välplanerat i stark förening

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Eklandagatan 41 C

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 375 000 kr
Avgift:
1 859 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
36 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1934-1935
Adress:
Eklandagatan 41 C,
41261 Göteborg
Förenings trädgårdsida
Förenings trädgårdsida

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Kvällsvy över Eklandagatan
Kvällsvy över Eklandagatan
Direkt närhet till Korsvägen!
Direkt närhet till Korsvägen!
Natursköna Näckrosdammen
Natursköna Näckrosdammen
Korsvägen och evenemangsstråket
Korsvägen och evenemangsstråket
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

Näst högst upp i huset beläget tyst och lugnt mot den fina grönskande trädgården på baksidan av huset finner ni denna yteffektiva etta med avskild sovalkov. Lägenheten är genomgående renoverad med klassiska enhetliga materialval. Mycket välskött och uppskattad bostadsrättsförening med låga avgifter och låga driftskostnader. Perfekt för studenten eller förstagångsköparen!

På föreningens trädgårdssida finns pergola, loungemöbler, grillmöjligheter, infravärme och utekök, inglasat lusthus samt odlingslådor. Stabil förening med låga avgifter som betalas kvartalsvis. Bredband 100 Mbs ingår i avgiften.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i klassiska inbyggda originalgarderober med överskåp. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar vilket ger en enhetlig bas. En spröjsad glasdörr avgränsar hallen från vardagsrummet och blir samtidigt en fin detalj.

Vardagsrummet präglas av ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti mot husets baksida. Här kan man inreda med soffa och matplats samt en säng i den avskilda sovalkoven.

Yteffektivt kök där varje kvadratmeter är planerad i minsta detalj. Stilrena materialval med vita släta luckor, bänkytor i ek och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro samt integrerad kyl med frys. Invid fönstret ryms en liten matplats.

Helkaklat badrum med klassiska materialval som mörkgrått klinker och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, duschhörna med rundade vikväggar i grått glas samt både handdusch och taksil.

Johanneberg är onekligen ett av stadens mest populära områden och längs Eklandagatan ligger denna tidstypiska fastighet som ritades 1934 av arkitekt Erik Holmdal. Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger och träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 375 000 kr

Avgift: 1 859 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Månadsavgiften inbetalas kvartalsvis. Om man betalar avgiften årsvis erhåller man en rabatt på 5 %. Föreningen har ett kollektivt avtal för el och debitering sker en gång per år efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,685%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 140 kr/månadFörsäkring: 110 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Eklandagatan 41 C, 41261 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934-1935

Lägenhetsnummer: C1301/1301

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 36 kvm. Areauppgifter enligt lägenhetsförteckningen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Göteborgs Brf nr 2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 48 lägenheter varav 1 hyresrätt och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Göteborgs Brf nr 2 äger fastigheten Johanneberg 16:1 på Eklandagatan 41-43. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Fastigheten bebyggdes åren 1934-1935 av ett bostadshus med 4 våningar ovan gatuplan.

Föreningens ekonomi: Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen själva. De tar hjälp från EKJ Redovisningsbyrå AB samt Moore Stephens Ranby likt deras revisor. Månadsavgiften inbetalas kvartalsvis. Om man betalar avgiften årsvis erhåller man en rabatt på 5 %. Föreningen har ingen överlåtelseavgift för sina medlemmar. Föreningen planerar att höja avgifterna med 5% i januari 2023 (2022-09-23).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel 10 %.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-11-27. Energiprestanda 174 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen har inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.
2023 planerar man att installera solceller på taket.
Gjorda renoveringar:
Föreningen har renoverat och genomfört ett omfattande underhåll av fastigheten de senaste åren. Samtliga rörstammarna och taket är bytt.
2003 renoverades tvättstugan.
2004 fräschades trapphusen upp och ytterdörrarna byttes ut mot säkerhetsdörrar.
2005 renoverades fasaden, balkongerna ommålades samt en mysig grillplats byggdes i föreningens trädgård.
2008 renoverades föreningens ventilationssystem. En godkänd OVK- besiktning utfördes när renoveringen var avslutad.
2009 har samtliga elstammar samt el i gemensamma utrymmen byttes ut. Lägenheterna har fått nya gruppcentraler och elmätare. Föreningens medlemmar handlar numera sin el via ett för föreningen gemensamt el -abonnemang. Varje medlem debiteras separat för sin faktiska förbrukning. Under samma år tog föreningen fram en underhållsplan för att få en god överblick över kommande underhållsbehov.
2010 genomfördes ytterligare förbättringar på den mysiga grillplatsen i föreningens trädgård, injustering av värmesystemet samt byte av ventiler i samtliga lägenheter.
2011 byggdes en gemensam samlingslokal i en av källarlokalerna.
2012 målades balkonger, ljudisolering sattes in i festlokalen och 100Mbits bredband installerades i samtliga lägenheter. Samma år omkonfiguerades två tvårumslägenheter till en etta och en trea.
2014 utfördes en omfattande trädgårdsrenovering som omfattade reparation av muren, omläggning av plattor på baksidan, installation av grindar vid trottoaren samt bygga en ny uteplats med uterum. samma år byggdes även ett gästrum.
2015 byttes pumpen till värmesystemet.
2016 putsning av fasad på framsidan av huset.
2017 installerades ett ljudsystem på uteplatsen och nya soffor införskaffades. Godisbutiken har fått nya markiser och ny skylt mot höjd hyra. Även pizzerian har fått ett nytt fläktsystem och spjäll som också den finansierats med höjd hyra.
2018 bytte vi plåtar runt takfönstren, målade skorstenen och installerade en gångstege längs taket. Vi satte upp nya fasadlampor och installerade värmeelement på uteplatsen. I tvättstugan installerades det ytterligare en tvättmaskin och torktumlare. Samtidigt byttes den gamla torktumlaren ut mot en ny.
2019 byttes en central ventilationsfläkt för att minska ljudet för boende högst upp i huset. Föreningens stadgar uppdaterades för att stämma överens med rådande lagar och regler. Det påbörjades även ett arbete med att se över samt täta alla fönster och balkongdörrar i lägenheterna.
2020 ny energideklaration och OVK.
2021 renoverades dörrar och fönster i markplan ut mot innergården, en varsam renovering för att behålla de gamla originaldörrarna och fönstren. Allt plåttak målades om på huset. Gästlägenheten uppdaterades med helt nya möbler och utrustning.

TV och bredband: Telenor är leverantör av fiberbredband, TV och bredbandstelefoni. Föreningen har ett gemensamt avtal som ger medlemmarna förmånliga priser. TV och bredband 100 Mbit ingår i avgiften.

Parkering: I fastigheten finns ett garage avsett för motorcykelparkering. Avgiften är 200 kr per månad och det finns en kort kö för att få plats i garaget. Kontakta styrelsen om behov finns.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum som är belägen i uppgång A. Föreningen har även en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra. Cyklar parkeras i någon av källarens cykelrum.
På föreningens trädgårdssida finns pergola, loungemöbler, grillmöjligheter, infravärme och utekök, inglasat lusthus samt odlingslådor. På varje våningsplan finns en gemensam balkong.

Övrigt: I varje lägenhet finns en elmätare, som avläses av föreningen. Föreningen debiterar den enskilde medlemmen för den el han eller hon har förbrukat. Som medlem har man alltså föreningen som elleverantör och behöver inget elabonnemang hos Göteborg Energi eller avtal med någon annan elleverantör. Debitering sker en gång per år för förbrukad el.

Två gånger årligen anordnas städdagar då medlemmarna hjälps åt att rensa och städa i fastighet och trädgård. Föreningen har källsortering av soporna.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning