Snart till salu

Sekelskiftesdröm med gårdsbalkong i sydvästläge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Karl Gustavsgatan 7A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Avgift:
5 033 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
80 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1880
Adress:
Karl Gustavsgatan 7A,
411 25 Göteborg
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Exklusiv sekelskiftesdröm i anrik fastighet med historia som Göteborgs främsta artisthotell, Hotel Excelsior, som tack vare sitt ypperliga paradläge och inbjudande atmosfär var en självklar mötesplats för artist- och konstnärseliten. Lägenheten stoltserar med högt i tak, pampiga stuckaturer och takrosetter, höga fönsterpartier och vackra snickerier i kombination med påkostade materialval av hög kvalité som valts med omsorg. Luftig öppen planlösning som inbjuder till social samvaro och rofyllt sovrum med utgång till en stor gårdsbalkong i sydvästläge. Sist men inte minst finns ett ljust och rymligt badrum som erbjuder vardagslyx med jacuzzi, dubbla handfat samt kombimaskin.

Med sin historia som artisthotell har samtliga lägenheter döpts individuellt efter konstnärs- och artisteliten som en gång i tiden gästade byggnaden och denna pampiga lägenhet är signerad Cornelis Vreeswik.

Välkomnande entré, med gott om plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i tre garderober, som mynnar ut i en inre möblerbar hall med ytterligare en ingång. Golvet kläs av marmor i entrén medan den inre hallen har hårdvaxoljat trägolv och väggarna är målade i en ljus beige ton. Lägenheten har genomgående högt i tak, fina listverk och pampig stuckatur.

Luftiga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som präglas av den höga takhöjden, vackra sekelskiftsdetaljer samt ljusinsläppet från de höga fönstren. I vardagsrummet finns välgjorda snickerier i form av en platsbyggd bokhylla längs ena väggen samt fina elementskydd som smälter in och blir en del av inredningen. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matsalsbord för större middagssällskap. Härifrån nås även en klädkammare. Golvet kläs av hårdvaxoljat trägolv och väggarna är målade i vitt med pampig stuckatur och takrosett.

Köket totalrenoverades 2017 med köksinredning i vitt från HTH, exklusiva bänkskivor i svart granit samt vitt liggande kakel med fasade kanter. Vitvaror av hög kvalité som utgörs av induktionshäll från Smeg och frånluftsfläkt från Fjäråskupan. Inbyggnadsugn med varmluftsfunktion och kombinerad mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys från Siemens. Samtliga vitvaror installerades 2017. Ett extra plus är att köket har behaglig golvvärme!

Sovrummet ligger avskilt beläget med lugnt gårdsläge. Här gör sig hotellkänslan påmind tack vare den mjuka heltäckningsmattan och tillsammans med de mörkt duvblåa väggarna skapas en ombonad känsla. I sovrummet ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och för klädförvaringen finns en hel garderobsvägg. Från sovrummet är det höga pardörrar i glas ut till lägenhetens härliga gårdsbalkong med sydvästläge som erbjuder gott om plats för både bord och stolar.

Det väl tilltagna badrummet är stilfullt renoverat och erbjuder allt som kan tänkas önskas. Golvet kläs av svart natursten med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt med ett svart fondparti. Inredningen består av wc, en generös kommod med två handfat, stor spegel med belysning, handdukstork, duschhörna med såväl taksil som handdusch och rundade vikväggar i klarglas, jacuzzi samt en kombinerad tvättmaskin med torktumlare från LG. Renoverat 2004 samt delvis 2017. Ett stort fönster bidrar med rikligt ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.


Sekelskiftesfastigheten som uppfördes 1880 är vit, smyckad med ornament, listverk samt kupor och signerad Adrian Petersen - arkitekten vars uttryck är starkt influerad av renässansens formspråk. 1938 byggdes huset om till hotell och under det dryga halvsekel som Hotel Excelsior fanns var det känt som Göteborgs främsta artisthotell, vilket gav huset en särskild karaktär. Numera är Excelsior en mycket omtyckt bostadsrättsförening. Här bor ni med perfekt läge och närhet till allt! Ett stort utbud av restauranger finns inom några minuters avstånd varav några favoriter är Björns bar, Vi Viet, Bord 27 och Totale. Fina gröna oaser vid Vasaparken, Botaniska och Slottsskogen.

Information Ekonomi

Avgift: 5 033 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,8964%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 596 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 400 kr/månadFörsäkring: 196 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Karl Gustavsgatan 7A, 411 25 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1880

Lägenhetsnummer: 25/1103

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns. Våningsplan 2 av 5 (1 trappa).

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 80 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Excelsior. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Anrik fastighet med paradläge uppförd år 1880 av arkitekt Adrian Petersen under en period starkt influerad av renässansens formspråk. Därav de vackra och rikligt utsmyckade fasaderna.
År 1938 konverterades fastigheten till berömda hotell Excelsior. Tack vare sitt ypperliga läge och inbjudande atmosfär blev detta en mötesplats för artist- och konstnärseliten under ett halvt sekel. Ombyggnation till bostadsrätter startade 2006 och tillträde för köpare blev aktuellt från våren 2007.

Brf Excesior består av 34 bostadsrätter fördelat på en yta om ca 2 430 kvm. Föreningen äger fastigheten Vasastaden 7:17 med adress Karl Gustavsgatan 7 A-C. Fastigheten är K-märkt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Nordic Life. Föreningen sänkte avgifterna med 4 % under 2019.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2016-06-15. Energiprestanda 103 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Det finns inget större underhållsbehov de närmsta åren utan endast löpande underhåll.
Gjorda renoveringar:
2006 genomgick fastigheten en genomgripande totalrenovering och är i toppskick. Huset är grundförstärkt med pålning och gjutning av platta. Bland annat har stammar, el, tak, fasad, gård och trapphus totalrenoverats.
2010 byggdes balkonger.
2015 upprättades en underhållsplan och OVK utfördes.
2016 har det utförts fönstermålning på gård 9 samt en del fasadförbättringar.
2017 installerades nya hissdörrar i uppgång 9A samt målning av fasaden som vetter mot Karl Gustavsgatan. Samma år utfördes mätning av sättningar och markrörelser under fastigheten som ett förberedande arbete inför bygget av Västlänken.
2018 utfördes energieffektiviseringar för att minimera kostnader.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till fiberbredband via Bredband2.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Två innergårdar med utemöbler och grillplats samt cykelförråd med tak.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning