Såld

Högst upp i huset med solig balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gibraltargatan 38

3:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 870 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
80 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Gibraltargatan 38,
412 58 Göteborg
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Högst upp i ett klassiskt funkishus anno 1938 ligger denna välplanerade trea som går i funktionalismens anda i form av disposition, ljus och takhöjd. Generöst utformat vardagsrum med tidstypisk öppen spis, underbart ljusinsläpp och utgång till en solig sydvästbalkong. Köket och sovrummen har lugnt läge mot husets baksida och utsikt över vacker grönska.

Välkommen till visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt en inbyggd garderob. Golvet kläs av parkett (underliggande trägolv) och väggarna är målade i vitt.

Rakt fram från hallen ligger det ljusa och härliga vardagsrummet som är generöst tilltaget med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt. Rummet präglas av en tidstypisk öppen spis och ett generöst fönsterparti med grönskande trädkronor utanför. Härifrån nås även lägenhetens balkong som har ett eftertraktat västerläge med sol från middag till kväll.

Välplanerat kök med nya skåpsluckor, bänkytor i det klassiska mönstret virrvarr och stänkskydd i kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn (Elektro Helios, 90-tal), frånluftsläkt (2017), diskmaskin (Whirlpool, 2018) samt kyl med frys (Electrolux, 00-tal). Här ryms en matplats för fyra personer. Väggarna är målade i vitt. Två fönsterpartier bidrar med härligt ljusinsläpp och grönskande utsikt mot husets baksida.

Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt bra förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Linoleumgolv (sannolikt trägolv under) och väggarna är målade i vitt med en fondvägg som kläs av mönstrad tapet. Generöst fönsterparti med lugnt läge mot husets grönskande baksida.

Det mindre sovrummet intill har även det ett tyst läge mot den grönskande baksidan. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Linoleumgolv (trägolv ligger sannolikt under) och väggarna är målade i vitt med en mönstrad tapet som fondvägg.

Badrummet har plastmatta och kaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegel, tvättmaskin samt duschkabin.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker, gym och vårdcentral och på promenadavstånd finns även Willys, Coop Avenyn och Landala Torg med bland annat bokhandel, konditori, fiskaffär, blomsteraffär, bank och Systembolaget. Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 870 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Hushållsel faktureras separat efter förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,80782%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 305 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 160 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gibraltargatan 38, 412 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 20/1501

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 80 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Vanlig balkong i västerläge och fransk balkong i österläge.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Förening

Förening: Brf Gibraltargatan 38. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 23 lägenheter varav 2 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Gibraltargatan 38 förvärvade fastigheten Göteborg Johanneberg 28:9 med adress Gibraltargatan 38 år 2015. Fastigheten är friköpt. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter med hyresrätt. Hyresrätterna innebär ett stort dolt kapital för framtiden för föreningen när dessa hyresrätter säljs av föreningen.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo. Föreningen amorterade 500 000kr under 2021. Efter försäljning av vindslägenheten planeras ytterligare amortering på lånen, förhoppningsvis under 2022. Föreningen höjde avgifterna senast årsskiftet 2018/2019 med 2 %, sedan dess oförändrat. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-06-26).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn där den som bor i lägenheten äger minst andel 10%.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-04-09. Energiprestanda 156 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Byggnaden bedöms, efter en teknisk besiktning utförd under våren 2015, vara i bra skick.
I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade. Kontrakt är skrivet med Vindshem gällande byggnation av en vindslägenhet. Byggnationen är påbörjad och beräknas vara klar i november 2022.
2022/2023 planeras renovering av trapphus. På sikt behöver hissen renoveras.
Utfört underhåll:
1988 utfördes en omfattande ROT-renovering inkl. stambyte.
2016 Rensning och spolning av avlopp samt rensning av ventilationskanaler.
2017 Målning av takplåtar samt underhåll av fönsterkarmar och balkongdörrar mot Gibraltargatan.
2018 Fasadrenovering mot Gibraltargatan och målning av tak. Samma år gjordes alla öppna spisar eldningsbara.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några egna parkeringsplatser.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mangel. Föreningen har även två cykelrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning