Omsorgsfullt renoverad bostad med optimalt läge i attraktivt område

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Föreningsgatan 3A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 590 000 kr
Avgift:
3 967 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
63 kvm
Våning:
3/8, hiss
Byggår:
1975
Adress:
Föreningsgatan 3A,
411 27 Göteborg
Välkommen att kontakta Johan
Välkommen att kontakta Johan

Lundin Värdering

Boka nu
Föreningens relaxadelning
Föreningens relaxadelning
Föreningens bastu
Föreningens bastu

Beskrivning

I omtyckta och populära Vasastaden finner ni denna välplanerade och smakfulla pärla! Lugnt beläget med fantastisk balkong och charmig utsikt över områdets karaktäristiska tegelvillor. Här erbjuds sociala och öppna ytor, inbjudande kök med kvalitativa vitvaror och ett harmoniskt sovrum. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt för en enhetlig bas att inreda efter, generösa förvaringsmöjligheter i flertalet garderober samt fina detaljer som präglar bostaden. Vill ni koppla av är natursköna Slottsskogen och botaniska trädgården självklara val. Det lugna och fridfulla läget mitt emellan Vasastans, Linnés och Hagas fantastiska puls är oslagbart. Välkomna till ett hem att trivas i!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 590 000 kr

Avgift: 3 967 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 169SEK/Månad tillkommer för bredband/tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,73663%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Föreningsgatan 3A, 411 27 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1975

Lägenhetsnummer: 222

Våningsplan: Våningsplan 3 av 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 63 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Grimberget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 148 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Grimberget tillträdde som ägare till fastigheten Annedal 6:15 den 1 juni år 2005. Fastigheten består av 148 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt, 1 hyresrätt och 1 hyresrättslokal fördelade på 4 huskroppar med adress Föreningsgatan 1-3.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. Föreningens ekonomi är god, de har dessutom kvar en hyresrätt som utgör en dold tillgång då intäkten för den kommer tillfalla bostadsrättsföreningen den dagen den säljs. Senaste avgiftsjusteringen/ökningen gjordes 2013-07-31.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90, kontaktuppgifter måste finnas till alla parter.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-12-27. Energiprestanda 138 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en ny och uppdaterad underhållsplan.
Under hösten 2022 planeras underhåll av stammar i bottenplattan
Genomförda renoveringar:
Fasadrenovering, takomläggning och byte av alla fönster, hissarna är renoverade samt färdigställning av innergården med plattläggning och planteringar har skett. Grunden är delvis renoverad i samband med garagerenoveringen. Frånluftsfläktarna för ventilation har bytts i föreningens alla fyra hus. Ny värmestyrning för inomhusklimatet har installerats.
2014 Under senhösten genomfördes spolning och filmning av samtliga avloppsstammar samt de vertikala stammarna. Relining av stammarna följer underhållsplanen. Brandsläckare installerades på alla vindar och i alla trappuppgångar.
2015 Utfördes garantibesiktning av fönster, fasad, tak och bjälklag.
2016 Byttes samtliga äldre lägenhetsdörrar ut mot säkerhetsdörrar. Trapphusen målades om och fick nytt golv och tak. Nytt, enkelt bokningssystem för tvättstugan infördes där man kan boka via en app eller på internet.
2017-2018 Utfördes dräneringsarbete runt fastigheten. Trädgården och innergården upprustades men nya planteringar och grillplats med nya utemöbler samt nya planteringar. Underhåll av frånluftsfläktarna för ventilation i samtliga fyra hus.
2020-2021 Relining av stammar till alla lägenheter & installation av laddstolpar för elbilar i garaget
2022 OVK samt renovering av tvättstugorna.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Sappa vilket ger alla lägenheter ett grundutbud av digital-tv kanaler samt bredband med maximal hastighet till alla medlemmar. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften för samtliga medlemmar om 169 kr/mån för tv och bredband.

Parkering: Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 platser, alla platser har laddmöjligheter. Kostnad för att hyra en plats är 900kr/mån. Till platserna är det ca 4-5 års kö. Rekommendationen är att sätta upp sig i kö så snart man blivit godkänd medlem genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs endast ut till boende i föreningen.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor som är belägna på bottenvåningen i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum och mangel. På bottenvåningen Föreningsgatan 1B finns föreningens festlokal med kök, gästlägenhet och relaxavdelning med bastu. Vindsutrymmet i varje hus rymmer de boendes förråd. Varje trappuppgång har en uppgång till respektive vind, där varje enskild lägenhet har ett förråd. Därutöver finns möjlighet att hyra extra förråd i bottenvåningen i hus 3B. På baksidan finns en grön och lummig uteplats med sittmöjligheter och grillplats.

Övrigt: Köparna rekommenderas att besöka föreningens informativa hemsida: www.brfgrimberget.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning