till juni 2025.

TV och bredband: Föreningen har ett treårigt kollektivt avtal med Telia. I avtalet ingår bredband 100/10, TV paketet Lagom och fast kostnad för IP-telefoni.

Parkering: Under husen finns ett garage med ca 73 platser. Laddplatser finns att tillgå. Kostnad för att hyra en plats är ca 1 100 kr/mån. I dagsläget är det kö men väntetiden brukar inte vara speciellt lång, med undantag för laddplatser för elbil. HSB administerar kön.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en välutrustad tvättstuga, bastu/relax, gym, festlokal samt övernattningslägenhet för långväga gäster. Garaget ligger under husen medan cykelrum och en del av förråden finns lättillgängligt i entréplan och en del i källarplan. Möjligheten finns även att hyra extra förråd.

Övrigt: Eftersom fastigheten är certifierad som Miljöbyggnad Silver erbjuder många banker grönt bolån som ger rabatt på boräntan.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning