Välkommen till

Fjärde långgatan 6B

Fjärde långgatan 6B
2:a Linnéstaden

Sekelskiftesdröm med balkong intill Linnégatan

Bara ett par steg ifrån livliga Linnégatan kliver vi in på den alldeles tysta gården som leder oss till detta fina hem med massor av charm. Varsamt och fint renoverad med bevarade detaljer. Luftiga rum med högt i tak, väldisponerade ytor med ett generöst vardagsrum som rymmer alla funktioner och en rejäl balkong. Tidlöst renoverat kök, rogivande sovrum med flertalet garderober och helkaklat badrum med dusch.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen och Botaniska som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. I kombination med den starka kvarterskänslan och närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och lugn. Dessutom befinner vi oss nära expansiva Masthuggskajen med internationella intryck som kommer binda ihop staden med vattnet. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten. En plats där det är lätt att leva!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Ett par trappor upp välkomnas vi in i en precis lagom stor hall. Plats för ytterkläder och skor i nisch och plats för antingen förvaringsmöbler eller skrivbord finns i gången mot vardagsrum. Köket nås direkt till höger.

Golv: Klinker intill entrén och framtaget trägolv.
Väggar: Målade bruten vit.

Kök
Fint kök med sobra materialval signerat HTH renoverat år 2007. Vita skåpsluckor, vitt kakel och bänkskiva i valnöt. Bra och genomtänkta arbetsytor och förvaringslösningar, en hurts på hjul som både rymmer redskap och utgör extra arbetsyta och det gamla kallskafferiet och serveringsskåpet finns bevarat sedan huset byggdes. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll (AEG/Electrolux), köksfläkt (Fjäråskupan), ugn och mikro (AEG/Electrolux), integrerad diskmaskin och kyl samt frys (AEG/Electrolux). Plats för ett köksbord för fyra personer intill fönstret.

Golv: Framtaget trägolv.
Väggar: Målade bruten vit.

Sällskapsrum
Väl tilltaget vardagsrum med stora fönster och access mot bostadens ljuvliga balkong, denna är västervänd och rymmer vänner och växter. Vardagsrummet är stort och lämnar flertalet möbleringsalternativ, plats för soffgrupp, bokhyllor och matbord. Vackra detaljer som skvallrar om en svunnen tid, högt i tak med fina stuckaturer och takrosett.

Golv: Framtaget trägolv.
Väggar: Målade bruten vit.

Sovrum
Intill ovan nås sovrummet som ligger tyst och lugnt in mot gården. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Läshörna och byråer eller skrivbord. Mycket förvaringsmöjligheter lämnas via flertalet garderober.

Golv: Framtaget trägolv.
Väggar: Målade i kulör Sand.

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen. Renoverat år 2011. Smakfulla val, väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med klinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med wc, handfat med kommod och spegel samt takdusch med vikbara glasade dörrar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta