Välkommen till

Jättegrytsgatan 2A

3:a Örgryte / Jakobsdal

Pampig trea med dubbla balkonger, öppen spis och bevarade originaldetaljer

I en anrik stenfastighet anno 1930 med vidsträckt utsikt över Göteborg finner ni denna unika lägenhet om tre rum och kök med otrolig potential. Här erbjuds välbevarade och tidstypiska detaljer så som fiskbensparkett, paraddörrar, djupa fönsternischer, burspråk, stuckatur och inbyggda garderober. I original från när huset byggdes är även vardagsrummets dekorativa öppna spis som bidrar med både värme och hög mysfaktor. Lägenhetens samtliga rum är rymliga och kan anpassas efter era behov. Bostaden har fönster samt balkonger i två väderstreck vilket tillsammans med den generösa takhöjden skapar en härlig rymd och rikligt ljusflöde. Välskött förening med god ekonomi där avgifterna har varit oförändrade sedan 2009.

Läs hela beskrivningen
Johanna
ansvarig mäklare
Johanna Håkansson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon
assisterande mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johanna
ansvarig mäklare
Johanna Håkansson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon
assisterande mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas man av en rymlig, möblerbarhall med plats för avhängning i en nisch. Golvet är klätt i en vacker fiskbensparkett i original och väggarna har en mönstrad tapet. Lägenheten har genomgående högt i tak vilket ger en känsla av rymd redan när man kliver innanför dörren.

Från hallen nås både vardagsrummet via en stor öppning samt en inre hall som binder samman de övriga rummen. I den inre hallen erbjuds goda förvaringsmöjligheter i inbyggda originalgarderober. En praktisk och tidstypisk detalj som ger charm åt bostaden.

Vardagsrummet har en härlig atmosfär och bevarade detaljer i form av profilerade lister, takrosett, ett burspråksfönster med djupa fönsternischer i svart marmor och inte minst enfungerande öppen spis. Här kan man inreda efter behov tillexempel med soffhörna och tillhörande möblemang. Rummet har fiskbensparkett i original och pampiga skjutbara paraddörrar mot rummet som ligger i fil.

Rummet som ligger i fil med vardagsrummet kan användas som exempelvis matsal eller sovrum. Även här kläs golvet av fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Från detta rum nås även bostadens balkong i söderläge. En mindre spansk balkong med plats för ett mindre cafébord om så önskas.

Stort härligt kök som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter såväl som utrymme för stora middagssällskap. Köket består av släta, vita skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen har består av spis, ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Golvet kläs av en ljus plastmatta och väggarna är målade. Ljusinsläpp från två fönsterpartier samt utgång ut till lägenhetens gårdsbalkong. Balkongen har plats för större matplats alternativt loungemöbler och är en trevlig plats att samlas på innan middagen.

Bostadens sovrum är generöst utformat med plats för dubbelsäng och sängbord samt förvaringsmöjligheter i två garderober. Rofyllt läge med fönster mot innergården. Detta rum är i behov av renovering redan vid inflyttning.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med en beige bård samt beige klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp, handduksvärmare samt dusch med vikbara väggar.

Till lägenheten hör ett förråd.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta