Välkommen till

Föreningsgatan 3A

Föreningsgatan 3A
2:a Vasastaden

Omsorgsfullt renoverad bostad med optimalt läge i attraktivt område

I omtyckta och populära Vasastaden finner ni denna välplanerade och smakfulla pärla! Lugnt beläget med fantastisk balkong och charmig utsikt över områdets karaktäristiska tegelvillor. Här erbjuds sociala och öppna ytor, inbjudande kök med kvalitativa vitvaror och ett harmoniskt sovrum. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt för en enhetlig bas att inreda efter, generösa förvaringsmöjligheter i flertalet garderober samt fina detaljer som präglar bostaden. Vill ni koppla av är natursköna Slottsskogen och botaniska trädgården självklara val. Det lugna och fridfulla läget mitt emellan Vasastans, Linnés och Hagas fantastiska puls är oslagbart. Välkomna till ett hem att trivas i!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in genom ytterdörren och in i en inbjudande hall med plats för en hallmöbel och avhängning av ytterkläder. Genomgående fint golv och ljusa väggar. En skjutdörrsgarderob bidrar till extra förvaring. Tack vare hallens storlek finns det möjlighet att få plats med ett skrivbord/kontorsplats.

Ett par steg in når ni det sociala och ljusa vardagsrummet som känns rymligt och luftigt. Här erbjuds flera möbleringsalternativ med såväl soffgrupp, tv-bänk, matbord och övrigt möblemang efter behov. De stora fönsterpartierna bidrar till ett oslagbart härligt ljusinsläpp. De ljusa väggarna skapar en enhetlig bas att inreda efter. Från vardagsrummet har ni direkt utgång till den ljuvliga balkongen som med sitt höga och fria läge erbjuder en trevlig utsikt och flera timmar sol.

Modernt och stilrent kök med vit köksinredning som snyggt bryts av med den mörka bänkskivan som även går upp som stänkskydd. Här finner ni goda förvaringsmöjligheter samt generösa ytor att laga mat på. Intill fönstret finns en given plats för matbordet. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spishäll, inbyggd ugn samt integrerad kyl och frys.

Harmoniskt sovrum där väggarna är målade i en dov ljusgrå ton och golvet kläs av fin parkett. Här inne ges plats för en dubbelsäng, byrå och sidobord. Stort fönster öppnar upp och ger fint ljusinsläpp.

Badrummet har svart/grått golv med vitt kakel på väggarna. En del av väggen är målat i grönt vilket matchar kommoden på ett snyggt sätt. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegelskåp, badkar samt handdukstork.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta