Välkommen till

Gibraltargatan 38

3:a Johanneberg

Högst upp i huset med solig balkong

Högt upp i ett klassiskt funkishus anno 1938 ligger denna välplanerade trea som går i funktionalismens anda i form av disposition, ljus och takhöjd. Generöst utformat vardagsrum med tidstypisk öppen spis, underbart ljusinsläpp och utgång till en solig sydvästbalkong. Köket och sovrummen har lugnt läge mot husets baksida och utsikt över vacker grönska.

Välkommen till visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt en inbyggd garderob. Golvet kläs av parkett (underliggande trägolv) och väggarna är målade i vitt.

Rakt fram från hallen ligger det ljusa och härliga vardagsrummet som är generöst tilltaget med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt. Rummet präglas av en tidstypisk öppen spis och ett generöst fönsterparti med grönskande trädkronor utanför. Härifrån nås även lägenhetens balkong som har ett eftertraktat västerläge med sol från middag till kväll.

Välplanerat kök med nya skåpsluckor, bänkytor i det klassiska mönstret virrvarr och stänkskydd i kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn (Elektro Helios, 90-tal), frånluftsläkt (2017), diskmaskin (Whirlpool, 2018) samt kyl med frys (Electrolux, 00-tal). Här ryms en matplats för fyra personer. Väggarna är målade i vitt. Två fönsterpartier bidrar med härligt ljusinsläpp och grönskande utsikt mot husets baksida.

Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt bra förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Linoleumgolv (sannolikt trägolv under) och väggarna är målade i vitt med en fondvägg som kläs av mönstrad tapet. Generöst fönsterparti med lugnt läge mot husets grönskande baksida.

Det mindre sovrummet intill har även det ett tyst läge mot den grönskande baksidan. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Linoleumgolv (trägolv ligger sannolikt under) och väggarna är målade i vitt med en mönstrad tapet som fondvägg.

Badrummet har plastmatta och kaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegel, tvättmaskin samt duschkabin.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker, gym och vårdcentral och på promenadavstånd finns även Willys, Coop Avenyn och Landala Torg med bland annat bokhandel, konditori, fiskaffär, blomsteraffär, bank och Systembolaget. Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta