Snart till salu

Historisk charm möter moderna materialval

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Bomgatan 10A

3:a Almedal

Kortfakta

Avgift:
3 527 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
66 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Bomgatan 10A,
412 64 Göteborg
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Lundin Värdering

Boka nu
ICA Maxi Mölndalsvägen
ICA Maxi Mölndalsvägen

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Välkomna till en mysig trea med stilrena materialval, bra förvaring, genomgående planlösning, fint ljusinsläpp och lummiga omgivningar. Lägenheten har en perfekt symbios mellan det historiska och det moderna. Underbart läge bland charmiga landshövdingekvarter och grönskande natur. Som ett extra plus bor man i en stabil BRF med god ekonomi och mysig innergård samtidigt som man har nära till allt!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med klinker vid entrén som sedan övergår i vitlaserat brädgolv och väggarna har vit tapet. Här finns plats för fri avhänging samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Hallen är lägenhetens nav och binder samman alla rum.

Stilrent kök med fina materialval som renoverades 2016 (enligt tidigare ägare). Köksinredning med dovt färgade luckor kombineras med beslag och blandare i mässing, bänkytor i carraramarmor och vitt blankt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, kolfilterfläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. I köket finns ett bevarat originalskafferi som bidrar med charm och extra förvaring. Golvet kläs av vitmålat brädgolv och väggarna har vit tapet. I köket ryms matplats och ett fönster bidrar med ljusinsläpp och grönskande utsikt.

Ljust och härligt vardagsrum som kan inredas med soffhörna och matsalsbord. Även här bjuder fönstren på grönskande utsikt som ger en rofylld atmosfär. Vitlaserat plankgolv och väggarna är målade i blått.

Lägenheten har två sovrum varav det största sovrummet har plats för dubbelsäng samt erbjuder riktigt bra förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Vitlaserat plankgolv och väggarna är målade i blått.

Det andra sovrummet är något mindre och passar perfekt som barn- eller arbetsrum. Här finns plats för säng och arbetshörna samt förvaringsmöjligheter i en bevarad inbyggd garderob. Vitlaserat plankgolv och väggarna är målade i en cappuchinofärgad ton.

Renoverat badrum 2 med Hexagonformat marmorgolv, Nero Marquina, och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas. Badrummet har behaglig golvvärme och det är även förberett för att installera tvättmaskin. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.


Almedal har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför ytterdörren och det är även nära till grönområden. Kort avstånd till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium med mera samt massor av trevliga små restauranger och krogar. Området vid Mölndalsvägen håller på att utvecklas till ett av de mest kreativa och spännande i Göteborgstrakten just nu.

Information Ekonomi

Avgift: 3 527 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,01%. Andel av årsavgift är 2,01%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 830 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 500 kr/månadFörsäkring: 330 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bomgatan 10A, 412 64 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1931

Lägenhetsnummer: 28/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 66 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Bommen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 53 lägenheter varav 3 hyresrätter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Bommen bildades år 2003 och består av 49 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger fastigheterna Krokslätt 11:1, 11:2, 11:8 och 11:9 som består av fyra flerbostadshus med adresserna Bomgatan 6 A-C, 8 A-B, 10 A-C samt Helmutsrogatan 3 A-B.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Välskött och stabil förening med god ekonomi. Föreningens hyreslägenheter utgör en dold tillgång och när de säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen. Föreningen har nyligen gjort om en lokal till bostadsrätt som inväntar godkännande från Stadsbyggnadskontoret och därefter kommer säljas under 2022. Styrelsen har beslutat att hålla avgifterna oförändrade under 2022. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-07-03).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i TryggHansa till och med 2022-12-31. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen, dock ej kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-08-25. Energiprestanda 106 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2017 av SBC och som sträcker sig fram till och med 2046.
2022 planeras renovering av trapphus.
Framöver planeras upprustning av källargångar och tvättstugor. Föreningen kommer även att se över ventilationssystemet och uppdatera ventilationen till samtliga lägenheter som inte är vindsvåningar.
Urval av utförda renoveringar:
1977 - ROT-renovering
1996 - Vindslägenheter byggs. Samma år utfördes byte av fasadplåt samt nya balkonger
1997 - Omläggning av tak
2004 - Avvägningsdubbar monterade, installation av portlås, renovering av tvättstuga på Bomgatan 10B, ny utebelysning samt målning av panel på fasaden
2005 - Renovering av badrum, dränering av källare på Helmutsrogatan
2006 - Förberedande arbete för grundförstärkning/dränering
2009 - Grundförstärkning och dränering samt renovering av tvättstuga på Helmutsrogatan
2010 - OVK (Obligatorisk ventilationskontroll), sopsorteringssytem byts ut mot slutna behållare samt fasadtvätt
2011 - Fläktsystemuppdatering i torkrum i båda tvättstugorna, ny tätningsmassa i källarutrymmen mot innergård, ny metalldörr på Bomgatan samt renovering och målning av tak
2012 - Installation av portar till innergård
2013 - En av lokalerna renoveras och blev föreningslokal
2014 - En modern tvättmaskin har köps in och nya koddosor med regnskydd
2015 - Nya torktumlare inköpta, reparation av fläktsystem i torkrummet till tvättstugan på Bomgatan 10 B samt nya tvättmaskiner inköpta till tvättstugan
2016 - Renovering av lokal, omvandling till bostad
2018 - OVK genomfördes
2019 - Fasadtvätt inklusive reparation av fasaden
2020 - Byte av takfläktar
2021 - Renovering av föreningslokal efter vattenskada samt underhållsspolning samt relining av stammar i bottenplattan.
2021-2022 - Ombyggnad av lokal till lägenhet. Byggnation av balkonger (bekostas av berörda medlemmar).
2022 Installation av laddstationer för elbilar.

TV och bredband: Tv och fiberbredband via Tele2. Grundutbudet för TV ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 30 parkeringsplatser. Plats kan hyras för ca 250 kr/mån. I dagsläget är det inga personer i kö, men det är svårt att uppskatta kötid (2022-07-03). Laddstolpar för elbil har installerats under 2022. Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkering i andrahand. Gratis parkering finns att tillgå på Bomgatan och intilliggande gator efter kl 18:00. Det finns även betalparkering i området.

Gemensamma utrymmen: Gemensamma tvättstugor i uppgångarna Bomgatan 10B och Helmutsrogatan 3B som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. I 10B finns även mangel. I föreningen finns även barnvagnsrum cykelförvaring under tak samt återvinningsstation. Det finns även en föreningslokal om ca 43 kvm bestående av kök, allrum, toalett och förråd. Lokalen lämpar sig väl för fester, möten samt andra tillställningar och det finns även möjlighet att övernatta i lokalen. Kostnaden för att hyra föreningslokalen är för närvarande 200 kr per dygn söndag - torsdag och 350 kr per dygn fredag - lördag.
Stor fin grönskande innergård som har utemöbler och två fasta grillar.

Övrigt: För mer information se föreningens årsredovisning och hemsida: www.brfbommen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning