Snart till salu

Sekelskiftesdröm med balkong intill Linnégatan

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Fjärde långgatan 6B

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
4 502 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
55 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1898
Adress:
Fjärde långgatan 6B,
413 05 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på annika.landqvist@lundin.se.

Bara ett par steg ifrån livliga Linnégatan kliver vi in på den alldeles tysta gården som leder oss till detta fina hem med massor av charm. Varsamt och fint renoverad med bevarade detaljer. Luftiga rum med högt i tak, väldisponerade ytor med ett generöst vardagsrum som rymmer alla funktioner och en rejäl balkong. Tidlöst renoverat kök, rogivande sovrum med flertalet garderober och helkaklat badrum med dusch.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen och Botaniska som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. I kombination med den starka kvarterskänslan och närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och lugn. Dessutom befinner vi oss nära expansiva Masthuggskajen med internationella intryck som kommer binda ihop staden med vattnet. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten. En plats där det är lätt att leva!

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Ett par trappor upp välkomnas vi in i en precis lagom stor hall. Plats för ytterkläder och skor i nisch och plats för antingen förvaringsmöbler eller skrivbord finns i gången mot vardagsrum. Köket nås direkt till höger.

Golv: Klinker intill entrén och framtaget trägolv.
Väggar: Målade bruten vit.

Kök
Fint kök med sobra materialval signerat HTH renoverat år 2007. Vita skåpsluckor, vitt kakel och bänkskiva i valnöt. Bra och genomtänkta arbetsytor och förvaringslösningar, en hurts på hjul som både rymmer redskap och utgör extra arbetsyta och det gamla kallskafferiet och serveringsskåpet finns bevarat sedan huset byggdes. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll (AEG/Electrolux), köksfläkt (Fjäråskupan), ugn och mikro (AEG/Electrolux), integrerad diskmaskin och kyl samt frys (AEG/Electrolux). Plats för ett köksbord för fyra personer intill fönstret.

Golv: Framtaget trägolv.
Väggar: Målade bruten vit.

Sällskapsrum
Väl tilltaget vardagsrum med stora fönster och access mot bostadens ljuvliga balkong, denna är västervänd och rymmer vänner och växter. Vardagsrummet är stort och lämnar flertalet möbleringsalternativ, plats för soffgrupp, bokhyllor och matbord. Vackra detaljer som skvallrar om en svunnen tid, högt i tak med fina stuckaturer och takrosett.

Golv: Framtaget trägolv.
Väggar: Målade bruten vit.

Sovrum
Intill ovan nås sovrummet som ligger tyst och lugnt in mot gården. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Läshörna och byråer eller skrivbord. Mycket förvaringsmöjligheter lämnas via flertalet garderober.

Golv: Framtaget trägolv.
Väggar: Målade i kulör Sand.

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen. Renoverat år 2011. Smakfulla val, väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med klinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med wc, handfat med kommod och spegel samt takdusch med vikbara glasade dörrar.

Information Ekonomi

Avgift: 4 502 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,07938%. Andel av årsavgift är 2,13104%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 559 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 400 kr/månadFörsäkring: 159 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Fjärde långgatan 6B, 413 05 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1898

Lägenhetsnummer: 61320/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Ej hiss.

Storlek: 2 rum. Boarea 55 kvm.

Balkong/Uteplats: Läge väster.

Övrigt: Till bostaden hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Galjonen. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 43 lägenheter varav 1 hyresrätt och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Galjonen består av 43 lägenheter varav 1 är upplåten med hyresrätt och 42 med bostadsrätt. Föreningen har dessutom två hyreslokaler i gatuplanet som genererar intäkter. Föreningen bildades år 2003 och förvärvade hörnfastigheten på Fjärde Långgatan/Nordhemsgatan år 2004.

Föreningens ekonomi:

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. I avgifterna ingår bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2019-06-12. Energiprestanda 123 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer underhållsplan. Man håller just nu på att avsluta en relining och en OVK är gjord/följs upp under 2022. Kommande renoveringar inkluderar byte av hisskorg i hissen på 6:ans gård.

Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.

Utförda:
Under 1980-talet byttes fastighetens fönster
1984 ROT-renovering (rör spolades 2006 och 2012)
2006 Målning av yttertak och fönster
2009 Grundbevarande behandling
2009 Målning av trapphusen
2011 Dränering av gårdar
2012 Renovering av butikslokal (en del av lokalen gjordes om till lägenhet och såldes)
2013 Fasadrenovering
2014 Översyn av takplåt
2014 Ny maskinpark till en av tvättstugorna
2014 OVK och brandskyddskontroll
2015 Fuktåtgärder källare
2015 Service av takfönster
2016 Föreningen har sett över sina uppvärmningskostnader/miljö i källare
2017 Renovering av hissen på 6:ans gård
2018 Takbyte
2020 OVK
2020-2022 Relining (avslutas).

TV och bredband: Internet via Tele2 (50/10), ingår i avgiften. TV: Tv bekostas av bostadsrättsinnehavare själva. Säljaren har i dagsläget valt utbudet ”Tv & Play Medium 8 favoriter” och betalar ca 399kr/mån.

Parkering: Boendeparkering finns i området (M). För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Det finns två tvättstugor i föreningen som bokas via internet, app eller display på plats.
Cykelförvaring på gården. Barnvagnsförråd.
Trevlig innergård med möblemang som kan användas av föreningens medlemmar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning