Pampig trea med dubbla balkonger, öppen spis och bevarade originaldetaljer

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Jättegrytsgatan 2A

3:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
5 500 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
5 324 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
96 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Jättegrytsgatan 2A,
412 68 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1930 med vidsträckt utsikt över Göteborg finner ni denna unika lägenhet om tre rum och kök med otrolig potential. Här erbjuds välbevarade och tidstypiska detaljer så som fiskbensparkett, paraddörrar, djupa fönsternischer, burspråk, stuckatur och inbyggda garderober. I original från när huset byggdes är även vardagsrummets dekorativa öppna spis som bidrar med både värme och hög mysfaktor. Lägenhetens samtliga rum är rymliga och kan anpassas efter era behov. Bostaden har fönster samt balkonger i två väderstreck vilket tillsammans med den generösa takhöjden skapar en härlig rymd och rikligt ljusflöde. Välskött förening med god ekonomi där avgifterna har varit oförändrade sedan 2009.

Bostaden disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas man av en rymlig, möblerbarhall med plats för avhängning i en nisch. Golvet är klätt i en vacker fiskbensparkett i original och väggarna har en mönstrad tapet. Lägenheten har genomgående högt i tak vilket ger en känsla av rymd redan när man kliver innanför dörren.

Från hallen nås både vardagsrummet via en stor öppning samt en inre hall som binder samman de övriga rummen. I den inre hallen erbjuds goda förvaringsmöjligheter i inbyggda originalgarderober. En praktisk och tidstypisk detalj som ger charm åt bostaden.

Vardagsrummet har en härlig atmosfär och bevarade detaljer i form av profilerade lister, takrosett, ett burspråksfönster med djupa fönsternischer i svart marmor och inte minst enfungerande öppen spis. Här kan man inreda efter behov tillexempel med soffhörna och tillhörande möblemang. Rummet har fiskbensparkett i original och pampiga skjutbara paraddörrar mot rummet som ligger i fil.

Rummet som ligger i fil med vardagsrummet kan användas som exempelvis matsal eller sovrum. Även här kläs golvet av fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Från detta rum nås även bostadens balkong i söderläge. En mindre spansk balkong med plats för ett mindre cafébord om så önskas.

Stort härligt kök som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter såväl som utrymme för stora middagssällskap. Köket består av släta, vita skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen har består av spis, ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Golvet kläs av en ljus plastmatta och väggarna är målade. Ljusinsläpp från två fönsterpartier samt utgång ut till lägenhetens gårdsbalkong. Balkongen har plats för större matplats alternativt loungemöbler och är en trevlig plats att samlas på innan middagen.

Bostadens sovrum är generöst utformat med plats för dubbelsäng och sängbord samt förvaringsmöjligheter i två garderober. Rofyllt läge med fönster mot innergården. Detta rum är i behov av renovering redan vid inflyttning.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med en beige bård samt beige klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp, handduksvärmare samt dusch med vikbara väggar.

Till lägenheten hör ett förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 500 000 kr

Avgift: 5 324 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och TV (basutbud) via Tele2.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,93%. Andel av årsavgift är 5,93%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Jättegrytsgatan 2A, 412 68 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930

Lägenhetsnummer: 6/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7. Hiss finns.

Storlek: 3 rum varav 1-2 sovrum. Boarea 96 kvm. Uppgifter enligt bostadsrättsförening.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Jättegrytan 2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brf Jättegrytan förvärvade fastighet Bö 33:9 med adress Jättegrytsgatan 2A år 2005. Föreningen äger marken och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder. Fastigheten bebyggdes 1930 och består av 1 flerbostadshus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi och likviditet är god. Årsavgifterna planeras vara oförändrade de närmsta åren.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-12-17. Energiprestanda 147 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Välskött förening och byggnad där man följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2025. Föreningen planerar att måla om och fräscha upp trapphuset, i övrigt är inga större underhåll planerade de närmsta åren.

Urval av utförda renoveringar:
2021/2022 Renovering av balkonger och fasad
2019 satte man upp nya stuprör.
2018 Rengöring och polering av trapphus
2018-2019 Översyn ventilationssystem
2017 Nytt cykelförråd på gården
2016 Renovering av fönster
2015 Översyn av fönster samt uppdatering av larmsystem
2014 Renovering torkrum samt bredband och IP telefoni
2013 Portkodsystem, ny entrédörr samt stuprör mot gård
2011 Blästring av tak
2009 Omfogning av fasad
1989 Utfördes en ROT-renovering av fastigheten som omfattade V/A-stambyte med badrumsrenovering, elstambyte och byte av radiatorer, takrenovering samt byte av fönster.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2 ingår i avgiften.

Parkering:
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen högst upp i huset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, skjortrobot, ett torkrum samt en mangel. Det finns även tre cykelrum i markplan samt ett i källaren.
Fin förträdgård på framsidan av huset med gräsytor samt en stenbelagd innergård.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning